ОТКРИВЕНА ПРЉАВА – РАТОБОРНА СТРАНА Доналда Трампа!

OTKRIVENA PRLJAVA – RATOBORNA STRANA Donalda Trampa!

25 juna 2017

Donald Tramp je prilikom donošenja odluke o raketnom udaru po sirijskoj avio-bazi „Šajrat” znao da Damask nije koristio hemijsko oružje u Han-Šejhunu.

Ovo je objavio nemački list Welt am Sonntag, a autor teksta je američki novinar Sjemur Herš koji je poznat po svojim žurnalističkim istraživanjima. On je u vreme agresije SAD na Irak među prvima počeo da piše o ratnim zločinima svojih sunarodnika.

Herš tvrdi da je Tramp odluku o raketiranju „Majrata” doneo ne uzimajući u obzir mišljenja stručnjaka, a potom je njegova administracija pokušala da preko medija stvori „lažnu sliku događaja”.

Čak otkriva: da su Sjedinjene Države unapred znale da će uslediti udari sirijske avijacije po Han-Šejhunu jer ih je o tome obavestila Rusija – da ne bi bilo žrtava među agentima Vašingtona.

Herš piše: „Podaci obaveštajnih službi su pokazivali da je sirijska avijacija 4. aprila uzela na nišan jedno okupljanje islamista. Rusi su Sirijcima za taj napad stavili na raspolaganje dirigovanu avio-bombu sa konvencionalnom bojevom glavom. Meta je bila dvospratnica u kojoj su se okupili ekstremisti iz različitih organizacija. U njenom pdrumu je bilo skladište sa raketama, oružjem, municijom, hranom i hemikalijama na bazi hlor. Rusi su podatke o operaciji dali direktno CIA. Bomba je pogodila cilj. Usledile su detonacije iz podruma zbog kojih se i pojavio otrovni oblak”.

Herš navodi da mu je iz Trampove administracije, odnosno Bele kuće, rečeno: „To nije bio napad sa primenom hemijskog oružja. Priče o takvom napadu su – bajka”.

Čak tvrdi da je Tramp bio upozoren da ne postoje nikakvi dokazi da je sirijska armija upotrebila bojni otrov, ali da je on, uprkos tome, izdao naredbu za raketni napad.

Herš navodi da je bilo i onih koji su u tim trenucima prelagali i fizičku likvidaciju sirijskog lidera Bašara Asada.

On navodi da bezmalo polovina krstarečih raketa Tomahawk nije pogodila cilj zato što su prve pogodile skladište goriva što je izazvalo veliki požar i dim.

Posebno naglašava: „To je od početka do kraja bio šou tipičan za Trampa”.

Welt am Sonntag je sa svoje strane naveo da mu je Herš otkrio svoje izvore u Vašingtonu i Beloj kući i da je redakcija imala kontakt sa jednim od njih.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Sklonite dugmice sto dalje od ovog senilca, inace odosmo svi u p. m.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *