Открили су највећу војну тајну НАТО-а, А ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПАКЛЕНИ ПЛАН…

Открили су највећу војну тајну НАТО-а, А ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПАКЛЕНИ ПЛАН…

18 јула 2019

„Случајно“ објављивање информација о тачним местима где се чува америчко нуклеарно наоружање у Европи није никаква новост, каже војно-политички коментатор Мирослав Лазански.

У извештају Парламентарне скупштине НАТО случајно су обелодањене информације о тачним местима где се чува америчко нуклеарно оружје. Према наводима „Вашингтон поста“, извештај је објављен још у априлу под називом „Нова ера нуклеарног обуздавања?“, али је, убрзо након изласка у јавност, он обрисан, будући да се у њему наводи и где је тачно лоцирано близу 150 нуклеарних бојевих глава у Европи.Реч је о шест локација — шест база: Kлајне Брогел у Белгији, Бухел у Немачкој, Авијано и Геди Торе у Италији, Волкел у Холандији и Инџирлик у Турској.

Лазански подсећа да се у вези са нуклеарним бојевим главама у Геди Торе, још у време агресије НАТО на СРЈ 1999. године, водила велика полемика у италијанским новинама, јер је избила афера,због тога што тамо Американци држе нуклеарно оружје, а локална власт о томе није имала појма.

– Дакле, мање-више сви су то знали, они који треба да знају. Да ли је јавност у овим градовима то знала, то је сад друго питање. Зашто је то сада изашло, вероватно је и дисциплина у НАТО-у, што се тиче заштите информација, временом попустила. Али ако мислите да обавештајне службе страних земаља које то интересује нису знале – знале су. Само је питање да ли је то јавност знала – каже он.

– Наравно да објављивање таквог податка може да узбурка јавност у тим земљама и то би могло да доведе до неких протеста. Међутим, питање је ко је те информације пустио у јавност – да ли официри из европских НАТО земаља или је реч о пропусту Kанађана и Американаца, истиче Лазански.Ако је то радила нека информативна служба где су официри из НАТО земаља у Европи, могуће је да се објављивањем таквих информација јавност, на неки начин, почетно упозорава шта би значио долазак нових америчких ракета средњег домета у Европу, сматра он.

– Могуће је и да је обична техничка грешка и да је то процурило због немара и непрофесионализма, јер и то се дешава великим војним системима. Могуће је и да је намера да се јавност припреми за долазак нових америчких ракета у Европу или да се управо алармира против тог доласка – закључио је Лазански.

 

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    Ma znali su svi gde su rakete, pa ja sam pre par meseci to pomenuo u vezi potencijalne nuk.odmazde.Vrlo verovatno je jedan broj stacioniran sad i u rumuniji a ko zna šta je ušlo od američkog oružja sve u ukrajinu.Ne znam šta misle u dotičnim državama ali stvarno ne bih voleo da amerika ima takvo oružje na teritoriji naše zemlje.To vam je garantovano uništenje u prvih par minuta.Zašto je to sve sada PONOVO izašlo u javnost je široka priča,može biti veliki broj razloga od gluposti do ko zna koje skrivene namere sa obe strane.

  2. теоретичар says:

    100% да је Лазански прочитао пре неки дан коментар где сам открио једну од навећих светских тајни Истока и Запада да и Американци и Руси знају где су стациониране ракете и русије и мерике. Колко плаћаш Лазански? Волим јагњетину, српску салату, љуту папричицу и...обавезно мени јагњећи бубрези, ребра и бутови. Теби глава и мозак. Позови ме на телефон у неку од твојих циркус емисија и ја ћу ти открити још неке тајне од пре 56 година. Има ти кажем да Америка не скрива своје локације још од када су Руси направили Војводу. На пример, тада су променили цео целцати пројекат раног откривања нуклеарног напада и све своје методе складиштења бомби. Открили су да тајне локације нису толико страшна претња као јавне локације. На пример, америчке централе су биле стациониране око Денвера, али после Војводе амери их разместили по целој Америци, по целом Свету и целом доступном Космосу. Гадан тај Војвода. Кошта много пара и Русију и Америку. Просто, брате. Чиста психологија. Нису амери рекли баш сваком Пери и Милојки, али стигло тамо где треба. Па када су Руси са војводом тако брезобразно демонстрирали шта би могли да ураде само са једном нуклеарком, зашто и они не би мало јавно показали како и одакле све може да туче минутемен. Забавно, часна реч. Има да тучемо све пинкове ријалитијце. Лазански је постао својеврсна забава за цео српски свет.

  3. теоретичар says:

    Ах, да. Заборавио сам да откријем још једну највећу тајну. На пример, више и није важно где се тачно налазе ракете. Довољно да знаш да су у Авијану, или још шире у Италији, или још шире, на пример у Сибиру, Америци, Русији, Кини или Србији а онда су строго тајно направљене ракете које циљају те области и чекају да полети нуклеарка. Руси снимају из стотина сателита Авијано, Амери Сибир и сви подаци где бели медвед пишки или талијанка баца судове са трећег спрата се сливају у једну дневну собу са телевизором ријалити емисија и другим екранима где се то све у року од пар секунди распореди и почне да приче. А када тањир полети са трећег спрата или нека ракета, свеједно, кажу спора је, онда се има времена да се прочита тачка и почетна путања ракете и у року од пар до неколико секунди када ракета још увек клечећи стартује, испале ракете и униште је. Тајна није објављена у више од пар хиљада медија широм света, па ај да је откријем. Руси? Па мало нешто су демонстрирали тамо неке Калибре као успешни експерименат. Али ни то није та тајна. Па не знам ја баш све тајне. И ја читам Лазанског да се додатно образујем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u