ОТИМАЊЕ КОСОВА ЗАБОРАВИЛИ: НАТО оптужио Русију да „свакодневно присваја грузијску територију”

ОТИМАЊЕ КОСОВА ЗАБОРАВИЛИ: НАТО оптужио Русију да „свакодневно присваја грузијску територију”

30 маја 2017

(foto: Zoran Šaponjić)

„Свакодневно Русија покушава да присвоји што више грузијске територије како би ојачала своје присуство у утицај у овој земљи”, рекао је председник Парламентарне скупштине НАТО-а на заседању у Тбилисију.

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а Паоло Але је на завршном заседању у Тбилисију оптужио Русију да „свакодневно присваја грузијске територије”, а такође је изјавио да је неопходно чланство Грузије у Северноатлантској алијанси, јавља дописник портала „Взгляд” из Тбилисија.

„Парламентарна скупштина осуђује руску окупацију Апхазије и Јужне Осетије”, рекао је он. „Свакодневно Русија покушава да присвоји што више грузијске територије како би ојачала своје присуство у утицај у овој земљи. Постепена анексија од стране Русије је неприхватљива.”

Према његовим речима, „Грузија треба да постане члан породице НАТО-а”. Како је рекао Паоло Але, „Грузији заиста припада чланство у алијанси”.

„Улазак Црне Горе у НАТО је очигледан знак за отворена врата НАТО-а. Никакав притисак спољна не може да спречи земље које желе да уђу у НАТО да постигну свој циљ”, изјавио је он, истакавши да НАТО интензивира своје присуство у Црном мору, показујући на тај начин „солидарност против руских претњи”.

Он је такође истакао „високи професионализам” грузијске војске и њену спремност на интеграцију са НАТО-ом.

Грузији је место у НАТО-у било обећано још 2008. године, али земља засад није добила „Акциони план за чланство”.

ruskarec.ru

KOMENTARI2 коментара

  1. Batina says:

    I ko to kaze, nakazni predstavnik najjace zlocinacke organizacije ikad na planeti Zemlja, fuj gadovi zlikovacki.

    • Batina says:

      Za ove sto ne vole mila i milogorce je sad jednostavnije, kad pljuju po nato zlocincima, i oni milo i milovi su ukljuceni tu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u