ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ИРАНСКА ТАЈНА — где су распоређени руски С-300

OTKRIVENA NAJVEĆA IRANSKA TAJNA — gde su raspoređeni ruski S-300

17 jula 2017

Britanski novinari su uspeli da otkriju pozicije tri divizije protivvazdušnih raketnih sistema S-300 koje je Rusija isporučila Iranu.

Koristeći podatke dobijene sa satelita, novinari su potvrdili da je Iran prošle godine dobio četiri divizije ruskih protivvazdušnih sistema S-300. Zasad je list uspeo da otkrije gde se nalaze tri divizije.

Dve od njih se nalaze u području Teherana: kod aerodroma Mehrabad i na bazi PVO, na jugoistoku porestonice.

Treća divizija je raspoređena kod aerodroma za zajedničko baziranje Bušer radi osiguranja bezbednosti Persijskog zaliva. Četvrta divizija još nije otkrivena, piše britanski magazin Džejns.

Rusija je u oktobru 2016. godine završila isporuku protivvazdušnih raketnih sistema S-300 u Iran. U martu je iranska vojska tokom vojnih vežbi snaga za protivvazdušnu odbranu „Demavend“ uspešno testirala ruski kompleks S-300.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    „Britanski novinari su uspeli da otkriju pozicije tri divizije…..“….. Još od rata pri raspadu Jugoslavije, videlo se da je grehota da neko bude novinar, a ne ujedno i špijun. Na primer Dejan Anastasijević, Miloš Vasić e ctra. I naravno ovi novinari sa zapada – sve mali šerlok holmsovi….. Ti špijunari su kod nas posle 5. oktobra nazvani „insajderi“. Tako im tepaju, to im dođe kao neka titula.

  2. Angela says:

    Kako to britanski novinari "otkrili" kad je JAVNO PISALO i u ruskim i u iranskim medijima i americkim (koje je to iritiralo, naravno!), LICNO sam citala, o tom procesu kupovine ruskih sistema. Iranci su prikazivali na njihovim medijima "in live" dolazak ruskih raketa, oni su se hvalili sa tim i javno prikazivali, jer je to bila poruka Izraelu da NECE moci vise da upadaju u iransku teritoriju i bomarduju njihova postrojenja...Javno su bili prikazani sastanci ruskih i iranskih vojnih generala o toj kupovini, isporuci, kad i koliko...sve je bilo u medijima. I sad, ti idioti, britanski novinari otkrili rupu na saksiji! Neverovatno koliko su britanci arogantni, i koliko su njihove medije "fake news" (lazne medije, u stvari zuta stampa, smece medije!)NIKAD ne verujem britanskim medijima, niti americkim. Takodje preporucujem nasim citaocima da vode racuna i da se ne uzbudjuju na informacije koje dolaze od tih zapadnih medija, koje se nazivaju "fake news".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *