Откривена два нова лека против рака и оба чине чуда!

Otkrivena dva nova leka protiv raka i oba čine čuda!

8 septembra 2016

605393_laboratroio-1228623-960-720_f

Sjajne vesti nam stižu uz sveta nauke. Dva različita istraživačka tima otkrila su dva različita leka, od kojih će oba mnogo pomoći onima koji se bore s različitim vidovima ove opake bolesti.

Jedan bukvalno „topi“ ćelije kancera u organizmu, dok drugi aktivira prave tačke imunog sistema i usmerava organizam kako da se se uspehom izbori protiv bolesti.

Prvi lek, po imenu „venetoclax“ pre svega će obradovati one koji boluju od limfatične leukemije, ali lekari veruju da bi ova supstanca mogla uspešno da se primeni i kod drugih tipova kancera.

Lek se pokazao vrlo uspešnim, jer je u 80 odsto slučajeva rak počeo da se povlači, a na kraju kliničkog ispitivanja, svaka peta osoba je bila potpuno izlečena od ovog vida leukemije, piše Guardian.

Drugi lek, IMM-101, doneće nadu obolelima od najsmrtonosnijeg raka pankreasa, koji je na zlom glasu jer se vrtoglavom brzinom širi po organizmu i pravi metastaze.

Kako se ispostavilo, ovaj novi vid imunoterapije uspeo je da zaustavi širenje kancerogenih ćelija i to bez ikakvih posledica po imuni sistem, što je česta mana hemioterapije i zračenja, prenosi Independent.

Nadamo se samo da će ova dva leka vrlo brzo stići i do naših pacijenata koji se bore sa ovim zloćudnim tumorima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *