ОТКРИВЕНА ИСТИНА о слању црногорских војника на Косово

ОТКРИВЕНА ИСТИНА о слању црногорских војника на Косово

5 јула 2018

Антисрпски режим у Црној Гори са Милом Ђукановићем на челу одлучио је да пошаље своје војнике на Косово да служе НАТО пакту у склопу мисије КФОР!

Скандалозну одлуку, којом се још једном потврђује признање лажне шиптарске државе, власт у Подгорици донела је потпуно сама, без захтева и било каквих притисака из Брисела! Слање официра у састав КФОР-а на Косову изазвало је сукоб у црногорском парламенту, у којем је опозиција оптужила власт да се додворава Западу и намерно ради против Србије.Непријатељски чин

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић покушао је да овај скандал оправда уласком у НАТО.

– Чланством у НАТО пакту стекли су се услови за појачано присуство Црне Горе у међународним мисијама, што за нашу државу значи кредибилитет у међународној заједници – рекао је Бошковић.

Министар одбране Србије Александар Вулин, коментаришући одлуку Подгорице, на другој страни каже да је Црна Гора још једном подржала независност лажне државе Косово.

– Одлука да пошаље војнике на Косово, али не као подршку безбедности Срба, већ као подршку независности Косова, не може бити одлука коју ћемо посматрати као пријатељску. Жалим што руководство Црне Горе упорно заборавља да на Косову постоји Србија, народ Србије и интереси Србије – истиче Вулин.

И Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност „Едуконс“, каже да ово никако није добронамерно.

Прва седница влада Црне Горе и Албаније

Црногорски премијер Душко Марковић поручио је јуче да је заједничка седница влада Црне Горе и Албаније, која је почела јуче у Скадру, потврда пријатељства двеју држава и нераскидивих веза два народа.

– То што се догађа у Скадру, са толико значења, историје и потенцијала који делимо, прави је симбол односа Црне Горе и Албаније. Од прошле године смо и савезници у оквиру НАТО – рекао је Марковић.

– На сцени је црногорско државно додворавање НАТО алијанси и америчкој администрацији, као и окретање леђа блиској и братској српској држави и то је страшно! Молим вас, па да ли би у случају евентуалног сукоба Војске Србије и такозваних Безбедносних снага Косова, које би помогао НАТО, такође учествовали као добровољци на непријатељској страни?! – пита се Бјеговић.

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран наглашава да црногорско руководство копира западне менторе.

– Док се декларативно представљају као пријатељи Србије, њихови потези су изразито непријатељски. Што је још горе, такве потезе повлаче у преломним тренуцима за Србију. Вероватно то раде по директиви САД и НАТО, али то није разлог да им не вратимо истом мером. Није довољно рећи да то није пријатељски чин, него треба истаћи да ће се званична политика према Црној Гори променити и прилагодити реалним условима – подвлачи Каран.

Није то народ

Безбедносни стручњак Милан Петрић сматра да иза ове одлуке стоје политичари.

– Да се потомци славних ратника из Мојковачке битке сећају да је крајем априла 1999. у безразложном бомбардовању варошице Мурино побијено неколико њихових суграђана, не би никад донели одлуку да ратују на страни њихових убица. Зато сам сигуран да ова одлука није од народа – закључује Петрић.

Посланик Милун Зоговић: Ово је антисрпска одлука

Посланик Демократског фронта Милун Зоговић одлуку о слању војске на Косово назвао је „страшном антисрпском одлуком“.

– Премијер Душко Марковић је исти као шеф марионетске владе под влашћу фашистичке Италије из 1941. године… Подсетићу на срамно улагивање Приштини када је Марковић изјавио да је упркос противљењу више од 85 процената грађана Црне Горе, црногорска власт признала државу Косово – поручио је Зоговић.

(Информер)

KOMENTARI3 коментара

 1. Velika Metla says:

  Овоме Бошковићу је отац са целом породицом морао од срамоте напустити Пљевља,јер су га ухватили како краде кокошке комшијама! Отац му је имао макар мрву поштења,образа,а син му ето ни ту једну мрву!

 2. Bane says:

  antisrpska odluka... važnije je da je crnogorska. ostaje upisano u istoriju isto kao i bitka na Mojkovcu.

  • Velika Metla says:

   Бане,даће Бог да дође до велике "игранке"па ове милогорце уубијати исто као и све остале! Нема милости! Ако опет покажемо милост,сажаљење,тај пасји накот и њихова пашчад ће опет за 50-100 година правити иста зла као њихови преци!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u