OTKRIVEN TAJNI PLAN BRITANACA: Psihopate bi vladale državom u slučaju nuklearnog napada?

OTKRIVEN TAJNI PLAN BRITANACA: Psihopate bi vladale državom u slučaju nuklearnog napada?

1 novembra 2014

83365Nacionalni arhivi Velike Britanije otkrili su “Exercise Regenerate” iz 1982. godine, plan koji je imao za cilj da sačuva red u slučaju najgorih mogućih situacija koje bi mogle da pogode to društvo.

Džejn Hog, naučnica koja je radila na ovoj operaciji, smatrala je da logika, inteligencija i sposobnost da se nose s kriznim situacijama i padom morala psihopate čini idealnim liderima u haosu, koji bi nastao posle nuklearnog napada.

“U naučnim krugovima je opšteprihvaćeno da oko jednog procenta stanovništva čine psihopate. Oni ne pokazuju nikakve psihološke tegobe u društvima koja su pretrpela velike gubitke. Dobro se nose s krizom, ne saosećaju s drugima, nemaju moralni kompas i obično su veoma inteligentni”, napisala je ona.

“Pre napada, jedino rešenje za ove ljude jeste da budu udaljeni iz društva; posle napada, u trenucima kada su potrebne trenutne akcije, formalne vlasti mogle bi da ih regrutuju, jer bi bili veoma vredni saradnici.”

Ipak, beleške o ovom planu otkrivaju da kolege naučnice Hog nisu delili njeno mišljenje.

Inače, bilo je planirano da, u slučaju nuklearnog rata, Kraljevska jahta što je pre moguće odveze kraljicu, princa Filipa i sekretara. Organizovane su čak i vežbe koje je trebalo da pripreme stanovništvo za takve scenarije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Očigledno je da se to toliko svidelo Britancima da su ih već doveli na vlast.

  2. Za Srbiju says:

    Zorane, bravo za komentar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *