OTKRIVENA TAJNA: Amerika uklonila oznaku „poverljivo“ sa tri dokumenta vezana za bombardovanje SRJ

OTKRIVENA TAJNA: Amerika uklonila oznaku „poverljivo“ sa tri dokumenta vezana za bombardovanje SRJ

10 januara 2014

091102_ClintonCakeBela kuća uklonila je oznaku tajnosti sa tri dokumenta koji se bave bombardovanjem SRJ i secesijom Kosova i Metohije. Prvi dokument ima veze sa memorandumom savetnik za pitanja bezbednosti upućenog u septembru 1998. tadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu povodom NATO ultimatuma, drugi dokument se odnosi na komunikaciju sa sastanka gde su razgovarali vojne opcije NATO intervencija protiv SRJ, dok treći dokument otkriva detalje telefonskog razgovora Klintona sa Hašimom Tačijem koji je tada bio komadant terorističke OVK.

– Moramo izvršiti pritisak na NATO da izda ultimatum Miloševiću pozivajući da se preduzmu konkretne korake za rešavanje humanitarne i političke krize , ili će se suočiti sa vojnom akcijom – napisao je Klintonu savetnik Semjuel Berger u septembru 1998.

Berger je dodao da u slučaju odbijanja Miloševića SAD “ moraju biti spremni za široke vazdušne intervencije u cilju sprečavanja Miloševića da sprovodi vojne operacije na Kosovu“ .

U memorandumu, Berger navodi rezoluciju UN i odluka NATO da počne da grupiše snage.

Na kraju pisma Berger preporučuje Klintonu da se kroz NATO ultimatuma pošalju preteće poruke Miloševiću.

Drugi dokument

Zapisnik sa sastanka u Beloj kući gde su razmatrani planovi za intervenciju NATO-a protiv srpskih vojnih ciljeva na Kosovu predviđa dve faze akcije.

Prva faza plana , prema objavljenom dokumentu, predviđa koncentrisane napade prvenstveno na protivvazdušnu odbranu Jugoslavije u Srbiji i Crnoj Gori . “ Na zahtev SAD, NATO je razvio scenario sa dve opcije … Opcija A je da ciljaju vojne i policijske jedinice koje su učestvovale u nasilju nad Albancima na Kosovu, a opcija B koji ima za cilj da odgovori na eventualne napade na NATO snage u Makedoniji , Bosni i drugim susednim državama . “

Treći dokument

Treći dokument je skinuta oznaka tajnosti odnosi se na telefonski razgovor Bila Klintona i teroriste Hašima Tačija neposredno po povlačenju vojske SRJ sa teritorije Kosova i Metohije.

Tokom ovog razgovora Tači je zahvalio Klinton za “ demilitarizaciju i transformaciju OVK“ .

Klinton je zatim pohvalio Tačija i rekao mu da je “demilitarizacija njegov uspeh “ .

Zatim je Klinton obećao da će posvetiti više pažnje bezbednosti , i stvaranju policije i institucija lokalne samouprave na Kosovu . Tači zatim obećava Klintonu da će “ poštovati ljudska prava i prava manjina na Kosovu “ .

“ Mi ćemo raditi da obezbedi slobodu, mir i demokratiju za sve etničke grupe na Kosovu“ – kazao je Tači.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Danko B. Marin says:

    Loš + ološ = NATO bombardovanje

  2. Vera Nastasovic says:

    Ove i ovakve vesti se namerno objavljuju kako bi prikazali zainteresovane strane u boljem svetlu. Sumnjam da su Klinton i Taci vodili razgovore o slobodi i demokratiji za bilo koga. Kome odgovara da ih predstavlja u boljem svetlu?????

  3. Zora says:

    Odvratni satanisti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *