ОТКРИВЕН ПЛАН ТУРСКЕ: Јермени су отишли, ево кога пребацују у Карабах

ОТКРИВЕН ПЛАН ТУРСКЕ: Јермени су отишли, ево кога пребацују у Карабах

26 новембра 2020

ТУРСКА је отворила две канцеларије у сиријској регији Африн, у којој су некада живели Курди, где се породице могу регистровати и спремити за премештај у регион Нагорно-Карабаха (Арцах).

Циљ је њихово коначно пресељење у областима које је Азербејџан добио по мировном споразуму од 10. новембра 2020. године и ранијим споразумима из Минска. Ове информације потичу из неименованих извора „Африн Поста“.Извор тврди да се прва канцеларија налази у банци „People Credit“ у старом округу Африна, у којој су турске обавештајне службе пренеле своје седиште.

Друга канцеларија налази се на месту „некадашње Ronahi Press“ која се налази поред болнице у четврти Нови Африн, која је такође центар турске обавештајне службе.

Извори су наговестили да две канцеларије сведоче о великом одзиву туркменских породица, посебно оних из провинције Хомс, а породични подаци се прикупљају у припреми за њихов премештај у регион Карабаха. Ову информацију је пренела и Организација за људска права-Африн-Сирија.

– Турска отвара две канцеларије у Африну да региструје оне туркменске досељенике који желе да се преселе у Арцах – рекла је група за људска права у свом посту на Фејсбуку.

Група је истакла да је неколико поткрепљујућих извора потврдило да турске власти које тренутно окупирају северни сиријски регион Африн посебно региструју етничке Туркмене који већ дуго живе у том региону у покушају да се населе и превезу породице у Арцах.

Према надзорном телу за људска права, напорима координирају турска обавештајна служба и милитантне банде „Сивих вукова“ које су претежно протурске оружане фракције туркменског порекла, као што су „Султан Мурад“, „Сулејман Шах“, ​​групе „ал-Хамзат“, које су послале џихадисте да се боре заједно са азербејџанским снагама у офанзиви на Карабах 2020. године.

– Извештаји очевидаца кажу да две канцеларије сведоче о великом одзиву туркменских породица, посебно оних арапских бедуина из сиријске провинције Хомс који полажу право на своје турске корене, што указује на то да се породични подаци узимају у припреми за њихов премештај у Азербејџан да би заменили принудно расељене јерменске староседеоце регије Арцах – саопштила је Организација за људска права Африн-Сирија.

Извори су такође идентификовали Абу Тарвата, добро познатог локалног турског обавештајног агента из регије Азаз, који управља првом канцеларијом, „док другом канцеларијом управља такозвани Киру“ који је Туркмен из једног села ал-Раи Азаз поред турске границе, северно од сиријског града Алепа.Гласине о овоме известио је раније Рами Абд ал-Рахман, лидер Сиријске опсерваторије за људска права 19. новембра.

Према његовим речима, турска понуда представљена је туркменским милитантима само зато што Турска тврди да је њихово порекло са Кавказа.

Број сиријских милитаната које је Турска послала у Азербејџан достигао је 4.000, известила је Сиријска опсерваторија за људска права. Група је саопштила да се милитанти регрутују у Африну и градовима на северу Сирије под контролом турске војске и протурских милиција, након што су окупљени и обучени у специјалним логорима на турској територији.

(Србија данас)

KOMENTARI9 коментара

  • Duca says:

   Ti bi ko ona Beloruskinja koja dobi nobela za pljuvanje Putina, pa ne može dva puta, moraš da smisliš nešto novo! Možda bi "ubijte Putina" dobro prošlo u tim krugovima, razmisli?

  • Milan says:

   Dosta je tvog neukog lupetanja. Evo i Jermenska Akademija nauka traži ostavku Pašinjana. Zahtev obrazlažu da Pašinjan i njegova vlada nisu pokazali zainteresovanost za sveukupan razvoj nauke, pa tako ni na razvoj u vojnoj oblasti. Sadašnji poraz na Karabahu zasniva se na naučnoj i tehnološkoj zaostalosti vojske Jermenije i Karabaha u odnosu na vojsku Azerbejdžana. Pašinjan je kriv za to jer okretao je glavu od Rusije i udaljavao Jermeniju od Rusije, čak i od vojne saradnje, a u vremenu kad se brzo razvijao nov vid ratovanja uz pomoć dronova. Da je tešnje saradjivao sa Rusijom sad bi imali bolju odbranu od dronova na Karabahu, ali magarac Pašinjan se izgubio u zapadnoj magli, a sa njim i m*garica Persida. Dva P.

 1. Pendrek says:

  Znao sam, njima je cilj posle osvajanje Karabah da napadnu kasnije Jermeniju.

  • Slobodanka says:

   Cilj im je bio da najpre Jermenija objavi rat Azerbejdžanu zbog napadnutog Karabaha. Bar to se nije desilo. Zatim da Jermenija uvuče Rusiju i ODKB u ovaj sukob, to jest da rat proširi se sa teritorije Azerbejdžana na sve zemlje Južnog i Severnog Kavkaza. Severni Kakvkaz pripada Rusiji, a Južnom Kavkazu pripadaju ne samo Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan, nego i delovi Turske i Irana. To bi Rusija ušla i u sukob sa NATO-om ako bi se sukobila sa Turskom! Takva opšta ratna gužva promenila bi stanje u Siriji, na štetu Sirije i Rusije. Ne samo to. Da se sad ovde na južnoj granici Rusije više zagužvalo, šta bi preduzeli na zapadnoj granici ODKB/Rusije? Da li bi napali Belorusiju? Šta bi se dešavalo na Crnom moru u pogledu Krima? Da li bi Ukrajina ponovo napala Donbas? Ukrajina ni Donbas ne može da vrati pod svoju kontrolu, sem u slučaju da je Rusija veoma zauzeta na drugim frontovima. Igra je velika.

  • Slobodanka says:

   Iran je medju prvima shvatio šta se dešava, kakva je ovo geopolitička igra. Zapravo Azeri kao narod najbliži su Iranu, a ne Turskoj. Ali ako bi se sukob proširio, ako bi u njega bila uvučena Rusija, time gubi i Iran posebno na području Sirije bi se još više otežao položaj prisutnih iranskih vojnih snaga, a i dosad postignuti rezultati na oslobodjenju Sirije bili bi ugroženi. Iran je takodje saveznik Sirije, ne samo Rusija! Dakle i Iran bi izgubio, a ne samo Rusija. Cilj Turske je da Karabah bude mamac s kojim bi se zabavljala "naivna" Rusija, a zatim ako bi to uspelo da Turska krene da još više pokori sever Sirije, moguće i jugoistočni deo Sirije bogat naftom. Turska već duže vreme jurca za nalazištima nafte i gasa, a kojih nema na teritoriji Turske, a ima ih u Siriji, Iraku, Libiji, oko Kipra, pa i u "bratskom" Azerbejdžanu. ... Naprimer mogli su sad tokom ovog sukoba sa Karabaha da unište azerbejdžanska nalazišta i gasovode i naftovode? Zašto to nisu uradili? Zato što to bi najverovatnije obnavljala Turska, dakle ušla bi Turska u severni Kavkaz ne samo vojno nego i kao halavi kolonizator navodno "bratskog" Azerbejdžana.

 2. Риста says:

  Ускоро ће Азербејџан да се припоји Турској. Ердоган је стварно успешан. Свака част.

  • Slobodanka says:

   Igra ovim nije završena. Jermenija u sledećoj rundi može da vrati deo sad izgubljenog, ali pre toga mora da ojača svoje vojne sposobnosti za ratovanje naročito u pogledu odbrane od dronova, itd. Neki autori predvidjaju da do 2023 Jermenija i to zajedno sa Karabahom vratiće se u sastav savezne države Rusije, Belorusije, itd. U tom slučaju spajanje Azerbejdžana i Turske biće daleko manja opasnost za Jermene u celini, kako na Karabahu tako i u Jermeniji. Šta je prihvatljivo za Rusiju? To je glavno pitanje. Za Rusiju to bi bila bolja situacija od sadašnje, jer jasno im je da proždrljiva Turska se već odlučila i to ne samo za prodor na Južni Kavkaz (Azerbejdžan), nego u više pravaca pa gde uspe. Turska je čudovište sa više grabežljivih nogu. U koliko pravaca igra Turska? Nabrojaću ih 10: na Južni Kavkaz, na Severni Kavkaz (Rusija), zatim i ka drugim turkijskim narodima unutar Rusije, i van Rusije (Kazahstan, Turkmenistan), na Siriju, na Irak, na Kipar, na Libiju, na Grčku, na prostore jugoistočne Evrope (BIH i Srbija). Od tolikih igara Turska će negde da preigra. Sa Bajdenom ponovo će da nastupa stara globalistička moć Zapada. Sigurno će želeti da stvore Kurdsku državu, dakle ni Bajden neće biti prijatelj Turske. Neka se oni (zapad) muče i peku sa čudovištem po imenu Turska. Što bi Rusija naivno ušla u trinaesti po redu rusko-turski rat sa ko zna kakvim sve posledicama?

  • Slobodanka says:

   Zašto je sad Rusija bila suzdržana? Turska je vruć krompir. Glavna igra je kome taj vruć krompir uvaliti? Rusiji ili Zapadu? Zapadu bi itekako odgovaralo da Rusija bude žrtvovana, da krvolipta. Takvu varijantu imate i u Pajsijevom proročanstvu. On predvidja da će Rusija silno postradati jer najpre desiće se sukob Rusije i Turske, a zatim u njega će se umešati i Zapad sa svojim ciljevima da oslabi Rusiju, takodje i neposlušnu Tursku, i da zavlada Bliskim Istokom. Po tom proročanstvu, ruski gradovi će biti uništeni, pretvoreni u favele, Grci vide sebe kao buduće dobitnike, a preko mnogih ruskih leševa. A kao Rusi ne znaju o čemu prevrtljivi Grci vazda sanjaju, ne znaju za tu varijantu? Hajte, molim Vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u