ОТКРИВЕН ТАЈНИ ПЛАН: Инвазију Сирије је осмислио још Ким Рузвелт 1957. године – (ВИДЕО)

OTKRIVEN TAJNI PLAN: Invaziju Sirije je osmislio još Kim Ruzvelt 1957. godine – (VIDEO)

21 januara 2016

030402-N-5362A-004Unuk Teodora Ruzvelta, Kim Ruzvelt, isplanirao je invaziju Sirije od strane SAD zajedno sa Saudijskom Arabijom, Katarom i Turskom još 1957. godine.

Plan napravljen tada je isti kao onaj koji je predsednik Obama sproveo u delo čim je došao u Belu kuću.

Kimova strategija iz 1957. godine je bila da se operacije pod lažnom zastavom sprovode kako bi se javnost zavarala da prihvati nešto što inače ne bi prihvatila. Napad sarinom u Siriji 2013. godine je klasičan primer toga. Amerikanci su uhvaćeni kako krijumčare sarin u Siriju kako bi ga iskoristili na sirijskim civilima.

Obama je iskoristio tu operaciju pod lažnom zastavom kao opravdanje za invaziju Sirije pod izgovorom svrgavanja Asada.

Davne 1957. godine još nije bilo Asadove dinastije u Siriji, ali je postojala partija Baat, jedina efektivna, nesektaška i neteokratska politička sila među arapskim državama.

Američke naftne kompanije su se odlučile na to da iskoriste islamske snage kako bi došle do nafte na Bliskom istoku.

Međutim, Baatisti nisu želeli da sarađuju niti da prodaju svoje nacionalne resurse drugoj državi. Tada su Amerikanci postali odlučni da svrgnu Baatiste i da ih zamene njihovim neprijateljima, islamistima.

Američki predsednik Dvajd Ajzenhauer je morao da odustane od Kimovog plana jer je samo Turska želela da učestvuje u njemu, ali predsednik Obama je uspeo da nagovori Saudijsku Arabiju i Katar da mu se pridruže, te se odlučio na sprovođenje Kimovog plana.

CIA je još onda podržala Kimov plan, isto kao i operaciju kojom su vrhovni nacisti dovedeni u Ameriku.

Ajzenhauer je bio taj koji je osnovao CIA-u kao fašistički entitet jer je i sam bio fašista.

Međutim, Obama je prvi koji je uspeo da ostvari Ajzenhauerove ambicije. On još na svojoj strani ima i Al Kaidu, koju su SAD stvorile krajem sedamdestih godina prošlog veka kako bi iscrpele Sovjete u Avganistanu.

Al Kaidu su finansirale arapske kraljevske porodice, naročito Saudijska Arabija. Pošto se podrška Osama bin Ladenu isplatila za Saudijce, oni su odlučili da podrže i originalni plan Kima Ruzvelta.

Kim Ruzvelt je nastavio tamo gde je njegov čuveni deda stao, razmišljajući o osvajanju mnogih stranih teritorija. S druge strane, Frenklin Delano Ruzvelt se protivio širenju američkog carstva, mada je 1945. godine ušao u savez sa Saudijskom Arabijom s ciljem da se suprotstavi Velikoj Britaniji.

Ono što danas predstavlja najveću prepreku za Obamu i Kimov plan jeste Rusija, koja je oduvek bila na strani Sirije. Pošto je NATO opkolio Rusiju na njenoj granici, možemo se samo nadati da Hilari Klinton neće pobediti na izborima, jer bi u tom slučaju stvari zaista mogle da se otrgnu kontroli.

Plan koji je Obama iskopao i sproveo u delo je zapravo samo deo šireg rata SAD protiv Rusije. Sledeća veća odluka koju će morati da donese naredni američki predsednik će biti vezana za taj širi rat.

Ruski predsednik Vladimir Putin je do sada činio sve što je mogao da taj rat spreči, ali pitanje je koliko dugo će mu to polaziti za rukom. I uprkos tome, Barak Obama je taj koji je dobio Nobelovu nagradu za mir, a ne Putin.

Eric Zuesse (uprootedpalestinians)

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aminta says:

    2) Nope, not for a few years at least. I’d like to get a degree in nunirtiotal science because it really interests me and always has, but too many biology and chemistry classes that have too much homework and study time, hah. I would like to go back for nunirtiotal science. I didn't realize how much I like it until I started lifting and dieting.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *