ОТКАЗУЈЕ СЕ заједничка српско-америчка вежба падобранаца!?

ОТКАЗУЈЕ СЕ заједничка српско-америчка вежба падобранаца!?

15 новембра 2017

Заједничка вежба око сто припадника 173. падобранске бригаде европске команде оружаних снага САД и исто толико падобранаца елитног 63-ег падобранског батаљона требало би да се на три локације одржи у четвртак и у петак, али је све под знаком питања због магле и лоших услова.

Новинари „Вести“ су имали прилику да на војном аеродрому Батајница завире у понос америчке ратне авијације транспортни авион Херкулес Ц-138, али и упознају се са детаљима заједничке вежбе.

Организатори кажу да ће „уколико се стекну одговарајући временски услови падобранци извести заједнички десентни падобрански скок, на падобранима МЦ6, и то у четвртак у реону Ковина а у петак – Лисичији Јарак код Падинске Скеле.

Наредник америчке војске Николас Дину објаснио је да су амерички падобранци дошли на позив Владе Србије, те да су вежбе припреме за реализацију заједничких скокова.

Мајор Дан Соренсан, пилот Херкулеса није крио узбуђење што ће бити један од актера ове заједничке вежбе.

– Веома сам узбуђен што сам у Србији и што ћемо извести вежбе са српским колегама. Гостољубивост је невероватна и заиста неописиво искуство. Наша јединица са задовољством открива нова места, нове културе, али и нову храну која је код вас веома добра – казао је Соренсан.По окончањју вежбе, односно заједничком скоку предвиђено је да падобранци размене летачке значке које ће симболизовати да је све протекло по плану и заједничком задовољству.

Капетан Бојан Ковачевић падобранац, испред специјалне бригаде Војске Србије казао да ово није први пут да наши специјалци изводе овакву вежбу са Американцима.

– Пре десет година, 2007. на аеродрому у Нишу заједнички скок су извели припадници 63 Националне гарде Охаја. Овде је једино ново што ће први пут скакати падобранима МЦ6 – објаснио је Ковачевић.

Капетан Рада, наша припадница 63- падобранског батаљона. биће највероватније једина жена  која ће скакати.

Српски падобранци ће имати прилику да скачу из транспортног авиона Ц-130Ј супер Херкулес – новије производње, са потпуно дигитализованом пилотском кабином. Уз овај, скакаће се из америчког транспортног авиона америчке транспортне авијације Ц-21А-бизјеп лир д – 35А.

KOMENTARI7 коментара

 1. Sasulja says:

  Bolje da ne skacu sa tim z.....a.

 2. slobo says:

  sta ce on u Batajnici .to je isti onaj sto je bacao bombe po vama ,sram vas bilo izdajice

 3. !!! says:

  Padobranci dosli na poziv Vlade SRBIJE!!Nemoj da ovo ko zaboravi:"Vlade SRBIJE"!

 4. doktrina soka says:

  Neka plate stetu Nato agresori,koji su nas krvnicki bombardovali 99g,pa cemo dalje razgovarati o zajednickim skokovima.NATO U BLATO> Dajte vise vlasti u Srbiji pamet u glavu,pa ne kopca se srpski narod na ledima,dali ste normalni ili ono drugo??????

 5. PFC says:

  Pazi sad ovo, sve neki specijalci, komandosi, padobranci, ljute zmije... Ali jbga, magla, pa ne može da se ratuje!

 6. Trifun says:

  Vlada MORA PRESTATI DA POZIVA NATO NA TOLIKE VJEZBE!!! Momentalno ili ce odgovorati za VELEIZDAJU! I da vrati 1000 vojnika ka Kosovo kako to Rezolucija UN predvida kako bi branila i stitila ono malo naroda sto je ostalo tamo! Ili ce biti velikih problema! Nema nazad.

 7. Igor says:

  Nema gore nacije na svetu do nas Srba.Izdajica na svakom koraku,bitangi,lopova podrepasa.Prodali bi mater oca sestru zarad malo vlasti . Nije nikakvo cudo sto smo se nasli u takvoj bedi,neimastini i kukavicluku.Skakati sa amerima iz aviona koji su nam unistili sve ,zemlju narod vojsku....bas sve i oni opet sa njima.Izijem ti takvu zemlju i narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u