ОТKРИВАМО KО ЈЕ МУХАРЕМ САЛИХУ: Годинама терорисао становнике Медвеђе, а данас га уз претње Србима одликовао ПРЕДСЕДНИK АЛБАНИЈЕ

OTKRIVAMO KO JE MUHAREM SALIHU: Godinama terorisao stanovnike Medveđe, a danas ga uz pretnje Srbima odlikovao PREDSEDNIK ALBANIJE

22 decembra 2020

Srpsko stanovništvo koje živi u predelima Medveđe, Preševa i Lebana posebno su pogođeni albanskim doseljenicima koji pokušavaju da ta mesta pretvore u svoje „mahale“ i centre kroz koje će širiti svoju indoktrinaciju i ideju „Velike Albanije“.

Poznato je da se opština Medveđa pre samo dve godine našla na meti „albanskog klana“ koji je kupovao zemljišta u toj opštini i nekretnine i da je izvršeno masovno naseljavanje, a sve sa ciljem da se umanji brojčano stanje srpskog stanovništva.Osobe srpske nacionalnosti su uprkos takvim akcijama i dalje apsolutna većina u opštini Medveđa (86,4 odsto).

Nesumnjivo je da se te činjenice ne dopadaju albanskim doseljenicima koji imaju podršku svojih predstavnika u Prištini, ali i u Tirani, a koji godinama unazad podstiču agresivno delovanje agenata na terenu i radikalnih aktivista.

Takvih aktivista očigledno ima mnogo, a među najaktivnijima je Muharem Salihu, biznismen poreklom iz sela Tupale, u opštini Medveđa, koji živi i radi u Italiji, a koga je danas u Tirani odlikovao, uz pretnje Srbima, albanski predsednik Iljir Meta i dodelio mu titulu „Vitez reda Skenderbeg“.

Meta je otišao i korak dalje, optuživši Srbiju da želi da raseli Albance sa teritorija Medveđe, a Salihua je nazvao borcem za ljudska prava, političkim aktivistom.

– Razumem zašto Srbija pokušava da depopulizuje Medveđu u nepoštenoj igri nejednakih teritorijalnih korekcija. Ova nagrada za Muharema je nagrada za sve koji su odlučili da ostanu, da pruže otpor, da ne napuste domove predaka – rekao je Meta.

Aktivizam kojim se Salihu godinama unazad bavi je stanovnicima opštine Medveđa i Lebana i te kako poznat.

Ranije ove godine, na teritoriji opštine Lebane, albanski lobisti su pokrenuli akcija zidanja džamije i to u kraju u kome su muslimani apsolutna manjina, a većina čak nisu ni Albanci, već pripadnici romske nacionalnosti, na placu na kome su se godinama unazad vijorile albanske zastave.

Sumnja se da je upravo ovaj „politički aktivista“ inspirator te akcije, a provokacija ovog tipa je samo jedna od kombinacija u koju je ovaj „borac za ljudska prava“ bio upleten.

Prema pisanjima medija, procenjuje se da je Salihu dosad uložio između osam i deset miliona evra u opštinu Medveđa. A mediji su ranije takođe pisali i da je Salihu u više navrata finansijski pomogao aktivnosti albanskih političkih partija i albanskih ekstremista na području Medveđe.

Salihu je zadužen je za sprovođenje albanskih planova u Medveđi. Kupio je nekoliko kuća u Sijarinskoj Banji, a planirao je da kupi i preduzeće „Niteks“ iz Medveđe, kao i kompleks hotela u Sijarinskoj Banji i rudnik „Lece“.Građani koji stanuju u opštinama na jugu Srbije svakodnevno se susreću sa ovakvim slučajevima i albanskom upornošću da budu većinski narod među srpskim sredinama.

Takođe, evidentno je da isticanjem svojih nacionalnih obeležja namerno provociraju i ne poštuju propise zemlje u kojoj borave, a pokušavaju i da zaplaše lokalno stanovništvo.

Ne znamo da li će ovom „biznismenu“, „aktivisti“ i „borcu za ljudska prava“ ova nagrada biti samo dodatni podstrek, za neke nove „akcije“, ali nema sumnje da će svaka narednu provokacija koju upriliče „aktivisti“ i „borci za ljudska prava“ biti dočekana sa oduševljenjem u Tirani i Prištini i da će za nju dobiti odgovarajuću konpenzaciju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Archelay says:

  Steta sto Srbija nije po specifiku Rusa jer onda ovakvim mutivodama ne bi im ni na kraju pameta palo da se bave ovakvim stvarima.Meni se dopalo potez Srbije kada su Arbanasi izgradili spomenik nekom kako bi obelezali teritoriju poput pseta.Jednostavno su to demontirali i niko zucnuo nije.Ocekujem da ce i ovo provesti istom metodom tom natrapniku pa ce taj Meta ostace prstom u usta.

  • Kosovac says:

   @ Archelay, .....Imaš dobre predloge, i mi smo tako nešto često predlagali, ali smo naišli na odbojni stav predsednka Aleksandra Vučića. On nije mogao da savlada strah od zameranja svom stranačkom kolegi Ediju Rami. ……………1968. godine, u Prištini su se desile one čuvene Prve šiptarske demonstracije, obeležavanje Dana republike Albanije. Bile su masovne, i tada su glavne parole bile uzvikivane „Republjik“, i „Mehmet Šehu“ (prvi do Envera Hodže, koji tada bio još živ). Svi prozori, izlozi u glavnoj ulici „Maršal Tita“ su bili polomljeni, bilo je interesantno slušati zvuk lomljave stakla od 4 m2, kada kamen udari u njega. Svi automobili koji su bili na tim mestima su preokrenuti na krov. Celu noć se milicija natezala i borila sa njima, dok nije vojska stvar preuzela u ruke. Tako je jutro osvanulo mirno, na svakom uglu je stražarilo po tri vojnika sa automatima. Belokapci su smireni, samo jedan je poginuo, upucao ga je neko iz pištolja sa okolnih zgrada. Dosta njih demonstranata je dobilo propisne batine. Jedan veliki Srbin je odmah ispevao „narodnu“ šiptarsku pesmu „Oj Prištin da te Bog ubije, U tebe ima demonstracije, Lome se stakle i automobile, od Šćiptarske mlade inteljigencije, Ćuju se pucnje i vike, Mi oćemo naše republjike“. Ne znam note, pa ne mogu da prikažem ariju. Pesma je postala hit. Medijumi, komunistički, naravno komunjarski, samo su sa po dve rečenice izveštavali, bilo je vrlo neprijatno za nas, osećali smo se vrlo usamljeni i napušteni. Čak su neki protestvovali što je milicija pretukla neke demonstrante u „cvetu mladosti“ tako je rečeno. Posle smo mi izveli jedan štos u vezi tog „cveća“ i belih kapa koje su odlika šiptarske narodne nošnje: Demonstracije manjeg obima su pokušane i u Tetovu (Makedonija). Međutim, nisu mogli da se razmahnu kao u Prištini, makedonska milicija je energično reagovala, sredila ih je kao Panta pitu. „Zabeležili“ smo ovaj razgovor dva makedonska milicionera, u momentu kada im se približavala šiptarska rulja: „Bate, će gi soberemo ove belite lale?“.

   • Peđa says:

    Kad čitam gore ovaj naslov ,čini se da Srbija kao država na tom području ne postoji.Pa šta mislite da bi u bilo kojoj državi na svetu, jedan privrednik koji ima biznis u toj zemlji mogao da rovari protiv interesa te države.To je prosto nezamislivo.Najbolji način udariti ga po džepu i on ima da bude miran kao bubica.

    • Kosovac says:

     @ Peđa, …..Tako je, država ne sankcioniše takve prestupnike, čak neke slične dozvoljava da joj se proseravaju u sred Beograda sa nekim realiti performansima uz pomoć autošovinista i Žena u Crno. To znači da je nešto trulo u državi Danskoj. Mi njeni verni građani smo se često borili protiv nepravde, a nikad protiv države. Sada smo u nekoj apsurdnoj situaciji, da ako ćemo se boriti za opstanak, moramo prvo da se borimo protiv svoje države. I ako pobedimo svoju državu, tek tada ćemo naj.bati, ostaćemo bez države svojom zaslugom. Bićemo kao Kurdi.

 2. kk says:

  Shiptari sprovode politiku AV-a, uz pomoc kriminalaca iz Srpske liste, a ako doticni shiptar osvoji i Presevsu dolinu, i stigne do Nisa, i od Vucica ce dobiti orden!Ne znam kako se vi osecate i sta mislite ali, po meni, najvece sline sede u Generalstabu, jer im je jedina duznost da ocuvaju teritorijalni integritet i suverenitet drzave, a oni NISTA!!! Gledaju IZDAJU SRBIJE i NISTA!

 3. Peđa says:

  Kad čitam gore ovaj naslov ,čini se da Srbija kao država na tom području ne postoji.Pa šta mislite da bi u bilo kojoj državi na svetu, jedan privrednik koji ima biznis u toj zemlji mogao da rovari protiv interesa te države.To je prosto nezamislivo.Najbolji način udariti ga po džepu i on ima da bude miran kao bubica.Ali,pošto je poznato koliko smo mi kao narod halapljivi prema novcima,ne bi me iznenadilo da su neki naši političari na njegovom platnom spisku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *