ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ТАЈНА ЗАПАДА: Код пољског града Олштина прави се гробље „америчког типа“ за странце који гину у Украјини

ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ТАЈНА ЗАПАДА: Код пољског града Олштина прави се гробље „америчког типа“ за странце који гину у Украјини

28 новембра 2022

У ПОЉСКОМ граду Олштину биће установљено војничко гробље за сахрану плаћеника погинулих у Украјини. На којем ће, велику већину, ако не и све сахрањене, чинити Пољаци.

Само гробље биће такозваног америчког типа. Са потпуно идентичним надгробним плочама на „једноставном травњаку“.Како је објавио пољски лист Niezależny dziennik polityczny, неће бити никаквих ограда, чак ни оградица око гробова.

Неће бити дозвољено ни сађење цвећа.

Око свих гробова изгинулих у Украјини биће само трава.

Командант јединице чеченских специјалних снага „Ахмат“, Апти Алаудинов, изјавио је да јединице Оружаних снага Украјине у близини насеља Сватово и Кременнаја у Луганској Народној Републици готово у потпуности чине страни плаћеници.

Према његовим речима, већину страних плаћеника у редовима Оружаних снага Украјине чине Пољаци који се претварају да су добровољци, а у стварности су регуларна војна лица Оружаних снага Пољске.

Пре тога, 8. новембра, један руски војник је рекао да су током офанзиве Оружаних снага Украјине на једном од праваца, пољске жене-плаћенице учествовале у непријатељствима заједно са украјинском војском.

Тај војник је позвао „пацовима“ све шаљу жене на линију фронта.

Руско Министарство одбране је 5. новембра саопштило да су његови извиђачи уништили цео одред пољских плаћеника.

Још у јуну је званични представник руског Министарства одбране, генерал Игор Конашенков, објавио да највише страних плаћеника у Украјину стиже из Пољске, Канаде и Сједињених Држава.

(Факти)

KOMENTARI8 коментара

 1. Petrovgrad says:

  Koliki mu je kapacitet. Ja mislim da će im trebati barem 5 takvih, za večno počivanje. Plaćenici ne podležu nikakvim medjunarodnim ugovorima o zaštiti.

 2. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

  A ima li hrvata na tom groblju? 🤪

 3. milorad5 says:

  ako nastave da šalju poljske regularne profesionalne trupe protiv rusa trebaće im jako veliko groblje,pola od prvog kontigenta koi je činilo 30.000 "plaćenika i dobrovoljaca" je već potrošeno ,imaju strahovite gubitke i nemam pojma kako će druga pojačanja da pošalju kada se raširi aber u poljskoj,a neće moći još dugo da kriju to.Pobili bi im rusi SVE dosad ašto su poslali iz NATO-a ali mnogi su u stvsari pozadinci i specijalisti logistike ili art.a oni ipak manje ginu nego prašinari na prvoj liniji fronta.Kkoliko sam saznao velika je panika na zaapdu zbog tako BRZOG i velikog broja poginulih odjednom,većina je izgorela u drugoj polovini sep.i u toku oktobra u "ukrjainskoj ofanzivi " naherson.To je bila NATO ofanziva lake konjice i mnogo su ih rusi pobili čitav bataljoni su nestajali sa spiska za par dana pošto su ruis naročito gledali da njih nagaze što više i što žešće kada su shvatili KO vodi ofanzivu.Zbog toga su izgleda iz NATO-a ozbiljno pokušali da sruše branu na dnjepru iz čiste OSVETE I BESA zbog tolikih gubitaka.Mračne se stvari tamo dešavaju ali bar su rusi sad načisto sa akakvim ološem i demonima imaju posla neće tu više biti pardoniranja i lepih manira sa ruske strane.

 4. Kulak says:

  Više nema ni najmanje sumnje da Poljska šalje svoju regularnu vojsku na istočni front. Samo presvuku uniformu i glume da su tzv. dobrovoljci. Izgleda de će Ameri ovaj rat protiv Rusije voditi i do zadnjeg Poljaka. Pre dva meseca Poljaci na frontu i nisu bili tako loši, osobito u istočnom delu Harkovske oblasti. Probili su se sve do Kupjanska, ali zadnjih dana događanja oko toga grada postala su za Poljake pravi urok. Gine ih oko sto dnevno, a ranjenike više i ne voze u bolnice, već ih danima ostavljaju na liniji fronta da umru. Možda bi im pomogao kakav savetnik, na primer Čanak ili neki drugi njemu slični antiruski mitoman.

 5. michael pan says:

  Placenike, djubrad baciti na djubriste, kakvo sahranjivanje.

 6. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

  Bravo! Takvih "američkih" groblja treba što više 👍

 7. Filip says:

  Nejasno je zašto u Poljskoj prave ovo groblje, osim za Poljake. Zar ne bi trebalo da to bude u Ukrajini. Osim ako misle da će izgubiti rat i da Rusi preoru to groblje, što se sigurno ne bi desilo. Možda kriju dokaze o tome ko je učestvovao u ratu i na taj način da budu izloženi posledicama kršenja međunarodnog prava

 8. Poltergeist Jovica says:

  Drugaaaarii posaaadite cveeeće, Kuda voska druga Čmara kreećee, Ovo nam je naša vojska daalaa, Da imamo brdo groblja i Čmaršaalaaa. Normalno,sada je red da ovakve pjesmice pevaju američke pudlice a uskoro i sami kauboji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u