ОТКРИВЕН ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА НАПАД НА КИНУ: Иза свега стајале ЦИА и МИ6

OTKRIVEN PAKLENI PLAN ZA NAPAD NA KINU: Iza svega stajale CIA i MI6

5 maja 2020

CIA i MI6 zajedno su sastavile „naučni“ dosije sa namerom da optuže Kinu da je skrivala epidemiju Kovid-19.

RT ukazuje da taj dosije vodećim zapadnim zemljama treba da posluže i da vrše pritisak na Peking i da mu iznuđuju odštetu.Dokument je “u prepričavanju“ prvi objavio jedan australijski list, a RT naglašava da su ga pripremile „zabrinute vlade Zapada“. A formalno su iza njega staje špijunske centrale SAD, Australije, Novog Zelanda, Kanade i Velike Britanije.

Londonski Gardijan je objavio da je taj dokument od 15 stranica australijskom listu doturila američka špijunaža.

RT ocenjuje da su CIA i MI6 na prilično čudan negativan, a i zlurad, način „naslikali“ kineski odgovor na epidemiju.

Navodi da se u dosijeu tvrdi da je korona virus-ubica stvoren u laboratoriji, iako u svetskoj naučnoj zajednici postoji konsenzus da je „prirodnog porekla“.

Studija na kojoj je dosije zasnovan bila je povučena jer je i njen autor Botao Ksiao, priznao da nije bilo direktnih dokaza za „laboratorijsku teoriju“. Uprkos tome, njoj se našlo mesta u “Kineskom dosijeu“.

Veliki deo dosijea je posvećen Institutu za virusologiju u Vuhanu i jednom od njegovih najboljih istraživača – Ši Žengliju, koji ima dugu i respektibilnu karijeru proučavanja koronavirusa sličnih SARS-u i slepih miševa kao njenih prirodnih nosilaca.

Dosije ukazuje na tkz. istraživanje dobitaka u koje je bio uključen dr Ši. Reč je o identifikovanju mutacija u infektivnim agensima koje mogu nastati prirodnim putem i čine ih mnogo opasnijim za ljude.

U dosijeu se tvrdi da je Peking uklanjao i uništavao dokaze, uključujući i dezinfekciju pijace hrane za koju se veruje da je bila početna tačka pandemije Kovid-19.

Kina je optužena i za licemerje jer je uvela zabranu unutrašnjih putovanja iz provincije Hubei, a nije se zalagala za zabranu međunarodnih letova.

„Milioni ljudi su napustili Vuhan nakon izbijanja epidemije a pre nego što je Peking 23. januara zaključao taj grad. Hiljade su odletele u inostranstvo. Tokom februara Peking pritiska SAD, Italiju, Indiju, Australiju, susedne zemlje jugoistočne Azije i druge da se ne štite zabranom putovanja, iako Kina unutar svojih granica u isto vreme uvodi stroga ograničenja”, piše u dosijeu.

RT ukazuje da dosije tek treba da bude objavljen, ali da je dramatični ton citata u australijskom listu u skladu sa zloglasnim procenama obaveštajnih podataka i komentarima anonimnih zvaničnika preko kojih se plasirala zapadna spoljna politika.

“Sećate li se kako je Sadam Husein potajno nabavio žuti kolač uranijuma i bio spreman da svojim raketama za 45 minuta gađa Evropu? Ili kako su ruski botovi presudno uticali na američke izbore 2016. godine? Izgleda da narednih meseci možemo očekivati mnogo ovakvih otkrića”, navodi se u ovom dosijeu.

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *