ОТKРИВЕН ТАЈНИ ДОKУМЕНТ ЦИА И БНД: Ово је план за распад Југославије НАПРАВЉЕН 1977. ГОДИНЕ!

OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT CIA I BND: Ovo je plan za raspad Jugoslavije NAPRAVLJEN 1977. GODINE!

1 februara 2019

Otkriven je tajni dokument CIA i nemačke obaveštajne službe BND koji govori o ponovnom crtanju granica Jugoslavije i albanskih zemalja u regionu, pišu albanski mediji.

Sekretar CIA ga je klasifikovao kao poverljiv, a on je navodno „nacrtan“ u Minhenu 1977. godine na sastanku između agenata američke CIA i nemačkog BND. Planom je predviđena podela Jugoslavije na dva velika bloka: blok koji bi bio pod nemačkim uticajem i blok koji bi bio pod američkim uticajem. A, kada se pogleda trenutna situacija, jasno je da se sve nastavilo upravo prema tom planu.Dokument koji je objavio britanski Telegraf pokazuje da sporazum CIA i BND Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju deli u tri kolonije, odnosno sfere interesovanja. Sličan obrazac podele napravljen je i tokom Drugog svetskog rata. Prema ovom dokumentu, velike sile će podeliti Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju na ovaj način:

Slovenija, kontinentalna Hrvatska, Istra, severna i zapadna BiH će postati deo zone nemačkog uticaja, dok će Dalmacija, Crna Gora, Kosovo, deo Raške, Preševska dolina i Makedonija pripadati SAD i biti pod njenim uticajem, Vojvodina i južni Banat će pripadati Mađarskoj i biti pod njenom moći.

Teritorija nezavisne Srbije bi bila današnja Srbija, ali bez Kosova i celog južnog dela Srbije, i bez Vojvodine, koja bi bila mađarski protektorat. CIA je, navodi se, isplanirala da „razmontira“ Jugoslaviju početkom ’70-ih godina, 10 godina pre smrti vođe Jugoslavije Josipa Broza Tita. Od pretprošle godine stara dokumenta CIA, kao i razni planovi i scenariji sada su otvoreni za javnost, ali i za analizu istoričara i novinara.

Intrigantni izveštaji o hladnom ratu govore o jačanju decentralizacije u Titovoj Jugoslaviji i predviđa da „stabilnost u post-sovjetskoj eri neizvesna“. Mape SFRJ su cirkulirale tajne službe od 1981. godine, nakon Titove smrti, jer je CIA znala još 1970. godine da će se Jugoslavija raspasti.

Podela Jugoslavije u sferu interesa već je tada postala činjenica, i trebalo ju je samo obaviti. Na miran ili krvav način. U Drugom svetskom ratu podelu Jugoslavije izvršile su nemačke, italijanske, bugarske i mađarske invazivne snage. U skladu sa politikom Osovine, Jugoslavija je i tada likvidirana kao država.

Nemci i Italijani su tada formirali tri državna protektorata: Nezavisnu državu Hrvatsku, Nedićevu Srbiju i Nezavisnu državu Crnu Goru, u kojima su jugoslovenski narodi formalno imali kvazi državljanstva u novom redu Hitlera, dok su periferni delovi Jugoslavije jednostavno bili aneksirani od strane susednih država: Nemačke, Italije, Mađarske, Bugarske i Albanije.

Izdavanje ovih dokumenata rasvetljava plan, koji je imao očigledno svoje reference na konkretnom tlu i pokazao da ništa nije slučajno – od gerilskih grupa do političkog pokreta na Kosovu pod vođstvom Ibrahima Rugove. Istoričari imaju obavezu da naprave nepristrasan osvrt ovih činjenica kako bi tokovi ovih godina bili bolje analizirani.

(Espreso)

KOMENTARI10 komentara

 1. Vesko says:

  Sa velikom sigurnoscu mogu da kazem da im je plan u velikoj mjeri propao!! Rusija se u kriticnom momentu podigla, da ne govorimo o Kini, i sve njihove planove i rezultate agresije dovela u veliko pitanje. Srpski narod je danas ostro suprostavljen Zapadu, EU Rajhu, SAD i NATO, iako pokusavaju preko kvislinga i veleizdajnickih klika da to promijene, nikada to nece uspjeti. Kazem nikada jer to je otprilike vijek raspadanja radioaktivnog otpada koji su bacali po Srbiji i tako pocinili monstruozan genocid nad nama. To ce se zauvijek uvuci u svijest srpskog naroda, a to znaci stalan gubitak uticaja na nas narod. VJECAN ako hocete. Ostacemo nepokoreni od njih i njihovih veleizdajnickih klika koje su korumpirali i postavali da vladaju.

  • rajko says:

   Da, takav zločin je neoprostiv i nikad neće biti zaboravljen.

  • Bole says:

   Kako misliš propao? Jugoslavija se u krvi raspala a novonastale države nemogu ni da prdnu a da prvo ne pitaju zapad. Usitnjene, male,vojno slabe,ekonomski beznačajne i bez budućnosti, osim možda Slovenije. Ovde svi imaju veći uticaj osim nas samih. A ovo što se Rusija tobože uzdigla da je bilo i pre 30 godina za Jugoslaviju bi verovatno bilo kasno.

   • Vesko says:

    @Bole Uopste me ne interesuje sudbina tih vazalcica sto su propali kada su razvaljivali Jugoslaviju. Valjda je to Kosmicka Pravda, sta su mislili da ce proci dobro za to? Slovenija je razvaljena takoder, u velikim je problemima kao i citav Zapad. Mi smo na dnu takoder, razvaljeni i poluokupirani, ali smo na pravoj strani istorije. Oni se suocavaju sa ogromnim nepremostivim problemima finansijske, moralne i politicke prirode sto je opet rezultat Kosmiscke Pravde i nastavice da tonu na dno nezaustavljivo. U svim sferama. Zbog toga odgovorni u Srbiji NE SMIJU da veze nas camac za taj Titanik koji je izbusen smrtonosno i sada pluta nasumice po povrsini. A onda ce samo nestati sa horizonta. Kao da ga nikada nije ni bilo.

 2. Taipova Češma says:

  Rekoste 1977 godine.Napravljen plan. Pojava Slobodana Miloševića 1987 godine - i ON je jedini i isključivi krivac za raspad SFRJ. I zaštita ugnjetenog albanskog življa na teritoriji Kosova i Metohije bombardovanjem istog OSIROMAŠENIM uranijumom.

  • test01 says:

   Hajde molim vas, dosta sa propagandom o `ugnjetenom albanskom življu` --> TERORISTI i zlikovci je pravo ime i nista drugo. Ne volim Milosevica i nikada ga nisam podrzavao ali je iskoristen od strane zapada i uprkos svemu je uradio par dobrih stvari. To sto je isporucen Hagu je sramota Srbije - trebalo mi je suditi u Srbiji zbog izdaje srpskih interesa (kao sto treba suditi sadasnjoj izdajnickoj vladi). Albansko zivlje je obuceno od strane istog zapada i to su teroristi !!! Zapad i dan danas pokusava da ostvari taj plan i prva stavka je Srpski KiM a ostalo ce posle ici lako posto vise nece biti nikakvih crvenih linija, srpska vlast radi za njih. Po vasem komentaru vidim kojoj grupaciji pripadate, na pogresnom ste portalu!

 3. Miraš says:

  Aha, a kroz 50 godina biće otkriveno za javnost kakve planove imaju danas. Danas na teritoriji države koja se formalno još uvek zove Republika Srbija preovlađuju strane banke i sve više se šire strane firme, a tu su i preterano zahtevni i uticajni ambasadori SAD, V.B. Nemačke i samo defiluju sa svojim zahtevima uticajni predstavnici EU, NATO ima kancelariju usred ministarstva odbrane, itd., imamo prepametnog precednika koji nikako ne razume kako glupi narod ne razume da to sve je baš dobro za nas i za srećnu budućnost naše dečice. Iz svega toga postaje prilično jasno kakve su im današnje namere, ipak ne moramo da čekamo 50 godina.

 4. Branko says:

  Uopšte me nije začudilo. Nije ovo jedini, nego postoje stotine krunskih dokaza koji svedoče da je zapad planirao raspad SFRJ odavno i da su krvoproliće, slučajevi ratnih zločina i granatiranja gradova, pri čemu je ginulo mnogo civila, također bilo u mnogo slučaja smišljeno i inscenirano od njihovih plaćenika i agenata, kako bi zavadili ove narode u krvi da se više nikada ne pomire i da oni ovde caruju do beskonačno. Rat je počeo tako što niko normalan nije hteo da puca na onog drugoga, a kad su Alija, Franja i Slobodan to videli, brže bolje su pustili sve najgore kriminalce iz zatvora i obećali im slobodu ako idu da ubijaju. Posle su uvozili plaćenike i profi ubice iz inostranstva. A kad su pale prve nevine žrtve, kad su mediji počeli epsko-lirski dernek, onda su i oni normalni postali nenormalni i išli da se svete. Srećom je završilo i nikada se više ne ponovilo.

 5. Vojna i ojdesve says:

  Isus Hristos Sin Bozhji. Amin. Voskresni i meni. Svet je matrix. Shto dalje od sveta mamonskog.

 6. Jordan says:

  Najnovije istraživanje: U Jasenovcu ubijeno 800.000 Srba Nikada ne zaboraviti, ni oprostiti Laka vam zemlja mučenici logora Jasenovac https://www.youtube.com/watch?v=i_U50QBNhO4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *