ОТКРИВЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Америка неће дозволити стварање руске војне базе у Венецуели

OTKRIVENE INFORMACIJE: Amerika neće dozvoliti stvaranje ruske vojne baze u Venecueli

23 jula 2020

Bivši savetnik za bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton, stavio je Venecuelu i njenog lidera Nikolasa Madura pod neviđeni pritisak.

Ali svi njegovi napori nisu doveli do svrgavanja predsednika ove južnoameričke države.Španski list ABC je prošle nedelje intervjuisao Džona Boltona o američkoj politici prema Venecueli.

Tokom razgovora, on je rekao da je jedan od njegovih glavnih ciljeva, tokom mandata kao Trampovog savetnika, bio borba protiv Nikolasa Madura, koji je sledbenik kursa nekadašnjeg lidera zemlje Čaveza.

Bolton veruje da stanovništvo Venecuele ne podržava svog predsednika, a njegova moć zasniva se na maloj grupi visokih zvaničnika koji opstaju zahvaljujući prihodimaa od trgovine drogom.

Bivši savetnik je takođe uveren da Rusija i Kina pružaju značajnu finansijsku podršku Karakasu.

On veruje da postoji opasnost da će Rusija ili Kina stvoriti svoju vojnu bazu u Venecueli, ali je i napomenuo da Sjedinjene Države to neće dozvoliti.

Bolton takođe primećuje značajnu podršku koju Maduru daju Kubanci.

Prema rečima bivšeg savetnika Donalda Trampa, iako Sjedinjene Države ne smatraju mogućnost direktne vojne intervencije u poslovima Venecuele prioritetom, ona još uvek nije isključena.

Kuba i Venecuela se posmatraju kao “dvorište” Sjedinjenih Država, zbog čega se u Vašingtonu sami razgovori o mogućnosti stvaranja ruskih ili kineskih vojnih baza u Latinskoj Americi doživljavaju izuzetno bolno.

Sa druge strane, postavljanjem svojih vojnih baza širom sveta, uključujući i granice Rusije, Sjedinjene Države najmanje uzimaju u obzir interese drugih država.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad2 says:

  pa moraće da ratuju da bi to sprečili, ali mislim da će im armija biti mnogo potrebnija kod kuće stvari se zagrevaju u USA , preveliki pritisci duboke države i namerno raspaljivanje nasilja i nezadovoljstv će se otrgnuti kontroli, a onda če i drćava i duboka država da kukaju za armijom.NBes amerikanaca prema vladajućoj oligarhiji se iz nedelej u nedelju povećava tamo i uskoro im neće biti bitno ko je demokrata a ko repubikanac, u americi može doću bukvalno do komunističke, ili kako god nazovete to, ali KLASNE pobune SAVREMENIH robova.Samo je pitanje vremena i ako oligarhije nastave da se kolju medjusobno i da potpiruju nerede svako sa svoje strane biće to stvarno KATSTROFA i veliko IZNENADJRNJE , ali ja mislim da su oni toliko zagazili u medjusobnu mržnju i političke sukobe da nisu ni svesni na kom ekspres loncu sede.Venecuela će da im bude ZADNJA BRIGA kad to počne a počeće brzo i iznenada potpuni van svakog očekivanja.Oni nisu u stanju da vide vesnike bure i pobune koji se već pojavljuju potpunpo su nesvesni u vašingtonu toga ali tramp vidi šta se sprema i PUSTIĆE da to krene.Dupla igra se medjutim ne ispalti jer KADA KRENE to više neće armija moći da zaustavi.

 2. M says:

  Naravno da USA neće dozvoliti da bilo tko od njenih neprijatelja sagradi svoje vojne baze u njihovom dvorištu,a to su obje Amerike i njihova polovina svijeta,plus itd.!Naravno da će i ratovati ako treba da to spriječi,i to bez oklijevanja!Čudi me kako to neprijateljima USA još nije jasno?!??

 3. Rista says:

  Rusija nema za sada interesa da otvara baze u Venecueli. Jednostavno, nema za to poziciju a nema ni silu. Pored toga, ima previše problema u Siriji pa i kod kuće. Pritisci Amerike su već dostigli kulminaciju i fali još samo malo do nekih većih pomeranja Rusa unutar svoje države. Iako su Rusi bili izuzetno strpljivi, ne baš svojom voljom, ispalo je dobro za sada, ali ako Ameri stvarno razmeste rakete u Poljskoj više ništa neće biti dobro. Kina se neće boriti za Venecuelu ni slučajno. Povukla se iz Libije, ili pre će biti nije ni ušla, slično je sa Sirijom, isto će biti i sa Venecuelom. Kina bi ušla u ove države samo na sigurnu vlast a to u Siriji, Libiji i Veneculei ne postoji. To je ujedno ogroman finansijski rizik i Kina će radije sačekati da Amerika i Rusija reše status ovih država. Ona se neće mešati u takve stvari. Kina ima samo ekonomske planove a ti planovi će svetu biti sve manje dopadljivi, jer očigledno da radi u duetu sa Amerikom. Dokaz za to su Rusija i Iran. A ni Srbi se nisu baš usrećili sa Kinom. Imamo papir prijatelja koji je za sada jako skup. Demonstracije u Americi će ugušiti ili Tramp ili demokrate ako pobede na izborima. Tramp je trenutno u raskoraku i rado bi izbegao da guši demonstracije pre izbora, ali ako zatreba, biće to munjevito. Svejedno će demonstranti nestati ili krajem ove godine ili početkom iduće. Nema tu neke revolucionarne snage a nema ni snage proleća, jer su demokrate već preuzele komandu. Za sada, demonstranti odmaraju na demokratskim krilima i na na krilima medija. A to su sigurna mesta kao vrbov klin.

  • Zaliv says:

   @Rista iz bashtu sve razotkrio a kad upali motokultivator razgoliti sve namere Rusije Kine i SAD

 4. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Kao da bi njih Rusi nesto pitali 😂😂😂😂😂😂😂

 5. padre says:

  Sagradiće je oni na crno, bez dozvole!

 6. M says:

  Rusi,ili Kinezi,ili bilo tko treći,nemaju šanse ni izgraditi,a kamo li održati jače vojne baze(a pogotovo rakete)na Američkim kontinentima!Jednostavno zato jer nemaju nikakve šanse tamo dobiti rat protiv USA,čak da se i udruže!To je i njima jasno,samo što im nije jasno da USA ima hrabrosti i odlučnosti za to,i to bez oklijevanja i pardona!Njima(Rusiji i Kini)još puno toga nije jasno,zato su sada skoro okruženi USA vojskom na svojim granicama,i uskoro će biti napadnute ili izprovocirane u Veliki Rat!Koji će se uglavnom voditi ovdje,u Euro-Aziji-Blistoku,i izcrpljivati nas sve tu!A neće se voditi na Američkim kontinentima!

  • Cp6a says:

   Naravno da ameri nemaju hrabrosti i videlo se to kod kubanske krize. Rusi su ih tad pustili, a ovi jedva dočekali, uz garancije da ne smeju da diraju Kastra i da ne smeju da instaliraju nuklearne rakete u Turskoj, što su planirali. To je poštovano. Tako će se i sada nešto ispregovarati, a Holivud će ponovo da prikaže kao veliku pobedu. Štos je u prezentovanju, ne u činjenicama.

 7. uddu says:

  Imformer javlja da Đilas,Jeremić i Boško učestvuju u zaveri oko izgradnje ruske baze u Venecueli !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *