ОТKРИВЕНЕ НОВЕ НАМЕРЕ ИЗРАЕЛА: Инвазија на Сирију може да почне, чекају само једно

OTKRIVENE NOVE NAMERE IZRAELA: Invazija na Siriju može da počne, čekaju samo jedno

19 decembra 2020

Pre manje od nedelju dana, ruska vojna policija osnovala je lokalni štab u Al-Bukamalu. Nedavno je Peti korpus sirijske vojske, poznat po vezama sa ruskom vojskom, stvorio mrežu graničnih prelaza u toj oblasti.

Potez je očigledno koordinisan sa iranskim snagama i iračkim snagama Narodne mobilizacije (PMU) koje aktivno deluju u pograničnom području. Al-Bukamal je lociran na manje od 30 kilometara od grada al-Kaima, uporišta Narodnih mobilizacionih snaga na iračkoj strani granice.Proizraelski izvori tvrde da je sve veće prisustvo Rusije u južnom Deir ez Zoru i duž granice sa Irakom možda znak približavanja trenutka iranskog povlačenja iz regiona. Istovremeno, nema naznaka da će se snage podržane od strane Irana uskoro povući iz Al-Bukamala.

Prisustvo Rusa na iračko-sirijskoj granici nije nešto novo. Ruske snage igrale su važnu ulogu u operacijama protiv ISIS-a u provinciji, uključujući oslobađanje Deir ez Zora, Al-Majadina i samog Al-Bukamala. U stvari, sve veće rusko učešće verovatno je povezano sa tekućim operacijama protiv ISIS-a u centralnoj sirijskoj pustinji.

Nedavno je propagandno krilo ISIS-a, agencija „Amak“, tvrdila da su militanti ISIS-a odbili veliki napad sirijske vojske na njena skrovišta u istočnom delu provincije Hama.

Navodno su ubijena 3 vojnika, 10 drugih je ranjeno, a vozilo uništeno. Opozicioni izvori takođe su potvrdili porast ruskih vazdušnih napada na terorističke ciljeve u regionu.

Preostala pretnja ISIS-a u centralnom delu zemlje takođe negativno utiče na situaciju na jugu. Negativni procesi odvijaju se u provincijama Kuneitra i Dara, koje ostaju pod trajnim destruktivnim uticajem Izraela i njegovih specijalnih službi.

Nedavno su izraelski mediji i obaveštajni centri počeli da promovišu ideju izraelske intervencije na „nestabilni“ sirijski jug pod izgovorom vraćanja „mira i prosperiteta“ u ovom regionu. Stoga je moguće očekivati da će nastavak aktivnih izraelskih vojnih i tajnih operacija potkopati sirijski suverenitet u ovom regionu.

Traže samo dobar povod za napad na južne delove Sirije.

KOMENTARI6 komentara

  • Milan says:

   Rusi ce se praviti slepi

 1. petrovgrad says:

  Tri miliona Izrajelaca da pokore 30 miliona Sirijaca.Nisu Sirijci ovce.

  • Milan says:

   Sto im onda uzese Golansku visoravan

  • uddu says:

   Izrael ima najbolju i najmoderniju ratnu tehnologiju,najobučeniju vojsku,najbolje špijunske službe i najjačeg saveznika i zaštitnika u svetu.Niko im ništa ne može ni ne sme.

 2. persida says:

  Cionisticka jajara Putin ce sve uraditi da se ostvari mapa Velikog Izraela, nacrtana preko sto godina. Svako tu mapu moze naci na internetu i proveriti sam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *