ОТКРИВАМО ИСТИНУ: МРАЧНЕ ТАЈНЕ БОНДСТИЛА!

OTKRIVAMO ISTINU: MRAČNE TAJNE BONDSTILA!

23 februara 2018

Dolaze mnogobrojna svedočanstva da je potpuno nejasno čime se bave Amerikanci u Bondstilu, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u Beogradu i time izrekao ono o čemu se na Kosovu govori upola glasa i zbog čega se, kažu upućeni, tamo čak i gubi glava.

Svoju vojnu bazu Amerikanci su sakrili gvozdenom zavesom. Unutra ulaze samo odabrani, kontrola je rigorozna, a mnogobrojni navodi da je Bondstil centar iz kog se narkotici distribuiraju po celoj Evropi, da se tamo obučavaju teroristi, regrutuju špijuni i ubice… nikad nisu argumentovano demantovani.

UHODANA ŠEMA

Lavrov je o Bondstilu govorio objašnjavajući ulogu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

– U istom regionu, na teritoriji Srbije, na Kosovu, na osnovu odluke UN stvorena je američka baza Bondstil. Dolaze mnogobrojna svedočanstva da nije jasno čime se tamo bave naše američke kolege. Kao odgovor na te sumnje, oni nisu pozvali nikog da dođe u posetu – naveo je Lavrov, naglašavajući da su u niški kompleks pozvani predstavnici svih onih koji sumnjaju da je reč o humanitarnom centru i da se predstavnik SAD na licu mesta uverio u pravo stanje stvari.

Sagovornici su saglasni da Bondstil krije mnoge mračne tajne.

Bivši obaveštajac srpske policije i učesnik rata na KiM Slavko Nikić kaže da je Bondstil od početka leglo kriminala u koje niko ne sme da zaviri i da je sigurno tamo isplanirana i likvidacija Olivera Ivanovića.

– Ta američka baza obučava teroriste, iz nje se trguje narkoticima, nekada i organima. Imam lična saznanja o tome. Preko Bondstila se švercuju narkotici tako što se dočekuju krijumčari iz pravca Turske, Bugarske, Makedonije i Albanije i preuzimaju se tovari koji se dalje transportuju na zapad. Nemam dilemu da iz tog zla dolazi nalog za ubistvo Ivanovića s obzirom na regrutni centar koji tamo postoji i obučava specijalce – otkriva Nikić.

Mračne tajne vojne baze
1. Čvorište za slanje narkotika ka evropskim zemljama
2. Centar za obuku terorista
3. Veliki prislušno-obaveštajni centar
4. Regrutovanje i obuka špijuna
5. Logistička baza i utočište za počinioce najtežih krivičnih dela

BEZ IKAKVE KONTROLE

Da se u Bondstilu nalazi prislušni centar, potvrđuje analitičar Miroslav Lazanski, koji se lično uverio u to. On tvrdi da ima saznanja da su pripadnici terorističke Kumanovske grupe evakuisani u tu bazu.

– Kad sam bio u Bondstilu, pre nekoliko godina, tamo je bio 525. američki izviđačko-obaveštajni bataljon, koji je došao direktno iz baze u Severnoj Karolini. Lično sam ih video i razgovarao sa njihovim komandantom. Ta jedinica se otvoreno bavi prisluškivanjem, imaju svu neophodnu opremu za radioelektronsko prisluškivanje svega – od fiksne do mobilne telefonije i svih mogućih radio-veza. Takođe, od upućenih ljudi čuo sam da se u Bondstilu sada nalaze pripadnici Kumanovske grupe – kaže Lazanski.

Haški osuđenik Veselin Šljivančanin smatra da nije samo Bondstil taj koji pravi problem državi nego i vršljanje vojnika NATO po jugu Srbije, u šta se lično uverio.

– Jasno je da je Bondstil baza u kojoj se radi sve ono što odgovara Amerikancima bez ikakve kontrole, pa ne čudi što odatle izviru najveća kriminalna dela – poručuje Šljivančanin.

Činjenice:
* Bondstil izgrađen 1999. godine
* U izgradnju uloženo više od 34 miliona dolara
* Nalazi se između Uroševca i Gnjilana, na 18 kvadratnih kilometara
* Najveći američki vojni poligon sagrađen van SAD posle Vijetnama
* Poseduje visokotehnološki komunikacioni centar, u koji se slivaju podaci iz regiona, sa Bliskog i Srednjeg istoka
* Ima najmoderniji pokretni sistem za komunikaciju, koji može da uspostavi vezu sa američkim trupama bilo gde u svetu
* U bazi rade obaveštajci koji su ratovali u Avganistanu i Iraku
* Prema nezvaničnim podacima, raspolaže sa 20 helikoptera blek hok, helikopterom apač, desetak tenkova abrams A-22
* Baza nazvana po američkom heroju iz Vijetnamskog rata Džejmsu Liroju Bondstilu
* Lokacija izabrana godinu dana pre početka bombardovanja SRJ, i to na zemlji koja je pripadala Srbima
* Bazu posetili Bil Klinton, Džordž Buš, Madlen Olbrajt…

(Srpski telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  "Negde u svetu" - američke trupe neće uspeti tj. biće poražene. Zatim NATO će biti sve nejedinstveniji te će da se osipa, a već je krenuo i taj proces. Zaljuljaće se i ekonomski... Saviće repove. Jednog dana biće iznenadjenje da su trčećim korakom zatvorili tu bazu i nestali. Treba misliti a šta ćemo tada.

 2. goran says:

  Kad je ko dobrovoljno napustao bilionski biznis, zar ne shvatas da je najjaca ekonomska grane Amerike upravo na Kosovu. Ne zanosi se.

 3. Jefimija says:

  Ovakvoj bazi je trebala nadgradnja poput kvazidrzave Kosovo.

 4. Vladimir Monomah says:

  Svi gore navedeni poslovi te baze stoje međutim ono što najvise brine Ruse je da li baza poseduje krstareće rakete, tačnije nuklearne bojeve glave. Ja tipujem da su tamo! S te pozicije svi veliki gradovi Ruske federacije mogu se doseci u roku od par minuta .Recimo Petrograd I Krim takođe Moskva. Zanimljivo da ne kazem zastrasujuce je da nase kvislinge na vlasti ovo ne dotice. U najgorem scenariju, gde bi Rusi odgovorili svojim raketama, nas bi nestalo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *