Otkazana „Parada ponosa“

Otkazana „Parada ponosa“

17 maja 2014

Prada_PonosaKao što je alo.rs ranije danas javio, gej parada, koja je bila planirana za 31. maj, otkazana je zbog elementarnih nepogoda koje su pogodile Srbiju, potrdili su organizatori.

– Zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, Organizacioni odbor “Nedelje ponosa Beograd”, volonterski tim i brojni saradnici izražavaju duboko saosećanje i solidarnost sa građanima Srbije. Aktivisti LGBT organizacija su već na terenu. Pomažu u odbrani od poplave, sakupljaju hranu, odeću, obuću i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

„U ovom tragičnom trenutku smatramo neprimerenim održavanje bilo kakvih javnih manifestacija. Zato je Organizacioni odbor odlučio da odloži sve aktivnosti planirane za “Nedelju ponosa 2014″. Ponosni smo na građane Srbije na iskazanoj hrabosti i humanosti u borbi sa vodenom stihijom. Izražavamo veliku zahvalnost pripadnicima policije, vojske, žandarmerije i svim dobrovoljcima koji nesebično pomažu u spasavanju ljudskih života.

Organizacioni odbor “Nedelje ponosa Beograd” se zahvaljuje svima koji su učestvovali u pripremi “Nedelje ponosa” i poziva LGBT zajednicu i sve ljude koji to mogu, da u narednim danima usmere svoju energiju na pomoć stanovništvu ugroženom od poplava. O terminu održavanju “Nedelje ponosa” javnost će biti blagovremenom obaveštena.” – navodi se u saopštenju Organizacionog odbora “Parade ponosa”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *