ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ИРАНСКА ТАЈНА — где су распоређени руски С-300

ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ИРАНСКА ТАЈНА — где су распоређени руски С-300

17 јула 2017

Британски новинари су успели да открију позиције три дивизије противваздушних ракетних система С-300 које је Русија испоручила Ирану.

Користећи податке добијене са сателита, новинари су потврдили да је Иран прошле године добио четири дивизије руских противваздушних система С-300. Засад је лист успео да открије где се налазе три дивизије.

Две од њих се налазе у подручју Техерана: код аеродрома Мехрабад и на бази ПВО, на југоистоку порестонице.

Трећа дивизија је распоређена код аеродрома за заједничко базирање Бушер ради осигурања безбедности Персијског залива. Четврта дивизија још није откривена, пише британски магазин Џејнс.

Русија је у октобру 2016. године завршила испоруку противваздушних ракетних система С-300 у Иран. У марту је иранска војска током војних вежби снага за противваздушну одбрану „Демавенд“ успешно тестирала руски комплекс С-300.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kosovac says:

    „Британски новинари су успели да открију позиције три дивизије…..“….. Још од рата при распаду Југославије, видело се да је грехота да неко буде новинар, а не уједно и шпијун. На пример Дејан Анастасијевић, Милош Васић е цтра. И наравно ови новинари са запада – све мали шерлок холмсови….. Ти шпијунари су код нас после 5. октобра названи „инсајдери“. Тако им тепају, то им дође као нека титула.

  2. Angela says:

    Kako to britanski novinari "otkrili" kad je JAVNO PISALO i u ruskim i u iranskim medijima i americkim (koje je to iritiralo, naravno!), LICNO sam citala, o tom procesu kupovine ruskih sistema. Iranci su prikazivali na njihovim medijima "in live" dolazak ruskih raketa, oni su se hvalili sa tim i javno prikazivali, jer je to bila poruka Izraelu da NECE moci vise da upadaju u iransku teritoriju i bomarduju njihova postrojenja...Javno su bili prikazani sastanci ruskih i iranskih vojnih generala o toj kupovini, isporuci, kad i koliko...sve je bilo u medijima. I sad, ti idioti, britanski novinari otkrili rupu na saksiji! Neverovatno koliko su britanci arogantni, i koliko su njihove medije "fake news" (lazne medije, u stvari zuta stampa, smece medije!)NIKAD ne verujem britanskim medijima, niti americkim. Takodje preporucujem nasim citaocima da vode racuna i da se ne uzbudjuju na informacije koje dolaze od tih zapadnih medija, koje se nazivaju "fake news".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u