ОТKРИВАМО KО ЈЕ МУХАРЕМ САЛИХУ: Годинама терорисао становнике Медвеђе, а данас га уз претње Србима одликовао ПРЕДСЕДНИK АЛБАНИЈЕ

ОТKРИВАМО KО ЈЕ МУХАРЕМ САЛИХУ: Годинама терорисао становнике Медвеђе, а данас га уз претње Србима одликовао ПРЕДСЕДНИK АЛБАНИЈЕ

22 децембра 2020

Српско становништво које живи у пределима Медвеђе, Прешева и Лебана посебно су погођени албанским досељеницима који покушавају да та места претворе у своје „махале“ и центре кроз које ће ширити своју индоктринацију и идеју „Велике Албаније“.

Познато је да се општина Медвеђа пре само две године нашла на мети „албанског клана“ који је куповао земљишта у тој општини и некретнине и да је извршено масовно насељавање, а све са циљем да се умањи бројчано стање српског становништва.Особе српске националности су упркос таквим акцијама и даље апсолутна већина у општини Медвеђа (86,4 одсто).

Несумњиво је да се те чињенице не допадају албанским досељеницима који имају подршку својих представника у Приштини, али и у Тирани, а који годинама уназад подстичу агресивно деловање агената на терену и радикалних активиста.

Таквих активиста очигледно има много, а међу најактивнијима је Мухарем Салиху, бизнисмен пореклом из села Тупале, у општини Медвеђа, који живи и ради у Италији, а кога је данас у Тирани одликовао, уз претње Србима, албански председник Иљир Мета и доделио му титулу „Витез реда Скендербег“.

Мета је отишао и корак даље, оптуживши Србију да жели да расели Албанце са територија Медвеђе, а Салихуа је назвао борцем за људска права, политичким активистом.

– Разумем зашто Србија покушава да депопулизује Медвеђу у непоштеној игри неједнаких територијалних корекција. Ова награда за Мухарема је награда за све који су одлучили да остану, да пруже отпор, да не напусте домове предака – рекао је Мета.

Активизам којим се Салиху годинама уназад бави је становницима општине Медвеђа и Лебана и те како познат.

Раније ове године, на територији општине Лебане, албански лобисти су покренули акција зидања џамије и то у крају у коме су муслимани апсолутна мањина, а већина чак нису ни Албанци, већ припадници ромске националности, на плацу на коме су се годинама уназад вијориле албанске заставе.

Сумња се да је управо овај „политички активиста“ инспиратор те акције, а провокација овог типа је само једна од комбинација у коју је овај „борац за људска права“ био уплетен.

Према писањима медија, процењује се да је Салиху досад уложио између осам и десет милиона евра у општину Медвеђа. А медији су раније такође писали и да је Салиху у више наврата финансијски помогао активности албанских политичких партија и албанских екстремиста на подручју Медвеђе.

Салиху је задужен је за спровођење албанских планова у Медвеђи. Kупио је неколико кућа у Сијаринској Бањи, а планирао је да купи и предузеће „Нитекс“ из Медвеђе, као и комплекс хотела у Сијаринској Бањи и рудник „Леце“.Грађани који станују у општинама на југу Србије свакодневно се сусрећу са оваквим случајевима и албанском упорношћу да буду већински народ међу српским срединама.

Такође, евидентно је да истицањем својих националних обележја намерно провоцирају и не поштују прописе земље у којој бораве, а покушавају и да заплаше локално становништво.

Не знамо да ли ће овом „бизнисмену“, „активисти“ и „борцу за људска права“ ова награда бити само додатни подстрек, за неке нове „акције“, али нема сумње да ће свака наредну провокација коју уприличе „активисти“ и „борци за људска права“ бити дочекана са одушевљењем у Тирани и Приштини и да ће за њу добити одговарајућу конпензацију.

KOMENTARI7 коментара

 1. Archelay says:

  Steta sto Srbija nije po specifiku Rusa jer onda ovakvim mutivodama ne bi im ni na kraju pameta palo da se bave ovakvim stvarima.Meni se dopalo potez Srbije kada su Arbanasi izgradili spomenik nekom kako bi obelezali teritoriju poput pseta.Jednostavno su to demontirali i niko zucnuo nije.Ocekujem da ce i ovo provesti istom metodom tom natrapniku pa ce taj Meta ostace prstom u usta.

  • Косовац says:

   @ Archelay, .....Имаш добре предлоге, и ми смо тако нешто често предлагали, али смо наишли на одбојни став председнка Александра Вучића. Он није могао да савлада страх од замерања свом страначком колеги Едију Рами. ……………1968. године, у Приштини су се десиле оне чувене Прве шиптарске демонстрације, обележавање Дана републике Албаније. Биле су масовне, и тада су главне пароле биле узвикиване „Репубљик“, и „Мехмет Шеху“ (први до Енвера Хоџе, који тада био још жив). Сви прозори, излози у главној улици „Маршал Тита“ су били поломљени, било је интересантно слушати звук ломљаве стакла од 4 m2, када камен удари у њега. Сви аутомобили који су били на тим местима су преокренути на кров. Целу ноћ се милиција натезала и борила са њима, док није војска ствар преузела у руке. Тако је јутро освануло мирно, на сваком углу је стражарило по три војника са аутоматима. Белокапци су смирени, само један је погинуо, упуцао га је неко из пиштоља са околних зграда. Доста њих демонстраната је добило прописне батине. Један велики Србин је одмах испевао „народну“ шиптарску песму „Ој Приштин да те Бог убије, У тебе има демонстрације, Ломе се стакле и аутомобиле, од Шћиптарске младе интељигенције, Ћују се пуцње и вике, Ми оћемо наше репубљике“. Не знам ноте, па не могу да прикажем арију. Песма је постала хит. Медијуми, комунистички, наравно комуњарски, само су са по две реченице извештавали, било је врло непријатно за нас, осећали смо се врло усамљени и напуштени. Чак су неки протествовали што је милиција претукла неке демонстранте у „цвету младости“ тако је речено. После смо ми извели један штос у вези тог „цвећа“ и белих капа које су одлика шиптарске народне ношње: Демонстрације мањег обима су покушане и у Тетову (Македонија). Међутим, нису могли да се размахну као у Приштини, македонска милиција је енергично реаговала, средила их је као Панта питу. „Забележили“ смо овај разговор два македонска милиционера, у моменту када им се приближавала шиптарска руља: „Бате, ће ги соберемо ове белите лале?“.

   • Peđa says:

    Kad čitam gore ovaj naslov ,čini se da Srbija kao država na tom području ne postoji.Pa šta mislite da bi u bilo kojoj državi na svetu, jedan privrednik koji ima biznis u toj zemlji mogao da rovari protiv interesa te države.To je prosto nezamislivo.Najbolji način udariti ga po džepu i on ima da bude miran kao bubica.

    • Косовац says:

     @ Peđa, …..Тако је, држава не санкционише такве преступнике, чак неке сличне дозвољава да јој се просеравају у сред Београда са неким реалити перформансима уз помоћ аутошовиниста и Жена у Црно. То значи да је нешто труло у држави Данској. Ми њени верни грађани смо се често борили против неправде, а никад против државе. Сада смо у некој апсурдној ситуацији, да ако ћемо се борити за опстанак, морамо прво да се боримо против своје државе. И ако победимо своју државу, тек тада ћемо нај.бати, остаћемо без државе својом заслугом. Бићемо као Курди.

 2. kk says:

  Shiptari sprovode politiku AV-a, uz pomoc kriminalaca iz Srpske liste, a ako doticni shiptar osvoji i Presevsu dolinu, i stigne do Nisa, i od Vucica ce dobiti orden!Ne znam kako se vi osecate i sta mislite ali, po meni, najvece sline sede u Generalstabu, jer im je jedina duznost da ocuvaju teritorijalni integritet i suverenitet drzave, a oni NISTA!!! Gledaju IZDAJU SRBIJE i NISTA!

 3. Peđa says:

  Kad čitam gore ovaj naslov ,čini se da Srbija kao država na tom području ne postoji.Pa šta mislite da bi u bilo kojoj državi na svetu, jedan privrednik koji ima biznis u toj zemlji mogao da rovari protiv interesa te države.To je prosto nezamislivo.Najbolji način udariti ga po džepu i on ima da bude miran kao bubica.Ali,pošto je poznato koliko smo mi kao narod halapljivi prema novcima,ne bi me iznenadilo da su neki naši političari na njegovom platnom spisku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u