ОТИМАЊЕ КОСОВА ЗАБОРАВИЛИ: НАТО оптужио Русију да „свакодневно присваја грузијску територију”

OTIMANJE KOSOVA ZABORAVILI: NATO optužio Rusiju da „svakodnevno prisvaja gruzijsku teritoriju”

30 maja 2017

(foto: Zoran Šaponjić)

„Svakodnevno Rusija pokušava da prisvoji što više gruzijske teritorije kako bi ojačala svoje prisustvo u uticaj u ovoj zemlji”, rekao je predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a na zasedanju u Tbilisiju.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ale je na završnom zasedanju u Tbilisiju optužio Rusiju da „svakodnevno prisvaja gruzijske teritorije”, a takođe je izjavio da je neophodno članstvo Gruzije u Severnoatlantskoj alijansi, javlja dopisnik portala „Vzglяd” iz Tbilisija.

„Parlamentarna skupština osuđuje rusku okupaciju Aphazije i Južne Osetije”, rekao je on. „Svakodnevno Rusija pokušava da prisvoji što više gruzijske teritorije kako bi ojačala svoje prisustvo u uticaj u ovoj zemlji. Postepena aneksija od strane Rusije je neprihvatljiva.”

Prema njegovim rečima, „Gruzija treba da postane član porodice NATO-a”. Kako je rekao Paolo Ale, „Gruziji zaista pripada članstvo u alijansi”.

„Ulazak Crne Gore u NATO je očigledan znak za otvorena vrata NATO-a. Nikakav pritisak spoljna ne može da spreči zemlje koje žele da uđu u NATO da postignu svoj cilj”, izjavio je on, istakavši da NATO intenzivira svoje prisustvo u Crnom moru, pokazujući na taj način „solidarnost protiv ruskih pretnji”.

On je takođe istakao „visoki profesionalizam” gruzijske vojske i njenu spremnost na integraciju sa NATO-om.

Gruziji je mesto u NATO-u bilo obećano još 2008. godine, ali zemlja zasad nije dobila „Akcioni plan za članstvo”.

ruskarec.ru

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    I ko to kaze, nakazni predstavnik najjace zlocinacke organizacije ikad na planeti Zemlja, fuj gadovi zlikovacki.

    • Batina says:

      Za ove sto ne vole mila i milogorce je sad jednostavnije, kad pljuju po nato zlocincima, i oni milo i milovi su ukljuceni tu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *