ОТKРИВЕН РАЗЛОГ АМЕРИЧKЕ KАТАСТРОФЕ У АВГАНИСТАНУ: Грешка коју праве годинама уназад поново је била кобна по њих

ОТKРИВЕН РАЗЛОГ АМЕРИЧKЕ KАТАСТРОФЕ У АВГАНИСТАНУ: Грешка коју праве годинама уназад поново је била кобна по њих

18 августа 2021

Бивши шеф израелске обавештајне службе Јаков Kедми говорио је о разлогу неуспеха америчких напора да створи авганистанску војску.Брзи успех милитаната талибанске терористичке организације забрањене у Руској Федерацији може се објаснити традиционалном неспособношћу војних инструктора из Сједињених Америчких Држава да формирају ефикасне стране оружане снаге.

Ово мишљење, изразио је бивши шеф израелске специјалне службе Јаков Kедми.

Експерт је приметио да се за њега „победоносни марш талибана у Авганистану“, који се догодио непосредно након повлачења америчког оружаног контингента из ове земље, чини “природним резултатом америчких активности” у овој држави.

Kедми је неуспех америчких напора у обучавању авганистанске војске објаснио традиционалном неспособношћу Американаца да обучавају оружане снаге других земаља.

Стручњак је приметио да је „слабост Вашингтона посебно уочљива у поређењу са резултатима рада совјетских војних инструктора у Вијетнаму, Авганистану и на Kуби“.

– У Ираку је постојала озбиљна војска, јер ју је обучавао СССР. А онда су Американци одлучили да припреме ирачку војску. И побегли су отприлике на исти начин на који је сада авганистанска војска. Није важно кога предају. Оно што направе пусте да пропадне. Било је тако и у Вијетнаму – резимирао је Kедми објашњавајући зашто је авганистанска војска, пажљиво припремљена од стране САД нестала.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u