ОТКРИЋЕ: У унутрашњости Земље три пута више воде него у свим њеним океанима и морима

ОТКРИЋЕ: У унутрашњости Земље три пута више воде него у свим њеним океанима и морима

4 априла 2024

ГРУПА америчких научника објавила је да је открила огроман океан на дубини од 700 километара испод површине Земље.

Трагали су за порекла воде на Земљи, а дошли су – како сами оцењују – до монументалног открића – колосалног океана који се налази у Земљином омотачу“.Наводно је три пута већа од запремине свих површинских океана наше планете заједно.

И, већ се појавила пратећа теорија да Земља своју воду не дугује удару комете, већ су се њени океани полако подигли из њене унутрашњости.

Истраживач са америчког Универзитета Northwestern Стивен Џејкобсен изјавио је:

„Ово је јак доказ да је вода дошла изнутра – из утробе Земљи. У томе се вероватно крије и објашњење зашто је величина светских океана остала иста милионима година“.

Још је додао: „Мислим да коначно видимо доказе о реалном кружењу воде наше планете. Научници су деценијама трагали за овом несталом дубокоморском зоном“.

Да би открили подземни океан, амерички истраживачи су користили 2.000 сеизмографа широм Сједињених Држава, анализирајући сеизмичке таласе више од 500 земљотреса.

Ти таласи, који путују кроз унутрашњост Земље, укључујући њено језгро, су се успоравали при пролазу кроз течне слојеве, што је омогућило научницима да утврде колико су огромне резерве подземне воде.

Џејкобсен у вези са тим указује:

„Кад би сва та вод истовремено изашла на површину Земље – видљивим би остали врхови већих и великих планина“.

KOMENTARI2 коментара

  1. obican Srbin says:

    Kakvo lupetanje,ako smanjimo prečnik zemlje za 1400km kako je moguće da u tom smanjenom prečnoku bude mesta i za toliku vodu i za zemljino jezro?

  2. milorad5 says:

    zato srbine što je voda rastvorena u MAGMI u obliku super pregrejane pare..to je stara teorija ima bar 50 god. ali sad možda imaju dokaz da je tačna...šta misliš odakle sva ona silna para iz vukanskih erupcija,e pa bato nije iz podzemnih voda nego kondenzacija super pregrejane pare direktno iz lave...manje više je bilo jasno da je teorija tačna ali naučni metod je naučni metod i mora se dokazati to...izgleda da sad imaju dokaz,ali je činjenica da dok ta voda postoji DOLE život će postojati ovde GORE,jer svake godine jedna,dodouše zaista mala količina vode sa ove planete ispari nepovratno u kosmos i da nema tih depozita ovde život nikada ne bi ni nastao jer 2 milijarde godina je jako dugo vreme..jedan Božji dan je milijarda godina izgleda...6 dana je stvarao GOSPOD zemlju i čoveka na njoj a sedmog je uzeo odmor svoj,mi izgleda živimo u SEDMOM DANU stvaranja sveta:) i Bog trenutno drema ili odmara...baš me zanima šta će biti kada ga ova bolesna stoka,mućkovi i rinfuz njegove kreacije PROBUDE:)...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u