ОТКРИВЕН МОНСТРУОЗНИ ЕКСПЕРИМЕНТ УКРАЈИНЕ И ЗАПАДА: Руска деца била заморчићи – годинама

OTKRIVEN MONSTRUOZNI EKSPERIMENT UKRAJINE I ZAPADA: Ruska deca bila zamorčići – godinama

13 februara 2024

Kijevski režim pretvorio je Ukrajinu u ogledni poligon za Zapad, a bebe i decu u zamorčiće, ocenjuju ruski eksperti, komentarišući dokaze koji su pronađeni, a koji potvrđuju da je na pacijentima psihijatrijskog odeljenja bolnice u Marijupolju godinama vršeno testiranje lekova u interesu velikih zapadnih farmaceutskih kompanija.

Stručnjaci skreću pažnju na to da su ti eksperimenti vršeni na teritoriji gde živi rusko stanovništvo, a za one koji su se bavili tim eksperimentima imaju samo jednu reč – neljudi!„U okviru sistema koji postoji u Ukrajini, njenih vlasti i uopšte njene ultranacionalističke ideologije svi koji nisu Ukrajinci ne smatraju se ljudima. Ne zaboravite da je ovo Marijupolj, nekada istočna ili jugoistočna Ukrajina tj. ruska oblast. To su Rusi, a sa njima možete da radite šta god želite“, kaže ruski ekspert Andrej Suzdaljcov.

Posebno zastrašuje činjenica da su u eksperimentima korišćena odojčad i deca od jedne do 11 godina.

Ruski ekspert Jurij Kot ističe da su kijevske vlasti, koje su uz punu podršku Zapada i zapadnih organizacija izvršile državni udar u Kijevu, pristale na to da pretvore Ukrajinu u opitni poligon za sve ono što je Zapadu potrebno, uključujući oružje i lekove.

„Neljudi! Dakle, samo jedna reč se može reći za ukrajinske i američke zvaničnike i međunarodne farmaceutske kompanije, kao i o ovome šta se dešavalo na ovoj istorijski ruskoj zemlji – neljudi! Kako je uopšte nekome moglo da padne na pamet da uzme bebe i decu i da sprovodi eksperimente na njima?! Koliko čovek može nisko da padne da bi se odlučio na ovo?! Sada govorimo samo o Marijupolju, ali takvih gradova u Ukrajini ima na desetine, ako ne stotine. Moramo biti svesni da toga ima praktično u svakom gradu, svuda se dešava slično. Mi danas znamo za taj grad, a pitanje je šta će se još saznati kada oslobodimo i druge gradove“, kaže Kot.

Dokumente koji potvrđuju eksperimente nad pacijentima psihijatrijskog odeljenja pronašli su građevinari u podrumu marijupoljske bolnice broj 7 tokom njene restauracije, a sastavljeni su između 2008. i 2016. godine.

Na ljudima su testirani preparati pod brojevima i bez naziva. Primarni cilj testiranja bio je da se proceni efikasnost lekova u smislu broja pacijenata, koji su odreagovali na njega prema kriterijumima Američke komore reumatologa.

U Ukrajini je sve na prodaju – i zemlja i životi ljudi

Sve ovo je, između ostalog, potvrda da se rusofobija u Ukrajini raspiruje već godinama, a da je proces derusifikacije počeo odavno, mnogo pre ovog sukoba. U tom kontekstu, Suzdaljcov napominje da je glavni razlog za započinjanje ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini upravo bio oslobađanje od nacista koji su godinama terorisali rusko stanovništvo na toj teritoriji.

Ekspert takođe ocenjuje da je sve ovo veoma profitabilno za zapadne kompanije, dok je Ukrajina kao izuzetno korumpirana zemlja „plodno tlo“ za takve aktivnosti. U prilog tome ide i činjenica da se od preko 300 američkih bioloških laboratorija koje se nalaze van SAD oko 30 nalazi u Ukrajini.

Ocene stručnjaka su da je ukrajinska vlast prodala zemlju zajedno sa ljudima i sirovinama, dok su strane farmaceutske kompanije to iskoristile i pretvorile Ukrajinu „u džinovsko eksperimentalno tlo“.

Ruska stručna javnost smatra da Savet bezbednosti UN treba da se pozabavi ovim pitanjem i time što određene strane farmaceutske kompanije sprovode ilegalne eksperimente na ljudima, uključujući i decu, u Marijupolju, bez njihove saglasnosti ili saglasnosti njihovih porodica.

„Zašto je Savet bezbednosti važan sada, u aktuelnimuslovima? Omogućava nam da izrazimo sve što se zaista dešava, da pokažemo svetu da mi svi znamo i da će, pre ili kasnije, morati da odgovaraju za ovo…“, kaže Suzdaljcov.

Prema mišljenju politikologa Jurija Kota, ne treba očekivati reakciju Zapada i međunarodne zajednice, a tim pre – ni Ukrajine.

„U Ukrajini ionako o tome već sve znaju. U Ukrajini su gurnuli ljude u takvo siromaštvo da im je izvor prihoda postala vojna služba tj. ubistva. Za njih su izvori prihoda postali eksperimenti nad njima samima i njihovoj deci, kao i trgovina organima, surogat majčinstvo itd. Sve je rasprodato“, zaključio je Kot.

Otvorena Pandorina kutija

Među dokumentima marijupoljske bolnice pronađene su i kutije u kojima se nalazilo mnogo koverti logističkih kompanija i kontejnera za biomaterijal sa adresama primaoca u laboratorijama u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i SAD.

Takođe, pronađeni su i dokumenti sa zahvalnicama ukrajinskim lekarima iz stranih kompanija, belgijskih i britanskih.

U dokumentima se, generalno, pominju kompanije kao što su američki „Fajzer“, britansko-švedska kompanija „Astra zenika“, odeljenje kompanije „Samsung“ koje proizvodi medicinsku opremu i mnoge druge.

Pored toga, na licu mesta nađene su kutije u kojima se nalazilo mnogo pripremljenih koverti logističkih kompanija i kontejnera za biomaterijal sa adresama primaoca u laboratorijama u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i SAD.

Suzdaljcov je siguran da takvi eksperimenti nisu vršeni samo u Marijupolju i da će se tamo, oslobađanjem i drugih gradova, još mnogo štošta pronaći. Pandorina kutija je otvorena.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Zato je stravicno sto Rabaj Vladimir nije bombardovao Kijev vec prve nedelje rata, a Zelenskog obesio za jajca. Uzasno je razvlaciti rat protiv ovakvih monstruma na vise godina. Ukrajinci su odavno nadmasili Mengelea, a rabaj Vladimir govori o nekakvoj borbi protiv nacista? Rusiji treba pobeda, a ne borba. Roknuti Kijev manjom atomskom, a potom Berlin i London, sve drugo je odlaganje neminovnog sa nepotrebnim zrtvama.

  • Pravda says:

   Stapinu u ruke i za ovcama da budes od neke koristi, nije politika i vojna strategija za take.

 2. Veliko- hrvacki stvor says:

  Valja pod hitno odraditi depopulaciju zapadnog rajha, uostalom to su 2019-te i sami hteli, samo što su hteli i veću u nezapadnom delu sveta, ali to neće moći. Kod njih je hitno potrebna, ili što bi hrvatoidi rekli, POTREBITA 😂

 3. Lazar says:

  Pominjane su i neke laboratorije u Srbiji - ima li konkretnih podataka.

  • Veliko- hrvacki stvor says:

   Naša crkva nema ništa protiv tih kaubojskih laboratorija pa se zato niko ne buni, prodali su nas i pLandemijskim manijakalnim vakcinoidima iz US/EU rajha i domaćim izdajničkim službama represalije koji neobično vole dolare, eure i naredbe sa "uljuđenog" Zapada, pošto su nas naši ucrnjeni, bradato-brkati rabini odavno usmerili prema "nebeskoj Srbiji", iako tu niko nije ni video ni čuo ništa o njoj osim od ovih "naših" poluludih i biblijom izluđenih rabina. Svejedno je njima za te laboratorije, tj.sudeluju u netalasanju i zabašuravanju informacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *