ОТКРИЋЕ: У унутрашњости Земље три пута више воде него у свим њеним океанима и морима

OTKRIĆE: U unutrašnjosti Zemlje tri puta više vode nego u svim njenim okeanima i morima

4 aprila 2024

GRUPA američkih naučnika objavila je da je otkrila ogroman okean na dubini od 700 kilometara ispod površine Zemlje.

Tragali su za porekla vode na Zemlji, a došli su – kako sami ocenjuju – do monumentalnog otkrića – kolosalnog okeana koji se nalazi u Zemljinom omotaču“.Navodno je tri puta veća od zapremine svih površinskih okeana naše planete zajedno.

I, već se pojavila prateća teorija da Zemlja svoju vodu ne duguje udaru komete, već su se njeni okeani polako podigli iz njene unutrašnjosti.

Istraživač sa američkog Univerziteta Northwestern Stiven Džejkobsen izjavio je:

„Ovo je jak dokaz da je voda došla iznutra – iz utrobe Zemlji. U tome se verovatno krije i objašnjenje zašto je veličina svetskih okeana ostala ista milionima godina“.

Još je dodao: „Mislim da konačno vidimo dokaze o realnom kruženju vode naše planete. Naučnici su decenijama tragali za ovom nestalom dubokomorskom zonom“.

Da bi otkrili podzemni okean, američki istraživači su koristili 2.000 seizmografa širom Sjedinjenih Država, analizirajući seizmičke talase više od 500 zemljotresa.

Ti talasi, koji putuju kroz unutrašnjost Zemlje, uključujući njeno jezgro, su se usporavali pri prolazu kroz tečne slojeve, što je omogućilo naučnicima da utvrde koliko su ogromne rezerve podzemne vode.

Džejkobsen u vezi sa tim ukazuje:

„Kad bi sva ta vod istovremeno izašla na površinu Zemlje – vidljivim bi ostali vrhovi većih i velikih planina“.

KOMENTARI2 komentara

  1. obican Srbin says:

    Kakvo lupetanje,ako smanjimo prečnik zemlje za 1400km kako je moguće da u tom smanjenom prečnoku bude mesta i za toliku vodu i za zemljino jezro?

  2. milorad5 says:

    zato srbine što je voda rastvorena u MAGMI u obliku super pregrejane pare..to je stara teorija ima bar 50 god. ali sad možda imaju dokaz da je tačna...šta misliš odakle sva ona silna para iz vukanskih erupcija,e pa bato nije iz podzemnih voda nego kondenzacija super pregrejane pare direktno iz lave...manje više je bilo jasno da je teorija tačna ali naučni metod je naučni metod i mora se dokazati to...izgleda da sad imaju dokaz,ali je činjenica da dok ta voda postoji DOLE život će postojati ovde GORE,jer svake godine jedna,dodouše zaista mala količina vode sa ove planete ispari nepovratno u kosmos i da nema tih depozita ovde život nikada ne bi ni nastao jer 2 milijarde godina je jako dugo vreme..jedan Božji dan je milijarda godina izgleda...6 dana je stvarao GOSPOD zemlju i čoveka na njoj a sedmog je uzeo odmor svoj,mi izgleda živimo u SEDMOM DANU stvaranja sveta:) i Bog trenutno drema ili odmara...baš me zanima šta će biti kada ga ova bolesna stoka,mućkovi i rinfuz njegove kreacije PROBUDE:)...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *