ОТКРИВЕНА ИСТИНА о слању црногорских војника на Косово

OTKRIVENA ISTINA o slanju crnogorskih vojnika na Kosovo

5 jula 2018

Antisrpski režim u Crnoj Gori sa Milom Đukanovićem na čelu odlučio je da pošalje svoje vojnike na Kosovo da služe NATO paktu u sklopu misije KFOR!

Skandaloznu odluku, kojom se još jednom potvrđuje priznanje lažne šiptarske države, vlast u Podgorici donela je potpuno sama, bez zahteva i bilo kakvih pritisaka iz Brisela! Slanje oficira u sastav KFOR-a na Kosovu izazvalo je sukob u crnogorskom parlamentu, u kojem je opozicija optužila vlast da se dodvorava Zapadu i namerno radi protiv Srbije.Neprijateljski čin

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković pokušao je da ovaj skandal opravda ulaskom u NATO.

– Članstvom u NATO paktu stekli su se uslovi za pojačano prisustvo Crne Gore u međunarodnim misijama, što za našu državu znači kredibilitet u međunarodnoj zajednici – rekao je Bošković.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući odluku Podgorice, na drugoj strani kaže da je Crna Gora još jednom podržala nezavisnost lažne države Kosovo.

– Odluka da pošalje vojnike na Kosovo, ali ne kao podršku bezbednosti Srba, već kao podršku nezavisnosti Kosova, ne može biti odluka koju ćemo posmatrati kao prijateljsku. Žalim što rukovodstvo Crne Gore uporno zaboravlja da na Kosovu postoji Srbija, narod Srbije i interesi Srbije – ističe Vulin.

I Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“, kaže da ovo nikako nije dobronamerno.

Prva sednica vlada Crne Gore i Albanije

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je juče da je zajednička sednica vlada Crne Gore i Albanije, koja je počela juče u Skadru, potvrda prijateljstva dveju država i neraskidivih veza dva naroda.

– To što se događa u Skadru, sa toliko značenja, istorije i potencijala koji delimo, pravi je simbol odnosa Crne Gore i Albanije. Od prošle godine smo i saveznici u okviru NATO – rekao je Marković.

– Na sceni je crnogorsko državno dodvoravanje NATO alijansi i američkoj administraciji, kao i okretanje leđa bliskoj i bratskoj srpskoj državi i to je strašno! Molim vas, pa da li bi u slučaju eventualnog sukoba Vojske Srbije i takozvanih Bezbednosnih snaga Kosova, koje bi pomogao NATO, takođe učestvovali kao dobrovoljci na neprijateljskoj strani?! – pita se Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan naglašava da crnogorsko rukovodstvo kopira zapadne mentore.

– Dok se deklarativno predstavljaju kao prijatelji Srbije, njihovi potezi su izrazito neprijateljski. Što je još gore, takve poteze povlače u prelomnim trenucima za Srbiju. Verovatno to rade po direktivi SAD i NATO, ali to nije razlog da im ne vratimo istom merom. Nije dovoljno reći da to nije prijateljski čin, nego treba istaći da će se zvanična politika prema Crnoj Gori promeniti i prilagoditi realnim uslovima – podvlači Karan.

Nije to narod

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da iza ove odluke stoje političari.

– Da se potomci slavnih ratnika iz Mojkovačke bitke sećaju da je krajem aprila 1999. u bezrazložnom bombardovanju varošice Murino pobijeno nekoliko njihovih sugrađana, ne bi nikad doneli odluku da ratuju na strani njihovih ubica. Zato sam siguran da ova odluka nije od naroda – zaključuje Petrić.

Poslanik Milun Zogović: Ovo je antisrpska odluka

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović odluku o slanju vojske na Kosovo nazvao je „strašnom antisrpskom odlukom“.

– Premijer Duško Marković je isti kao šef marionetske vlade pod vlašću fašističke Italije iz 1941. godine… Podsetiću na sramno ulagivanje Prištini kada je Marković izjavio da je uprkos protivljenju više od 85 procenata građana Crne Gore, crnogorska vlast priznala državu Kosovo – poručio je Zogović.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ovome Boškoviću je otac sa celom porodicom morao od sramote napustiti Pljevlja,jer su ga uhvatili kako krade kokoške komšijama! Otac mu je imao makar mrvu poštenja,obraza,a sin mu eto ni tu jednu mrvu!

 2. Bane says:

  antisrpska odluka... važnije je da je crnogorska. ostaje upisano u istoriju isto kao i bitka na Mojkovcu.

  • Velika Metla says:

   Bane,daće Bog da dođe do velike "igranke"pa ove milogorce uubijati isto kao i sve ostale! Nema milosti! Ako opet pokažemo milost,sažaljenje,taj pasji nakot i njihova paščad će opet za 50-100 godina praviti ista zla kao njihovi preci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *