Откривене детаљне техничке карактеристике МиГ-35

Otkrivene detaljne tehničke karakteristike MiG-35

21 septembra 2019

Korporacija „MiG“ je prvi put objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

Letelice su predstavljene u dve verzije: MiG-35 (jednosed) i MiG-35D (dvosed). Obe verzije su na bazi tehnologije lovca pete generacije.„Za serijsku proizvodnju aviona modernizovana je i uspešno funkcioniše proizvodna i tehnološka baza koja omogućuje proizvodnju aviona brzim tempom i sa visokim nivoom kvaliteta“, navodi se u saopštenju korporacije „MiG“.

Predserijski primerci su izrađeni na zahtev Ministarstva odbrane i testiraju se u interesu Vazdušno-kosmičkih snaga.

Lovac je dizajniran za uništavanje vazdušnih meta danju i noću, u normalnim i teškim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje pokretnih i nepokretnih meta na tlu.

Osnovne karakteristike MiG-35

– maksimalna težina pri poletanju – 24. 500 kg;

– maksimalno spoljno opterećenje – 6.500 kg

– maksimalna vuča – do 18.000 kiloponda;

– maksimalna brzina – 2.100 km/č;

– praktični vrhunac leta – 16.000 m;

– maksimalno eksloataciono ubrzanje – 9G;

– maksimalni domet leta – 3.000 km.

Kao ključne prednosti letelice izdvajaju se smanjena radarska vidljivost, četvorostruka redundansa na svim kontrolnim kanalima, avionika nove generacije (koja uključuje i radarsku stanicu sa aktivnom faziranom antenskom rešetkom), optička radarska stanica i sistem za ukazivanje na cilj i indikaciju koji je instaliran na šlem, kao i savremena informaciona i kontrolna ploča u kabini koja je visoko automatizovana.Spektar zadataka i naoružanje

Najnovija avionska oprema u kombinaciji sa visokopreciznim oružjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka kao što su:

– vazdušna nadmoć u vazduhu u sukobu sa lovcima četvrte i pete generacije;

– presretanje savremenih sredstava za vazdušni napad;

– napad na mete na vodi i kopnu pomoću visokopreciznog oružja, bez ulaska u zonu protivvazdušne odbrane u svim delovima dana i u bilo kojim vremenskim uslovima;

– vazdušno izviđanje pomoću optoelektroničkih i radio-tehničkih sredstava;

– učešće u grupnim akcijama i preuzimanje uloge vazdušnog kontrolnog punkta nad vazduhoplovnim grupama.

MiG-35 je opremljen novim motorima sa jačim potiskom, ima mogućnost da dopuni gorivo u letu, a može da igra ulogu aviona-tankera.

Pored toga, jednosed i dvosed su u potpunosti svedeni na jedinstvene karakteristike kada je reč o kompletu opreme u letelici i funkcijama koje ona vrši.

Na devet spoljnih podvezaka avion može da nosi širok spektar oružja, kao što su rakete na navođenje klase „vazduh-vazduh“ kratkog, srednjeg i dugog dometa, rakete klase „vazduh-zemlja“, koje su predviđene za uništavanje meta na vodi i na kopnu, podesive vazdušne bombe, nevođene rakete, vazdušne bombe i kasetne bombe kalibra od 100 do 500 kg.

Pored toga, MiG-35 ima ugrađen automatski top kalibra 30 milimetara.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Borko says:

    Jedno 30 komada za Srbiju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *