ОТКРИВЕНА ИСТИНА: Ево где Американци спремају Албанце за удар на север Косова! СПРЕМА СЕ КРВАВИ СЦЕНАРИО

OTKRIVENA ISTINA: Evo gde Amerikanci spremaju Albance za udar na sever Kosova! SPREMA SE KRVAVI SCENARIO

6 avgusta 2018

KOSOVSKI Albanci ubrzano intenziviraju vežbe sa Amerikancima, u okviru zajedničke operacije pod kodnim nazivom „Zlatna sablja“, koja se u bezbednosnim krugovima tumači kao finalna faza otimanja severa Kosova i Metohije i zaokruživanja „suvereniteta“ lažne države – saznaju „Novosti“.Prema našim informacijama, pripadnici američkog Kfora već nedeljama, na planini Bajgora, obučavaju pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga za buduću „vojsku Kosova“. Naši izvori tvrde da se obuka sprovodi za najmanje stotinu pripadnika KBS, koji se u određenim vremenskim razmacima rotiraju na Bajgori.

Ova planina, koja se nalazi na obodima podujevske opštine i prostire se prema severu, odnosno ka Kosovskoj Mitrovici, bila je jedno od najvećih uporišta tzv. OVK, odakle su svojevremeno planirane i sprovođene mnoge terorističke akcije. Na Bajgori je bio štab tzv. Labske grupe OVK, koja je počinila mnogobrojne otmice, ali i ubistva Srba na području podujevske opštine, ali i magistrale prema Vučitrnu i Kosovskoj Mitrovici.

Ove uznemirujuće bezbednosne informacije dolaze u trenutku podignutih tenzija na KiM i sve češćih spekulacija da Priština samo čeka okidač za akciju kojom bi krenula u zauzimanje severa Kosova. U sklopu toga je i puštena priča da će Srbi jednostrano formirati Zajednicu srpskih opština, što je liderima kosovskih Albanaca trebalo da posluži kao alibi za upad u opštine sa srpskom većinom i zaokruživanje svoje „nezavisnosti“ na celoj teritoriji KiM.

Iako predstavnici SAD na Kosovu javno ističu da su za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u „vojsku Kosova“ neophodne ustavne promene i sveobuhvatan dijalog svih zajednica na KiM, ponašanje američkih pripadnika Kfora na terenu govori da su ti procesi daleko odmakli. Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima do kojih je došao naš list, oni, osim što obučavaju pripadnike KBS, uveliko i naoružavaju ove snage, odnosno buduću „vojsku Kosova“.

– Komanda KBS otkupila je od Amerikanaca 27 borbenih vozila „hamer“, dok su 24 dobili na poklon – otkriva izvor „Novosti“.

Prema do sada raspoloživim podacima, KBS od naoružanja poseduju automatske puške, minobacače, manja oklopna vozila dok bi, prema najavama, uskoro mogla da usledi i nabavka helikoptera, jer su za potrebe naoružanja prištinske insititucije iz budžeta izdvojile 40 miliona evra. Krajem prošle godine Albanci su naručili čak 12.000 komada nemačkog lakog raketnog bacača „armbrust“.

Priština već ima razrađen plan, po kojem bi „vojska Kosova“ trebalo da ima 8.000 pripadnika, od kojih bi 3.000 bilo u rezervnom sastavu, a punu operativnost trebalo bi da ostvare do kraja 2019. godine.

Posle informacija da se KBS sprema da najpre zauzme strateški važne hidroelektranu „Gazivode“ i trafostanicu „Valač“, kao i masovnog preseljenja trupa Kfora sa juga KiM, na sever, u subotu ujutru, Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zemlje. Iz Ministarstva odbrane juče je saopšteno i da će, u okviru redovne letačke obuke, vazduhoplovi Vojske od danas, pa naredih pet dana nadletati područje Niša i juga Srbije.

Održane su i dvočasovne konsultacije vrha države na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj su donete odgovarajuće odluke i mere kako bi Srbija bila spremna na sve izazove. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će naša zemlja dati sve da po svaku cenu sačuva mir.

Prema poslednjim informacijama, većina pripadnika Kfora, koji su se u subotu ujutru rasporedili oko HE „Gazivode“, povukla se tokom jučerašnjeg dana. Na ulazu u objekat ostala su samo dva vozila pored kojih je dežuralo nekoliko naoružanih vojnika.

NAPUŠTAJU KBS

MINISTAR u privremenim institucijama u Prištini Rustem Beriša izjavio je da 51 pripadnik KBS srpske nacionalnosti želi da napusti tu instituciju, što svedoči o tome da broj srpskih pripadnika koji nameravaju da napuste ovu formaciju raste. Kako saznajemo, procedura za napuštanje KBS traje minimum šest meseci.

DRECUN: HOĆE DA ZAOKRUŽE ETNIČKO ČIŠĆENJE

PREDSEDNIK Skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun upozorava, za „Novosti“, da je bezbednosna situacija na Kosovu višeslojno nestabilna i da su sve očiglednije namere Prištine da dovrši etničko čišćenje i sa Tiranom zaokruži ideju „velike Albanije“:

– Ulje na vatru samo doliva jasna namera Prištine da formira svoju vojsku, što će samo podići tenzije u celom regionu.

(Novosti)

KOMENTARI10 komentara

 1. goran says:

  Ne vidim da Rusi obucavaju Srbe, ili sam nesto propustio. Halo, rusofili, gde ste? Nije valjda da ste u podrumu?

  • Miraš says:

   Gorane izgleda da nas rusoljubaca i nema tako puno u Srbiji pa zato Rusi ne dolaze. Ali ako bi se ti žrtvovao i promenio svoje mišljenje, ko zna, možda bi to prevagnulo.

 2. E.Lirsch says:

  Stize "junak iz Feketica" Nmeo se brinete.

  • Velika Metla says:

   EL,nadam se da će onim "gašićevim Eliopterom"!;;;)))

 3. milorad says:

  Oni tamo obučavaju SVOJE ljude koji će da postave nove marionete umesto izlizanog tačija i haradinaja , TO je prava svrha tih MALOBROJNIH trupa za HAPŠENJE vrha albanske mafije. Oni moraju da se obračunaju sa klanovima inače će biti napadnuti i izbačeni iz bondstila, ako je neko u panici na kosovu to su amerikanci i kfor.Gadno je pukla tikva izmedju lokalnih oficira i albanskih narko klanova , samo što se nisu dohvatili za grkljane.Videćete, ova ubistva po prištini su samo počeatak a obe strane koriste srbiju za pokrivanje sopstvenih kriminalnih akcija i pokreta. Kako će tram da se naj. majke odredjenom delu armije koja je stacionirana na kosovu biće to veliki skandal i aber je već stigao u vašington. Samo gledajte i krstite se :)

 4. Barakuda says:

  Goran: ti mora da si neki poseban idiot ? Daj nam malo ispričaj za koga si ti u stvari u ovoj priči ? Da bi Rusi obučavali srpsku vojsku, treba da budu zvanično pozvani od Vlade Srbije ! SAD ima svoju bazu na KiM i prije ilegalnog proglašenja nezavisnosti KiM od strane albanaca ! Šta ujedno znači okupacija srpske teritorije, ali ujedno i albanaca, jer bez njih nemaju ništa ! Vlada Srbije treba da ofisijelno pozove ruske vojne snage da u Srbiji napravi ne jednu, nego tri vojne baze i da od njih traži vojnu pomoć, kao što je uradio sirijski presjednik Asad ! Tada bi Rusi u potpunosti imali pravo da obučavaju naše snage, a ujedno i da ih brane !

 5. opet ja says:

  Meni ovo nije ništa čudno i izneneađujuće. Možda će se predmijer iznenaditi ili će da odglumi iznenađenje jer je vrlo dopro upućen u to šta se tamo sprema, a i sam pomaže nezavisnost Kosova koju je praktično i priznao, samo nije formalno jer ga onemogućavaju Ustav i referendum.

 6. solac says:

  Srbe nije potrebno obucavati,samo nam treba strpljenja i suvog baruta.

 7. Za Srbiju says:

  Amerikanci lažu sve što zinu. Jedno govore, a drugo rade. To znaju i vrapci na grani. Nego, spremajmo se.

 8. Dane Radakovic says:

  nema ko srbiju braniti milosevic je i mra proterali prave SRBE u strane zemlje ostali su samo jugosloveni u srbiji koji nemaju 's' od Srbina to su prodane duse druga tita zato ustase ponizivaju srbina i hapse de hoce srbija rasparcana i oteta prodana i izdana od crveni u beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *