ОТКРИВАЈУ КАРТЕ: Ово су три циља Америке у Србији! НЕ ПИШЕ НАМ СЕ ДОБРО

OTKRIVAJU KARTE: Ovo su tri cilja Amerike u Srbiji! NE PIŠE NAM SE DOBRO

25 oktobra 2019

Vašington želi da otrgne Balkan iz zagrljaja Rusije, uvuče zemlje regiona u NATO, a Beograd i Prištinu natera da stave pečat na međusobno priznanje, pišu „Novosti“.

List navodi da u ostvarenju ovih ciljeva SAD sprema čitav „arsenal“ novih ucena usmerenih pre svega ka Srbiji među kojima je i rezolucija o slučaju braće Bitići, usvojena pre nekoliko dana u Predstavničkom domu Kongresa.O ovoj strategiji govorio je i Metju Palmer, zamenik pomoćnika americkog držvnog sekretara i specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan.

On je u sredu u svedočenju pred Odborom za spoljne poslove Senata i Pododborom za Evropu poručio da je među prioritetima SAD na Balkanu normalizaicja odnosa Beograda i Prištine.

Odgovarajući na pitanje u Senatu o razmeni granica kao mogućem kompromisu Beograda i Prištine, Palmer je rekao:

„Razumem argument o Pandorinoj kutiji koji iznose neki kad se pomene granica. To je legitimna briga. I ako strane budu razgovarale o tim pitanjima, na tome ćemo morati da radimo da bismo utvrdili da li je to rizik s kojim bismo mogli adekvatno da se nosimo“, rekao je Palmer.

On je naveo i da SAD očekuju da nova vlada u Prištini ukine tekse na srpsku robu, ali i opomenuo Beograd da prekine „kampanju delegitimisanja Kosova u međunarodnoj zajednici“.

„Putem kampanje podsticanja zemalja da povuku priznavanje Kosova i blokiranjem njegovog članstva u međunarodnim organizacijama kao što je Interpol, Beograd je naskodio međunarodnoj policijskoj saradnji i narusio atmosferu kompromisa“, rekao je Palmer.Zvanicnik SAD je rekao i da to sputava napredovanje ka sporazumu kojoj je Srbiji potreban da bi ušla u EU.

„Uvereni smo da je predsednik Vučić spreman da ispregovara takav sporazum. Jednom kada Srbija i Kosovo budu preduzeli takve korake spremni smo da sa njim ispitamo opcije koje ce mu pomoći da izgradi podsrsku kod naroda Srbije za normalizaciju odnosa sa Kosvom“, zakljucio je Palmer koji je rekao da će na tome raditi sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom Donalda Trampa za dijalog.

„Zajedno, ambasador Grenel i ja ćemo raditi na tome da pomognemo dvema stranama da postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji. Uz pojačano političko angazovanje, kao i kroz poslovne i trgovinske podsticaje, nastojaćemo da pomognemo stranama da pronađu lokalno ostvariv sporazum koji je trajan, primenjiv i koji će povećati regionalnu stabilnost“, kazao je Palmer.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Oće,oće..................,e*o sa*će ! I kad ste se probudili bili ste u znoju.

 2. Magda says:

  Mogu Ameri jedino da sanjaju o tome 😂😂😂😂. To bi bilo moguce da Srbija nema dobru slavensku bracu Ruse a i druge slavenske narode koji ih ipak vole. Ameri trebaju da znaju da mi Slaveni mozemo da se svadjamo, sudimo, tucemo, medjusobno ratujemo... ali kada nas dirnu Ameri onda svi stanemo u zastitu jedni drugima. Nista Ameri nisu postigli sa time sto su nas pokusali ratom i lazima posvadjati!!!! Mi opet volimo vise jednoga SVOGA odsvih Amera zajedno. Mi cemo oprostiti i krv i rat SVOME... ali Amerima NE!!!!

 3. Za Srbiju says:

  Neću da spavam, dok nas Priština ne prizna.

 4. casperzm says:

  spakujte svoj ,,Bondstil,, pa polako kući....vreme vam je isteklo a i pregazilo vas je....

 5. kojic jovan says:

  Da je maznem tvoju i Ricardovu zenu ,pa vas dvojica njima to oprostite.

 6. ! says:

  Opet Ameri prave račun bez Srbina!

 7. Žarko says:

  Neka ti Ameri lepo spakuju sve šiptare i odvedu ih u Ameriku, to je pravilno rešenje za šiptare. Oni ih toliko vole pa neka ih uzmu i nasele kod njih, na primer u Tekasu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *