ОТКАЗУЈЕ СЕ заједничка српско-америчка вежба падобранаца!?

OTKAZUJE SE zajednička srpsko-američka vežba padobranaca!?

15 novembra 2017

Zajednička vežba oko sto pripadnika 173. padobranske brigade evropske komande oružanih snaga SAD i isto toliko padobranaca elitnog 63-eg padobranskog bataljona trebalo bi da se na tri lokacije održi u četvrtak i u petak, ali je sve pod znakom pitanja zbog magle i loših uslova.

Novinari „Vesti“ su imali priliku da na vojnom aerodromu Batajnica zavire u ponos američke ratne avijacije transportni avion Herkules C-138, ali i upoznaju se sa detaljima zajedničke vežbe.

Organizatori kažu da će „ukoliko se steknu odgovarajući vremenski uslovi padobranci izvesti zajednički desentni padobranski skok, na padobranima MC6, i to u četvrtak u reonu Kovina a u petak – Lisičiji Jarak kod Padinske Skele.

Narednik američke vojske Nikolas Dinu objasnio je da su američki padobranci došli na poziv Vlade Srbije, te da su vežbe pripreme za realizaciju zajedničkih skokova.

Major Dan Sorensan, pilot Herkulesa nije krio uzbuđenje što će biti jedan od aktera ove zajedničke vežbe.

– Veoma sam uzbuđen što sam u Srbiji i što ćemo izvesti vežbe sa srpskim kolegama. Gostoljubivost je neverovatna i zaista neopisivo iskustvo. Naša jedinica sa zadovoljstvom otkriva nova mesta, nove kulture, ali i novu hranu koja je kod vas veoma dobra – kazao je Sorensan.Po okončanjju vežbe, odnosno zajedničkom skoku predviđeno je da padobranci razmene letačke značke koje će simbolizovati da je sve proteklo po planu i zajedničkom zadovoljstvu.

Kapetan Bojan Kovačević padobranac, ispred specijalne brigade Vojske Srbije kazao da ovo nije prvi put da naši specijalci izvode ovakvu vežbu sa Amerikancima.

– Pre deset godina, 2007. na aerodromu u Nišu zajednički skok su izveli pripadnici 63 Nacionalne garde Ohaja. Ovde je jedino novo što će prvi put skakati padobranima MC6 – objasnio je Kovačević.

Kapetan Rada, naša pripadnica 63- padobranskog bataljona. biće najverovatnije jedina žena  koja će skakati.

Srpski padobranci će imati priliku da skaču iz transportnog aviona C-130J super Herkules – novije proizvodnje, sa potpuno digitalizovanom pilotskom kabinom. Uz ovaj, skakaće se iz američkog transportnog aviona američke transportne avijacije C-21A-bizjep lir d – 35A.

KOMENTARI7 komentara

 1. Sasulja says:

  Bolje da ne skacu sa tim z.....a.

 2. slobo says:

  sta ce on u Batajnici .to je isti onaj sto je bacao bombe po vama ,sram vas bilo izdajice

 3. !!! says:

  Padobranci dosli na poziv Vlade SRBIJE!!Nemoj da ovo ko zaboravi:"Vlade SRBIJE"!

 4. doktrina soka says:

  Neka plate stetu Nato agresori,koji su nas krvnicki bombardovali 99g,pa cemo dalje razgovarati o zajednickim skokovima.NATO U BLATO> Dajte vise vlasti u Srbiji pamet u glavu,pa ne kopca se srpski narod na ledima,dali ste normalni ili ono drugo??????

 5. PFC says:

  Pazi sad ovo, sve neki specijalci, komandosi, padobranci, ljute zmije... Ali jbga, magla, pa ne može da se ratuje!

 6. Trifun says:

  Vlada MORA PRESTATI DA POZIVA NATO NA TOLIKE VJEZBE!!! Momentalno ili ce odgovorati za VELEIZDAJU! I da vrati 1000 vojnika ka Kosovo kako to Rezolucija UN predvida kako bi branila i stitila ono malo naroda sto je ostalo tamo! Ili ce biti velikih problema! Nema nazad.

 7. Igor says:

  Nema gore nacije na svetu do nas Srba.Izdajica na svakom koraku,bitangi,lopova podrepasa.Prodali bi mater oca sestru zarad malo vlasti . Nije nikakvo cudo sto smo se nasli u takvoj bedi,neimastini i kukavicluku.Skakati sa amerima iz aviona koji su nam unistili sve ,zemlju narod vojsku....bas sve i oni opet sa njima.Izijem ti takvu zemlju i narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *