Открили су највећу војну тајну НАТО-а, А ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПАКЛЕНИ ПЛАН…

Otkrili su najveću vojnu tajnu NATO-a, A IZA SVEGA SE KRIJE PAKLENI PLAN…

18 jula 2019

„Slučajno“ objavljivanje informacija o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno naoružanje u Evropi nije nikakva novost, kaže vojno-politički komentator Miroslav Lazanski.

U izveštaju Parlamentarne skupštine NATO slučajno su obelodanjene informacije o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno oružje. Prema navodima „Vašington posta“, izveštaj je objavljen još u aprilu pod nazivom „Nova era nuklearnog obuzdavanja?“, ali je, ubrzo nakon izlaska u javnost, on obrisan, budući da se u njemu navodi i gde je tačno locirano blizu 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi.Reč je o šest lokacija — šest baza: Klajne Brogel u Belgiji, Buhel u Nemačkoj, Avijano i Gedi Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Indžirlik u Turskoj.

Lazanski podseća da se u vezi sa nuklearnim bojevim glavama u Gedi Tore, još u vreme agresije NATO na SRJ 1999. godine, vodila velika polemika u italijanskim novinama, jer je izbila afera,zbog toga što tamo Amerikanci drže nuklearno oružje, a lokalna vlast o tome nije imala pojma.

– Dakle, manje-više svi su to znali, oni koji treba da znaju. Da li je javnost u ovim gradovima to znala, to je sad drugo pitanje. Zašto je to sada izašlo, verovatno je i disciplina u NATO-u, što se tiče zaštite informacija, vremenom popustila. Ali ako mislite da obaveštajne službe stranih zemalja koje to interesuje nisu znale – znale su. Samo je pitanje da li je to javnost znala – kaže on.

– Naravno da objavljivanje takvog podatka može da uzburka javnost u tim zemljama i to bi moglo da dovede do nekih protesta. Međutim, pitanje je ko je te informacije pustio u javnost – da li oficiri iz evropskih NATO zemalja ili je reč o propustu Kanađana i Amerikanaca, ističe Lazanski.Ako je to radila neka informativna služba gde su oficiri iz NATO zemalja u Evropi, moguće je da se objavljivanjem takvih informacija javnost, na neki način, početno upozorava šta bi značio dolazak novih američkih raketa srednjeg dometa u Evropu, smatra on.

– Moguće je i da je obična tehnička greška i da je to procurilo zbog nemara i neprofesionalizma, jer i to se dešava velikim vojnim sistemima. Moguće je i da je namera da se javnost pripremi za dolazak novih američkih raketa u Evropu ili da se upravo alarmira protiv tog dolaska – zaključio je Lazanski.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Ma znali su svi gde su rakete, pa ja sam pre par meseci to pomenuo u vezi potencijalne nuk.odmazde.Vrlo verovatno je jedan broj stacioniran sad i u rumuniji a ko zna šta je ušlo od američkog oružja sve u ukrajinu.Ne znam šta misle u dotičnim državama ali stvarno ne bih voleo da amerika ima takvo oružje na teritoriji naše zemlje.To vam je garantovano uništenje u prvih par minuta.Zašto je to sve sada PONOVO izašlo u javnost je široka priča,može biti veliki broj razloga od gluposti do ko zna koje skrivene namere sa obe strane.

  2. teoretičar says:

    100% da je Lazanski pročitao pre neki dan komentar gde sam otkrio jednu od navećih svetskih tajni Istoka i Zapada da i Amerikanci i Rusi znaju gde su stacionirane rakete i rusije i merike. Kolko plaćaš Lazanski? Volim jagnjetinu, srpsku salatu, ljutu papričicu i...obavezno meni jagnjeći bubrezi, rebra i butovi. Tebi glava i mozak. Pozovi me na telefon u neku od tvojih cirkus emisija i ja ću ti otkriti još neke tajne od pre 56 godina. Ima ti kažem da Amerika ne skriva svoje lokacije još od kada su Rusi napravili Vojvodu. Na primer, tada su promenili ceo celcati projekat ranog otkrivanja nuklearnog napada i sve svoje metode skladištenja bombi. Otkrili su da tajne lokacije nisu toliko strašna pretnja kao javne lokacije. Na primer, američke centrale su bile stacionirane oko Denvera, ali posle Vojvode ameri ih razmestili po celoj Americi, po celom Svetu i celom dostupnom Kosmosu. Gadan taj Vojvoda. Košta mnogo para i Rusiju i Ameriku. Prosto, brate. Čista psihologija. Nisu ameri rekli baš svakom Peri i Milojki, ali stiglo tamo gde treba. Pa kada su Rusi sa vojvodom tako brezobrazno demonstrirali šta bi mogli da urade samo sa jednom nuklearkom, zašto i oni ne bi malo javno pokazali kako i odakle sve može da tuče minutemen. Zabavno, časna reč. Ima da tučemo sve pinkove rijalitijce. Lazanski je postao svojevrsna zabava za ceo srpski svet.

  3. teoretičar says:

    Ah, da. Zaboravio sam da otkrijem još jednu najveću tajnu. Na primer, više i nije važno gde se tačno nalaze rakete. Dovoljno da znaš da su u Avijanu, ili još šire u Italiji, ili još šire, na primer u Sibiru, Americi, Rusiji, Kini ili Srbiji a onda su strogo tajno napravljene rakete koje ciljaju te oblasti i čekaju da poleti nuklearka. Rusi snimaju iz stotina satelita Avijano, Ameri Sibir i svi podaci gde beli medved piški ili talijanka baca sudove sa trećeg sprata se slivaju u jednu dnevnu sobu sa televizorom rijaliti emisija i drugim ekranima gde se to sve u roku od par sekundi rasporedi i počne da priče. A kada tanjir poleti sa trećeg sprata ili neka raketa, svejedno, kažu spora je, onda se ima vremena da se pročita tačka i početna putanja rakete i u roku od par do nekoliko sekundi kada raketa još uvek klečeći startuje, ispale rakete i unište je. Tajna nije objavljena u više od par hiljada medija širom sveta, pa aj da je otkrijem. Rusi? Pa malo nešto su demonstrirali tamo neke Kalibre kao uspešni eksperimenat. Ali ni to nije ta tajna. Pa ne znam ja baš sve tajne. I ja čitam Lazanskog da se dodatno obrazujem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *