ОТКАЗУЈУ СЕ СВИ ПРЕГОВОРИ СА ШИПТАРИМА

OTKAZUJU SE SVI PREGOVORI SA ŠIPTARIMA

23 septembra 2020

Sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, planirana za 28. septembar u Briselu, dovedena je u pitanje zbog odbijanja Prištine da razgovara o Zajednici srpskih opština, saznaje Tanjug u Briselu.U evropskim diplomatskim izvorima Tanjugu je rečeno da je sledeća runda ekspertskih razgovora Beograda i Prištine, kao i sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija „još pod znakom pitanja“.

Problem je, kako se nezvanično navodi, odbijanje Prištine da razgovara o implementaciji dogovora iz 2013. godine, koji podrazumeva formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvori Tanjuga navode da je EU poručila Prištini da ne može da „bira o čemu će da pregovara, a o čemu neće“, jer je već pristala na dogovorenu agendu koja podrazumeva razgovore o implementaciji svih neprimenjenih dogovora iz Briselskog sporazuma.

Iako je sastanak Vučića i Hotija planiran i najavljen za 28. septembar, u Evropskoj službi za spoljne poslove kažu da trenutno ne mogu da najave taj sastanak.

Umesto toga, napominju da se dijalog na ekspertskom i visokom nivou nastavlja čim „sve bude na mestu“, odnosno čim se dve strane dogovore.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ilija Cvorovic says:

  A tko ce to otkazati 'pregovore' sa Srpske strane???

 2. Gardista says:

  Ala sipci drmaju, kad su svi prodati.

 3. persida says:

  Ne odbijaju se pregovori, nego Siptari nas odbijaju i sikaniraju. Dosta je lazi.

 4. padre says:

  Pa predomislili su se, kao da jim je to prvi put, a vi ste ko to tek sad primetili!

 5. Beli Orao says:

  Bravo šiptari pokažite vučiću i eu da su niko i ništa , da su obična govna !!!

 6. Šarac says:

  E ljudi, pa nema pregovora sa teroristima, to niko zdrav ne radi. Ali kako je uopšte i nastao terorista na Kosovu? Pa, tero Rista ovce, tero rista, tero-rista, terorista.

 7. da da says:

  Zajedničke opštine su jedno veliko ništa,apsolutno jedna nula.Ako ih formiraju, glavni gazda će biti lažna država kosovo i teroristi koji su uz pomoć amerike okupirali našu teritoriju,aleksandar vučić na taj način daje državnost nad Srbima koji žive tamo na kosovu i metohiji u ruke šiptarskim teroristima.Ako vas ubedi u to,stvarno nemam pojma da li imate mozak u glavi.Propali smo kao narod pored ove jugoslovensko-ustaške bagre koja je zauzela institucije 1945 god i dan danas uzurpatori terorišu srpski narod.

  • test01 says:

   Pa naravno, ta SZO treba da bude na nivou folklornog drustva, nece moci ni kolo da odigraju bez dozvole terorista i USA. Ko je jos stvarao nekakvu nacionalnu zajednicu na SVOJOJ sopstvenoj teritoriji! Izdajnike i kriminalce treba pohapsiti i da odgovaraju krivicno za sve sto su do sada uradili Srpskom narodu. Samo im je vlast vazna - okupacioni upravnik se poredi sa Titom !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *