ОТКРИВЕНА ТАЈНА: У Куманову са терористима убијени амерички и британски војни инструктори!

OTKRIVENA TAJNA: U Kumanovu sa teroristima ubijeni američki i britanski vojni instruktori!

9 juna 2015

Three police officers injured in Kumanovo shootingMiroslav Nedelkovski, jedan od najpoznatijih makedonskih novinara, na nedavno održanoj prestižnoj međunarodnoj bečkoj konferenciji u organizaciji Nezavisne asocijacije novinara u borbi za mir, objelodanio je ekskluzivne informacije o nedavnim sukobima u Kumanovu.

Kako tvrdi Nedelkovski veliki pritisak zapadnih centara moći bio je, da se prava istina o sukobima sakrije od javnosti u Makedoniji i regionu.

„Grupa od 150 terorista napala je državu. Kao i u konfliktu 2001, ova grupa je uključivala više inostranih plaćenika, većinom američkih i britanskih instruktora, koji su došli iz baze Bondstil na Kosmetu“, rekao je tokom svog obraćanja Nedelkovski i nastavio: „Naša (makednoska) policija krenula je da uništi grupu. Taj proces trajao je tokom subote i nedelje. Već u nedelju ujutro ambasadori zapadnih zemalja počeli su da pritiskaju na naše rukovodstvo da obustavi borbu i dozvoli evakuaciju terorista“.

Nedelkovski dalje u svom obraćanju tvrdi da je makednoska vlada odbacila zahtjeve stranih ambasadora i u potpunosti likvidirala, ili uhapsila kompletnu terorističku grupu i dodaje: „Pod velikim međunarodnim pritiskom, početne vijesti o više od 35 likvidiranih terorista, ubrzo su redukovane na samo 14, odnosno konačnih samo 10.

U ponedeljak rano ujutro šef misije EU, ambasadori SAD, Britanije, Francuske, Nemačke i Italije insistirali su na susretu sa našim premijerom i predsjednikom. Oni su eskplicitno tražili da imena ubijenih Amerikanaca i Britanaca, identifikovanih u akciji ne budu objavljena“.

Kada se sve dostupne činjenice saberu, izgleda da sukob u Kumanovu predstavlja preventivni udar makedonskih vlasti na terorističku grupu ubačenu kao moguću podršku makedonskoj opoziciji, svega nekoliko od kako je otpočela sa pripremom skopskog Majdana. Tome u prilog ide i komentar odličnog poznavaoca prilika u Makedoniji beogradskog novinara Željka Cvijanovića.

U svom osvrtu na incident u Kumanovu, Cvijanović navodi: „Gruevski je u Kumanovu prvi udario, i to muški; i to ne na nekakav bašibozuk, koji je bio otpisan čim je ušao u Makedoniju, već na elitu albanskih terorista, među kojima su bila i četiri ratna komandanta OVK, tipovi koji tamo imaju status hodajućih spomenika. Ako se taj njihov status pomnoži sa brojem sati koji je svaki od njih za poslednje dve decenije proveo po kampovima za obuku NATO, dolazimo na adresu još jedne jake firme na koju je Gruevski udario i desetkovao joj pitomce.“

Kako navodi Miroslav Nedelkoviski, sve više Makedonaca uviđa podlu i licemjernu igru zapadnih centara moći prema njihovoj zemlji, te je podrška učlanjenju Makedonije u NATO i EU, sa 90% od prije nekoliko godina, trenutno je pala ispod 50%.

( in4s.net)

KOMENTARI6 komentara

 1. Milan Protic1 says:

  makedonci su srbi sa govorna manata a i sa mozgom nisu bas dobro kad su priznali kosovo a sad bi da lece a zato je kasno.kiro gligovrov i tupurkovski bi mogli da im pomognu

 2. saso pejdanovski says:

  Koja si ti budala Milan . Slobodan I San Velike Sebije odavno je mrtav. Provudi se I odrasti

 3. Sone says:

  Na Kosarama je vrvelo od,britanskih vojnika sa protivnicke strane

 4. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  A to što ste priznali Kosovo razlog je da vam jebemo kevu majmunsku, i da poželimo da vam šiptari karaju keve, žene i sestre, što oni, uostalom i rade, jer su makedončure svakako poznate kao alave na šiptarske pare i srpski ku@rac, a ja pozivam Srbe da ne pazare po pekrama i poslastičarnicama ovih iz BJRM, nek idu u lepu pičku materinu, i ko zna , kakve su cicije, šta stavljaju u lebac i krempite.

 5. Aleksa says:

  U ovom tekstu se kaze kako je bilo 150 terorista i kako su svi likvidirani ili pohapseni. Ako je ubijeno 35 terorista, gde su onda ostali? Cista matematika.

 6. Branimir says:

  AJDE SRBI :) VERUVAM PODOBRI STE OD TRAVESTITOT LADY GAGA ..... KAKO I DA E OD VAS DO K..CU NI E KOGA NEMATE PCHIT ZA SE SHTO SME NAPRAVILE ZA VAS ... VI BEVME SLUGI 150 GODINI I VIE NENASITNI , ZARADI TOA GO IZGUBIVTE I KOSOVO I CRNA GORA I BOSNA ... NAUCHETE SE ISKRENO I OD SRCE DA DAVATE RAKA ..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *