ОТКРИВЕНА ДУГО СКРИВАНА ТАЈНА: Српски војници добили ментални рат против НАТО

OTKRIVENA DUGO SKRIVANA TAJNA: Srpski vojnici dobili mentalni rat protiv NATO

19 maja 2020

Nije tajna da su brojni dokumenti i nacrti Nikole Tesle posle njegove smrti 7. januara 1943. završili u rukama FBI. Dostignuća čuvenog srpskog naučnika Amerikanci su iskoristili za unapređenje sopstvenog naoružanja. Manipulišući sa niskofrekventnim radio-talasima stvorili su avion komando solo (ec-130e), koji je dejstvovao i na položaje srpske vojske tokom bombardovanja SRJ 1999. godine.

To je potvrdio i Si En En još pre 21 godinu, kada su govorili da ovi avioni poleću iz tajne baze u Italiji sa ciljem da emitovanjem propagandnih programa Radio Slobodne Evrope i Glasa Amerike direktno utiču na srpsku javnost i tako smanje uticaj tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića, koji je, navodno, imao strogu kontrolu nad srpskih medijima.Međutim, ovo nije bio jedini zadatak ovih aviona. Naime, pomoću specijalnih antena na repu i trupu aviona emitovani su niskofrekventni radio-talasi sa ciljem da direktno utiču na svet srpskih vojnika na položajima i kod njih izazovu depresiju, apatičnost, bezvoljnost i strah kako bi jednostavno odbacili oružje i napustili položaje. Ali, kako su priznali stariji narednik Merlin Halderman i poručnik Majkl Hekman, „rezultati u ratu protiv Jugoslavije bili su slabi, skoro mizerni i da to ipak nisu očekivali“.

– Šta ćete, ni mi nismo svemogući – dodao je stariji narednik Tim Grajner iz iste jedinice.

Za ova dejstva američke avijacije znala je i srpska vojska. Kako otkriva general Vladimir Lazarević, komandant prištinskog korpusa u vreme NATO agresije, naši vojnici su se uspešno suprotstavili i ovoj vrsti napada.

– Od počeka smo bili svesni da se protiv naše vojske i naroda, osim bombardovanja, vodi i neokortički rat. Prema izveštajima koje sam dobijao sa terena, dešavalo se da avioni nadleću naše položaje, posebno u pograničnom području, ne bacaju bombe, već emituju niskofrekventne radio-talase koji utiču na nervni sistem čoveka. Tokom tih dejstava, među pojedinim vojnicima je primećen poremećaj ponašanja, nekontrolisani pokreti, apatija, bezvoljnost… Sve to traje dok avioni nadleću, čim se vrate u bazu, dejstvo prestaje – ispričao je general Lazarević.

Istakao je da su u pitanju bili samo sporadični slučajevi među srpskim vojnicima.

– Avioni su leteli u formacijama, a kako mi nismo imali sredstva za odbranu, savetovali smo da se, ukoliko je moguće, vojnici sklone u zaklon od čvrstog materijala kako bi se ublažilo dejstvo ovih talasa. Moral naše vojske je bio na visokom nivou, ništa nije moglo da nas pokoleba jer smo znali da stojimo na braniku otadžbine i to je bilo jače od svega, pa i dejstava ovih aviona – zaključuje general Lazarević.

Poletali iz Italije i Tuzle

Avion ec-130e, poznat i pod imenom komando solo, je modifikovani c-130 hercules avion kom su dodate spoljne antene, dve HF radio-sonde, prema vrhovima oba krila i tri antene u obliku pečurke na vrhu letelice, uz brojne antene na stomaku. Deo su 193. eskadrile Vazdušne nacionalne garde sa sedištem u Harisburgu u Pensilvaniji, a izleću iz tajne NATO baze u Italiji. Posadu aviona čini stručnjak za medijski rat, pet operatera, uz petoro članova posade samog aviona. Za potrebe propagandno-psiholoških delovanja na Balkanu deo eskadrile bio je raspoređen i u Bosni na aerodromu Tuzla od avgusta 1997.

Prvo, eksperimentalno dejstvo ovih aviona zabeleženo je tokom napada na Irak 1990, potom su dejstvovali u BiH, ali i tokom bombardovanja SRJ.

Gusari u etru

Međunarodni propisi o radio-difuziji i frekvencijama ne brinu pripadnike 193. eskadrile. Oni su iznad toga jer lete na od devet do deset kilometara visine, odakle emituju niskofrekventne radio-talase i suptilne poruke. Kako ne podležu propisima, prozvani su gusarima u etru.

Činjenice:

* Komando solo je modifikovani c-130 herkules avion namenjen neokortičkom ratovanju

* Nadleću određeno područje u formacijama i emituju niskofrekventne radio-talase koji utiču na nervni sistem čoveka

* Cilj je izazvati poremećaj ponašanja kod neprijateljskih vojnika apatiju, bezvoljnost, strah kako bi se odbacilo oružje i napustio položaj

* Tim stručnjaka za nebeski medijski rat čine jedan oficir i pet operatora, uz posadu aviona od pet ljudi

* U dodatno tankiranje goriva najduži let trajao je 14 sati.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI14 komentara

 1. Fric says:

  Toliko smo imali rakije na položaju da niko nije obraćao pažnju na te gluposti.

  • Rista says:

   Svaka čast, Fric. Lepo rekao Batko da ko pije votku, ne dobija koronu.

  • 1980 says:

   Zbog takvih kao ti,ponosan sam što sam Srbin. U R. Srpskoj se često može čuti da su slanina i rakija iznijele rat.

 2. persida says:

  Teslin zrak smrti je nemocan protiv domace brlje, Tesla to nije mogao znati jer nikada nije ni pio, jeo je hranu za zeceve i bio suvonjav kao saraga.

  • Zaliv says:

   Perso tebi treba jedan dobar.... kakav bre zrak smrti chuda mudha to su samo fantazije. Ti znas sta je Tesla pio i jeo hahhaha idi lupaj u serpicu

  • Klaus says:

   Zrak smrti je nešto totalno deseto od ovoga a tesla nije bio suvonjav već je imao pravu kilažu koju je i trebao da ima za svoju visinu

 3. Beli Orao says:

  Persida , neznam da li si žensko u stvarnosti kad pričaš o Tesli baš malo pretjerano , imam osjećaj da ti imaš pozamašnu guzu!!!

  • persida says:

   Odgovorila sam ti slicnim jezikom, ali mi je komentar izbrisan. Kao sto vidis, nemamo svi ista prava. Moderator nije fer jer najpre nije trebalo pustiti tvoj komentar, ovde komentarisemo ponudjene tekstove, a ne fizicke karakteristike citalaca. Ali, ako je to dopusteno, onda nema smisla da ti komentarises moju guzu, a ja ne mogu tvoju k...

 4. Ratko Mladić says:

  Pa jeste to, NATO je smatrao da će dobiti predaju Srbije u toku prvih nekoliko dana od početka agresije, ali naš Slobo je dobio rat starom partizanskom taktikom. Oni su doduše zračili nas raznim zracima straha, smrti i slično, kao i nedavno zrakom "ostani kod kuće" u vreme korone. Međutim samo onaj koji zna šta je Tesla rekao o svom "zraku smrti" i sličnim vojnim izumima, razume da to još niko nije dobio od Tesle. On je rekao da svaki od takvih izuma uključuje desetak različitih patenata koje nije objavio, tako da ako neko upotrebi i shvati jedan od njih, neće moći da shvati i upotrebi ostalih devet da bi ostvario osmišljen efekat. Zapravo njegova želja je bila da patenat neprobojnog štita instalira u Srbiji jer je znao koliko je naš narod napaćen i napadan. Ali sve jedno pobedili smo uz malo kolateralne štete oko 3000 stradalih.

 5. Za Srbiju says:

  Hvala Nikoli Tesli.

 6. Za Srbiju says:

  Velika zapadna armada profesionalnih vojnika i nepobedivih marinaca, nije imala petlju da se suoči sa srbskom vojskom, već je upotrebljavala nečasna tehnološka dostignuća jednog Srbina protiv njegovog naroda. Realnost je daleko od holivudskih filmova. Prljava banda razbojnička.

 7. Rista says:

  Interesantni komentari. Ja ne smem da se svađam, jer sam kratkog fitilja i odmah bi pucao a stradali bi nevini ljudi i žene. Mlogo sam pucao u životu i nekoliko puta sam bio poluraspadnut, pa mi ni to više ne prija. Ali kad smo već kod neobjavljenih komentara, morate malo da se služite mozgom kao i ja. Ma znam ja da bi neki rekli da ja tu stvar i nemam, ali zamislite, ne bi bili daleko od istine. Kada je ispiranje mozgova u Srbiji uzelo maha, ja se odrekao nekih moždanih funkcija i nikada ih nisam ponovo uključio. Ono što je smelo da radi, nije baš neki veliki mozak, ali kada ga nežno upotrebiš može čak i da prođe. A pisao sam, nije da nisam ali ajd, ponoviću. Persida je htela da kaže splavaru da između nogu ima kitovu ženu. Tu skoro sam spomenuo lepote srpskog jezika.

 8. Rista says:

  Ja volim svoje Srbe ali ne baš ma gde da su, ma šta radili i ma za koga radili. Pre par godina sam završio "opus" Nikola Tesla. Pošto je on za mene janičar i pošto je zbog takvih iz srpskih škola izbačeno "ostajte ovde", znači Srbima je ispran taj deo shvatanja, nikada nisam izbrisao taj "opus" i koristim ga ponekad. Prilično je velik i nažalost, strašno bolan. Istina zna da zaboli. Zato uopšte nisam komentarisao ovaj članak, ali ću samo malo da ubacim, ne zalazeći u grube detalje. Kada je merički ambasador posle rata rekao ubici Srba koji se zvao Tito, da treba malo da pripusti bedne Srbe u Nemačku da pomognu Maršalov plan za obnovu Nemačke, Tito je Srbima otvorio granice i najbrojniji i najjeftiniji nemački gastarbajteri su za vreme Tita postali Srbi. Ono što Srbi rado dobacuju Hrvatima da su austrijski konjušari, postalo je sitnica spram srpskog konjušarenja u nemačkoj i posle rata i dan danas. Samo Srbi nisu u stanju da to shvate i sagledaju kako treba jer im Tile promenio deo mentalnog shvatanja. Za Srbe je prebeg Nikola Tesla pojam srpstva. Šta tu može još da se doda? Tek deceniju kasnije su im se priključili i polunarodi Jugoslavije. Novojaničari. Tesla uopšte nije bio ni popularan ni poznat ni dobrodošao u staroj Jugoslaviji, koja je još uvek pomalo bila Srbija. Da bi opravdao "Čuj kako fijuče vetar kroz puste poljane naše" Tile je iskovao super stara od Nikole Tesle i zaprašio Srbe sa nebrojeno opravdanja kako je to lepo napustiti Srbiju i postati Nikola Tesla. Danas bi mi slobodno mogli reći da je od Nikole Tesle napravio starletu. Zloupotrebio je jednog janičara da napravi čak par miliona janičara. I Srbi su naseli. Otvarane su škole sa imenom Tesle, ulice dobijale nazive po njemu i slično, mada Srbija nije imala ni trunke koristi od američkog velikana. A Car Dušan je sveden samo na nekoliko redova u istorijskim knjigama za srpske đake. Srbi se ni danas nisu osvestili i još uvek rado slave svoje novojaničare. U početku su, da bi podržali tu Tiletovu politiku, ameri ćutali i puštali Srbe da svojataju Teslu kao svog naučnika, ali kada je zadatak obavljen, Tesla je svrstan u američke pronalazače i uskoro niko na svetu neće dati pet para što je on bivši Srbin. On je američki pronalazač i tako će ga istorija spominjati. Srbi se tu neće spominjati ni najmanje, a i zašto bi? Tiletov posao je jedan od miliona koji je deformisao shvatanja Srba i bacio ih na pogrešan kolosek. Posle Tita, neko je taj sporedni kolosek isekao i Srbi su iskočili čak i sa njega u neviđene propasti. Danas više i ne postoje "puste poljane naše" jer su čak i one oduzete Srbima...Onako logički, rekli bi ste "Pa nije Tesla kriv zbog toga!" U pravu ste, NIJE. On je živeo svoj janičarski život sa punim srcem. Srbi su krivi. I danas vas još uvek vode pogrešnim stazama a vi trčkate kao nemački konjušari i slavite današnje i nekadašnje prebege. Nećete shvatiti i nećete se otrgnuti dok bar jedan Kosovac ne bude došao na vlast u Srbiji. A kada dođe, podržite ga. Ja hoću.

  • doktrina soka says:

   Tesla je hrvatski konjusar,a ne srpski.To sto mu je otac bio prota nema veze imamo ih i dans,prota, koji ljube zapad,a i oni vode Srbe. Inace Hrvati jako pate da budu u nbles drustvu,pa makar bili i cistaci ulica,samo da mogu pricati kad dodju kuci kako zive u Becu ili tamo negde,a krhaju slaninu i rakiju ko da nista tamo ne jedu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *