ОТКРИЋЕ: Украјина се спремала за стогодишњи рат с Русијом

OTKRIĆE: Ukrajina se spremala za stogodišnji rat s Rusijom

25 januara 2019

Ukrajinska vojska se pripremala za stogodišnji rat s Rusijom, svedoče novi dokumenti do kojih su došli hakeri „Anonimus“ u okviru britanskog državnog projekta „Integrity Initiative“.

U petak su „Anonimusi“ objavili novu grupu dokumenata. U „Integrity Initiative“ nisu komentarisali ovu objavu, ali je organizacija ranije priznala da su dokumenti do kojih su došli hakeri originalni.Ovoga puta u jednom od izveštaja „Integrity Initiative“ navedeno je da je pet saradnika rezervnih snaga vojno-obaveštajne službe Ukrajine, starosti od 45 do 53 godine, posećivalo Veliku Britaniju od 6. do 13. jula, s tim što godina posete nije navedena.

U izveštaju je navedeno da su svi osim jednog govorili engleski jezik i da su bili „etnički Rusi“. Dvojica su, kako je navedeno u izveštaju, ranije bili pukovnici KGB-a, a dvojica su komandovala brigadama, dok je poslednji, kako pišu autori dokumenta, najverovatnije služio u Državnoj obaveštajnoj upravi Rusije (GRU).

Oni su „jasno dali do znanja da se Ukrajina priprema za dugotrajan rat, ukrajinski ’stogodišnji rat‘, kako ga je jedan od njih nazvao“, navedeno je u publikaciji.

Projekat „Integrity Initiative“ pokrenut je pre nekoliko godina, a kao svoj cilj navodi borbu protiv „ruske propagande i lažnih vesti“. U novembru su hakeri iz „Anonimusa“ saopštili da je moguće da je Velika Britanija ovaj projekat koristila za mešanje u unutrašnje poslove drugih evropskih zemalja i za informacioni rat protiv Rusije.

Kako je saopšteno na jednom od sajtova „Anonimusa“, projekat je bio osnovan 2015. godine, a finansira ga britanska vlada. S projektom su povezani finansijski stručnjak Vilijam Brauder, pristalica Alekseja Navaljnog Vladimir Ašurkov i naučnik Igor Sutjagin, koji je 2004. godine osuđen zbog špijunaže.

Troškovi projekta za finansijsku godinu, koja se završava 31. marta ove godine, procenjuju se, kako sledi iz objavljenih dokumenata, na 2,51 milion dolara. Među onima koji su podržavali projekat navedeni su Stejt department SAD, NATO i društvena mreža Fejsbuk.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vojna i ojdesve says:

    2084god je kraj sveta. 2054god je prelomna. I zbog toga nemaju 💯 godine rata...

  2. Kulak says:

    Rusi u Odesi i Harkovu još su pod okupacijom ukrajinskih nacista banderovaca i čekaju oslobođenje.Bude li se Vladimir Vladimirovič Putin kad je o Ukrajini reč i dalje ponašao ovako mlitavo kao do sada, čekaće ga još dugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *