ОТКРИВЕН ТАЈНИ ДОКУМЕНТ! НАТО спреман да војно интервенише на Балкану! Србија због Русије поново на удару!

OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT! NATO spreman da vojno interveniše na Balkanu! Srbija zbog Rusije ponovo na udaru!

13 decembra 2016

1-nato-54

NATO je spreman da operativno interveniše na Balkanu kad to bude potrebno kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao sigurnost i stabilnost, piše u tajnom dokumentu NATO o situaciji na zapadnom Balkanu, prenosi “Sputnjik” navode hrvatskog lista.

Dokument, u koji je „Večernji list“ ekskluzivno imao uvid u Briselu, raspravljen je i usvojen na sastanku ministara spoljnih poslova ovog meseca, a u njemu se detaljno opisuju dve vrste pretnji s kojima su suočene države u jugoistočnom hrvatskom susedstvu: destabilizirajuće ponašanje Rusije i rastući ekstremizam i radikalizacija kao posledica povratka stranih boraca iz Sirije i Iraka.

Ne otkriva se detaljnije šta znači da je savez spreman da operativno interveniše, ali izvori neslužbeno govore da je naglasak na promovisanju sigurnosti i stabilnosti te da ne treba to iščitavati kao pretnju, već kao poruku odvraćanja potencijalnih pretnji koje će NATO, očito je iz te formulacije, intenzivno pratiti na zapadnom Balkanu.

U dokumentu se navodi broj od „približno 260 stranih boraca“ koji su iz BiH otišli u borbu na strani terorističkih organizacija ID i Al Kaide u Iraku i Siriji. To je podatak s kraja 2015. godine.

Kad je reč o drugom razlogu za zabrinutost zemalja članica NATO-a situacijom na zapadnom Balkanu, u poverljivom dokumentu navodi se da je pristup Rusije najčešće usmeren prema srpskom stanovništvu u regionu. Među Srbima ruske poruke imaju najveći odjek, dodaje se u dokumentu.

NATO uočava „porast ruskih aktivnosti na zapadnom Balkanu, koje uključuju destabilizirajuće ponašanje“.

U delu dokumenta koji govori o Srbiji navodi se da je podrška Srba tom vojnom savezu veoma niska, što je, naravno, posledica NATO bombardovanja Srbije pred kraj vladavine Slobodana Miloševića. Ali, NATO prepoznaje potrebu da podstiče dodatnu, snažniju nego ikad pre, političku saradnju sa Srbijom.

(Večernji list, Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Petković Željko says:

  Ako je tačno ovo što piše onda ne može biti jasno pod kojim bi uslovima Srbija mogla ući u NATO i šta je neprirodno i frustrirajuće ako srpski narod voli Rusiju koja istina u određenom momentu nije bila jaka da pruži vojnu pomoć Srbiji,ali se nadam da su ta vremena prošla i da se možemo pouzdati samo u Rusiju.Srbiji i RS je potrebna patriotska nekorumpirana intelektualno politička elita koja mora sve uraditi da nam sačuva djecu da ostanu i da mogu živjeti u svojoj zemlji životom dostojnim čovjeka.Znam da je to moguće ako to iskreno želimo.Treba stvoriti istorijski kompromis sa našom braćom nesrbima i raditi na zajedničkom cilju stvaranja uslova da nam djeca ostanu ovdje.Svaka vlast koja završi godišnji mandat i smanji broj stanovnika u odnosu na prethodnu godinu a posebno migracijom treba biti smjenjena.

  • kuka says:

   Ne postoje nesrbi kao što ne postoje ni neamerikanci, nenemci, nemadjari, nepoljaci. Kako bi bilo kad bismo mi neke tamnopute Francuze iz Alžira nazvali nefrancuzima. Oči bi nam izvadili i oni i ostali gradjani Francuske. Svi koji imaju srpsko državljanstvo su Srbi, svidjalo se to njima ili ne. ...................................................................................................... Zapad odlično zna šta je radio na našim prostorima. Bolje i od nas samih. Ali njih to jednostavno NE ZANIMA. Oni hoće da se sprovodi njihova volja, jer su na čelu zapadnih država ljudi sa mentalitetom robovlasnika koji smatraju da smo mi njihovo vlasništvo te se stoga moramo u potpunosti povinovati njihovim željama i planovima. Šta je njih briga šta je uradio robovima, kako su robovi to doživeli, šta osećaju, kakve posledice trpe? Ravno im je do Kosova. A tek Kosovo... Oni smatraju da je njihovo prirodno pravo robovlasnika da dominiraju na Balkanu i učiniće svaku gadost da to tako i bude. Nikakav moral njih neće zaustaviti, jer i inače nemaju morala i obzira, a prema robovima pogotovu. Ali mi nikad nismo bili robovi. Nametnuli su nam floskulu kako smo bili u Turskom ropstvu i mi smo tu okupaciju počeli da nazivamo ropstvom, ali samo zbog toga jer nam je ona padala teško kao ropstvo. Ali naši preci su uvek, čak i za vreme rimskog carstva pružali žilav otpor porobljavanju i u tome bili uspešni. Vatikan je uspeo da nad pokatoličenim stanovništvom Balkana mekom silom kako bi se to danas reklo nametne ropski jaram, ali do Srba još nije stigao. Dokle ćemo odolevati, videćemo, ali zasad se držimo prilično dobro, čak i u ovoj šumi iluzija, privida, obmana, podvala. NATO hoće naš prostor po svaku cenu. Zašto? To još uvek ne znamo, to svi kriju kao zmija noge, ali saznaćemo i to i onda će nam biti jasno i čemu tolika tajanstvenost. Evropa nas neće, ali bi nas preko volje i sa gadjenjem prihvatila kad bi to bio naš uslov za ulazak u NATO i kad bismo imali toliko vešte pregovarače da isposluju naizmenične poteze. Mi takve pregovarače nemamo, tako da bismo verovatno bili samo izvarani, ugurani u NATO, a EU bi ostao obećanje za neki 38. vek. Mašu nam EU-mamcem ispred nosa evo već 16 godina, a nismo se makli od početka. Nadam se da imamo toliko pameti da konačno prekinemo sve pregovore o ulasku u EU, jer njih Zapad zloupotrebljava da nam iznudi ustupke ne dajući ništa zauzvrat.

 2. bata surda says:

  Kad NATO dodje u Srbiju, Rusi ce poruciti da podrzavaju srpsku bracu. A sta i ocekivati, kad smo sve vreme u krilu Zapada, a sa Rusijom igramo prljavu igru.

 3. marko says:

  ma to ce bia i cia da rese...naravno u korist dusmana

 4. Sančo Pansa says:

  O novom ubijanju Srba NATO-vci mogu samo da maštaju, jer Rusija sve budno motri i znaju SAD i VB da bi dobili po turu...

 5. Bubamara says:

  O kojoj braći nesrbima pričate dokle više braćo Srbi pustite te šuplje priče

 6. Vasilije says:

  Masoni su nas bombardovali kroz istoriju, a jezuiti klali. Npr. masoni su nas bombardovali 1944, u isto vrijeme kad smo mi spasavali 500 masonskih pilota pod rukovodstvom generala Draze Mihailovica. Sto nas onda ne bi opet bombardovali? Pa i bombardovali su nas 1992. pa 1999. I opet ce da nas bombarduju. Osim. Ukoliko nam Rusi dadnu sisteme s-400 i ostala napredna oruzja. I mi ne postanemo clanica Ruske Federacije ! Zivjela Rusija !

 7. marinko says:

  to je udar na srbski narod u svojoj drzavi sto koga briga i smeta sto su srbi i rusi isti narod i sto se vole srbi nikad nisu nikog ucinjivali ko ce sa kim srbija treba pruziti rogove nepretelju i braniti svoje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *