ОТКРИВЕН ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА НАПАД НА КИНУ: Иза свега стајале ЦИА и МИ6

ОТКРИВЕН ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА НАПАД НА КИНУ: Иза свега стајале ЦИА и МИ6

5 маја 2020

ЦИА и МИ6 заједно су саставиле „научни“ досије са намером да оптуже Кину да је скривала епидемију Ковид-19.

РТ указује да тај досије водећим западним земљама треба да послуже и да врше притисак на Пекинг и да му изнуђују одштету.Документ је “у препричавању“ први објавио један аустралијски лист, а РТ наглашава да су га припремиле „забринуте владе Запада“. А формално су иза њега стаје шпијунске централе САД, Аустралије, Новог Зеланда, Канаде и Велике Британије.

Лондонски Гардијан је објавио да је тај документ од 15 страница аустралијском листу дотурила америчка шпијунажа.

РТ оцењује да су ЦИА и МИ6 на прилично чудан негативан, а и злурад, начин „насликали“ кинески одговор на епидемију.

Наводи да се у досијеу тврди да је корона вирус-убица створен у лабораторији, иако у светској научној заједници постоји консензус да је „природног порекла“.

Студија на којој је досије заснован била је повучена јер је и њен аутор Ботао Ксиао, признао да није било директних доказа за „лабораторијску теорију“. Упркос томе, њој се нашло места у “Кинеском досијеу“.

Велики део досијеа је посвећен Институту за вирусологију у Вухану и једном од његових најбољих истраживача – Ши Женглију, који има дугу и респектибилну каријеру проучавања коронавируса сличних САРС-у и слепих мишева као њених природних носилаца.

Досије указује на ткз. истраживање добитака у које је био укључен др Ши. Реч је о идентификовању мутација у инфективним агенсима које могу настати природним путем и чине их много опаснијим за људе.

У досијеу се тврди да је Пекинг уклањао и уништавао доказе, укључујући и дезинфекцију пијаце хране за коју се верује да је била почетна тачка пандемије Ковид-19.

Кина је оптужена и за лицемерје јер је увела забрану унутрашњих путовања из провинције Хубеи, а није се залагала за забрану међународних летова.

„Милиони људи су напустили Вухан након избијања епидемије а пре него што је Пекинг 23. јануара закључао тај град. Хиљаде су одлетеле у иностранство. Током фебруара Пекинг притиска САД, Италију, Индију, Аустралију, суседне земље југоисточне Азије и друге да се не штите забраном путовања, иако Кина унутар својих граница у исто време уводи строга ограничења”, пише у досијеу.

РТ указује да досије тек треба да буде објављен, али да је драматични тон цитата у аустралијском листу у складу са злогласним проценама обавештајних података и коментарима анонимних званичника преко којих се пласирала западна спољна политика.

“Сећате ли се како је Садам Хусеин потајно набавио жути колач уранијума и био спреман да својим ракетама за 45 минута гађа Европу? Или како су руски ботови пресудно утицали на америчке изборе 2016. године? Изгледа да наредних месеци можемо очекивати много оваквих открића”, наводи се у овом досијеу.

(fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u