ОТКРИВЕНА ПРЉАВА – РАТОБОРНА СТРАНА Доналда Трампа!

ОТКРИВЕНА ПРЉАВА – РАТОБОРНА СТРАНА Доналда Трампа!

25 јуна 2017

Доналд Трамп је приликом доношења одлуке о ракетном удару по сиријској авио-бази „Шајрат” знао да Дамаск није користио хемијско оружје у Хан-Шејхуну.

Ово је објавио немачки лист Welt am Sonntag, а аутор текста је амерички новинар Сјемур Херш који је познат по својим журналистичким истраживањима. Он је у време агресије САД на Ирак међу првима почео да пише о ратним злочинима својих сународника.

Херш тврди да је Трамп одлуку о ракетирању „Мајрата” донео не узимајући у обзир мишљења стручњака, а потом је његова администрација покушала да преко медија створи „лажну слику догађаја”.

Чак открива: да су Сједињене Државе унапред знале да ће уследити удари сиријске авијације по Хан-Шејхуну јер их је о томе обавестила Русија – да не би било жртава међу агентима Вашингтона.

Херш пише: „Подаци обавештајних служби су показивали да је сиријска авијација 4. априла узела на нишан једно окупљање исламиста. Руси су Сиријцима за тај напад ставили на располагање дириговану авио-бомбу са конвенционалном бојевом главом. Мета је била двоспратница у којој су се окупили екстремисти из различитих организација. У њеном пдруму је било складиште са ракетама, оружјем, муницијом, храном и хемикалијама на бази хлор. Руси су податке о операцији дали директно CIA. Бомба је погодила циљ. Уследиле су детонације из подрума због којих се и појавио отровни облак”.

Херш наводи да му је из Трампове администрације, односно Беле куће, речено: „То није био напад са применом хемијског оружја. Приче о таквом нападу су – бајка”.

Чак тврди да је Трамп био упозорен да не постоје никакви докази да је сиријска армија употребила бојни отров, али да је он, упркос томе, издао наредбу за ракетни напад.

Херш наводи да је било и оних који су у тим тренуцима прелагали и физичку ликвидацију сиријског лидера Башара Асада.

Он наводи да безмало половина крстаречих ракета Tomahawk није погодила циљ зато што су прве погодиле складиште горива што је изазвало велики пожар и дим.

Посебно наглашава: „То је од почетка до краја био шоу типичан за Трампа”.

Welt am Sonntag је са своје стране навео да му је Херш открио своје изворе у Вашингтону и Белој кући и да је редакција имала контакт са једним од њих.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Sklonite dugmice sto dalje od ovog senilca, inace odosmo svi u p. m.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u