Откривена ПОСЛЕДЊА НАРЕДБА ЂИНЂИЋА ВРХУ БИА: Премијер сумњао у сарадника, неко је ЗНАО за АТЕНТАТ

Otkrivena POSLEDNJA NAREDBA ĐINĐIĆA VRHU BIA: Premijer sumnjao u saradnika, neko je ZNAO za ATENTAT

21 maja 2020

Poslednja naredba koju je premijer Zoran Đinđić 2003. godine izdao Bezbednosno-informativnoj agenciji bila je praćenje njegovog bliskog saradnika i prijatelja iz Demokratkse stranke. Tražio je svakodnevne izveštaje o pomenutom saradniku, koji je bio, kako je rekao tadašnji predsednik Vlade Srbije, povezan sa kriminalcima.

Prvi izveštaj – ujedno i poslednji – dobio je veče pred ubistvo. To je u upravo objavljenoj knjizi „Služba“ otkrio nekadašnji zamenik direktora BIA Goran Živaljević kojeg je na to mesto upravo i postavio počivši premijer.Lociranje

– Poslednji nalog koji smo dobili od premijera odnosio se na posredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gde je insistirao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javimo njegovo kretanje. Taj nalog lociranja i ličnog javljanja njemu smo ispunili samo 11. marta uveče jer je premijer ubijen već narednog dana – naveo je Živaljević u knjizi.

Šta je ko znao?

On je otkrio i gotovo neverovatan podatak da je srpski vojni ataše u Skoplju 11. marta 2003. znao da će premijer sutradan biti ubijen. Rezultati istrage kontakata tog atašea do danas nisu poznati.

– Makedonska služba nam dostavlja ne pisani podatak, nego snimak prisluškivanog telefonskog razgovora našeg vojnog atašea u Skoplju od 12. marta, kome žena javlja da je premijer ubijen, na šta on spontano odgovara: „To mi je juče najavio ovaj što sam se video sa njim.“ Istragu ovog traga preuzimaju vojne službe bezbednosti jer je sve vezano za vojnog atašea realno njihov posao. Nikada do danas nisam saznao ko je našem vojnom atašeu u Skoplju najavio 11. marta 2003. godine da će premijer Đinđić sutradan biti ubijen – otkrio je Živaljević.

(Kurir)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Po Teoriji zavere, u ovom slučaju je pokazano da Đinđu nisu ubili obični srpski kriminalci, već neki ozbiljniji sa nivoa većeg od diplomatskih krugova. Nažalost, posle ove dokazane činjenice, sledi Teorija koju nikad nećemo moći da dokažemo, a to je da je Ciji nalog dat od strane globalnog sorošoida. Najbolji pravac istrage bio bi u traženju saznanja u čemu se to Zoran Đinđić toliko ogrešio o pravila koje prihvataju svi članovi pri innicijaciji.

 2. opet ja says:

  Čeda i Beba, a verovatno još neko kome se zamerio u stranci i za neke unosne poslove. A zapadnim centrima se zamerio jer je počeo da im se otima, hteo da vrati Kosovo u Srbiju, mislio je da može da ih pređe. Pucano iz zgrade Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje u birčaninovoj ulici, između zgrada Železnice i Min ino poslova. Kažu da su u to vreme najviši spratovi bili u rekonstrukciji, dakle gore nije bilo zaposlenih...potencijalnih svedoka...a veruje se da je snajperista već posle par sati bio u Londonu...

 3. VRSK says:

  Bio jednom jedan lider studentskih protesta koji je izdao raj protest prodajući se za mobilni telefon marke Erikson i 7-8 hiljada dolara, u vreme kada su plate bile 5 maraka ili 2,5€. Taj isti je pokazao da je izdajnik u svakom pogledu, Sa krvnicima Srpskog življa po Bosni je uspostavljao kontakte i pružao im podršku. Sa nekim ženama u crnom i sa majkama Srebrenice je pokazivao naklonost prema tudjim žrtvama a da ni jednom nije upalio sveću ni jednoj žrtvi Srpskog naroda kome i sam pripada doduše ne 100% ali Bože moj.( da se Romi ne uvrede) Za vreme Zemunske vladavine bio je redovan gost vile ili tvrdjave u Šilerovoj i konzumator belog praha. Koristio je SPA i usluge eskort dama. Kasnije se kao slučajno sklonio na par dana i ubijen je Premijer. Nosio mu je sanduk da bi se pokazao kao neko ko je bio veran drug. On nikada nije bio veran njemu je to u genima (da se Romi ne uvrede). Jedna ličnost koja će zauvek ostati upamćena po svemu antisrpskom. Nije mu bilo odvratno i gadno da sa Haradinajem pije kafu i odaje mu počast. Jedan ljudski talog i dno svih dna Čedomir Jovanović!

 4. Cetnik says:

  Đinkić je otišao, ali nam ne fali. Ima takvih gomila u skupštini, svi čekaju na red ili već vladaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *