ОТКРИВЕН КРИВАЦ ЗА ПОКУШАЈ ИНВАЗИЈЕ НА ВЕНЕЦУЕЛУ

OTKRIVEN KRIVAC ZA POKUŠAJ INVAZIJE NA VENECUELU

4 maja 2020

U obraćanju putem državne televizije, Reverol je rekao da su venecuelanske snage uspele da savladaju napadače, za koje je rekao da su došli iz susedne Kolumbije, ne precizirajući njihov identitet.

Bivši pripadnik američkih „zelenih beretki“, Džordan Gudro, preuzeo je odovornost za neuspeli napad za koji se tvrdi da je za cilj imao svrgavanje predsednik Venecuele, Nikolasa Madura, a tokom kojeg je, kako navode vlasti te zemlje, ubijeno osam ljudi.Agencija AP navodi da je utvrdila da je Gudro sa penzionisanim generalom vojske Havijerom Nijetom, koji se suočava sa optužbama SAD u vezi s narkoticima, trenirao desetine dezertera iz Venecuele u susednoj Kolumbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol izjavio je da je juče pred zoru, grupa naoružanih ljudi pokušala da izvrši invaziju u toj zemlji preko lučkog grada Gvaira, do kojeg je došla čamcima.

U obraćanju putem državne televizije, Reverol je rekao da su venecuelanske snage uspele da savladaju napadače, za koje je rekao da su došli iz susedne Kolumbije, ne precizirajući njihov identitet.

On je napadače nazvao „teroristima plaćenicima“ koji su imali nameru da zbace vladu Venecuele.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Ja to vidim ovako. Nekoliko desetina bivših i neuspelih siledžija iz Venecuele, bitangi i propalica kojih ima svaka država, zbrisalo preko granice da se spase zatvora, kao što uvek pokušavaju svi kriminalci i tamo preko grane ih neko poapsio, proglasio herojima, dao im po dve čizme uvezene iz otpadnih rezervi bivše JNA, naterao ih da trče svaki dan po kilometra po suncu i posle par nedelja im dali po deset metaka, dva parčeta leba i poslali čamcima preko reke pa posle da otpešače do Madura praćeni oduševljenim narodom, ako ih narod pre toga ne pomlati lopatama, i da Maduru oceku glavu. Ali eto, nije uspelo. Ali je udarna vest svetskoh medija. Možda da smo ja i Penzioner napravili plan...ali niko nas nije pitao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *