ОТКРИВЕНИ ДОКУМЕНТИ: Британци од половине априла 1945. спремали Операцију „Незамисливо“ – напад на СССР

OTKRIVENI DOKUMENTI: Britanci od polovine aprila 1945. spremali Operaciju „Nezamislivo“ – napad na SSSR

26 aprila 2020

SAMO što se završio Drugi svetski rat – zapadni saveznici SSSR počeli su sa ozbiljno kuju planove za njegovo uništenje. Tačnije: počeli su dok je Hitler još bio živ.

Novootkriveni dokumenti svedoče da je već krajem aprila 1945. u Londonu je zvanično razmotrena – ne bez Čerčilovog znanja – ideja napada na Sovjetski savez. Čak sa upotrebom delova nemačkog Vehrmahta.U aprilu 1945-te na planu invazije na SSSR se radilo i u britanskom Generalštabu. Sa zadatkom da to bude detaljna projekcija vazdušnih napada na sovjetske gradove i invazije velikih razmera.

Ta operacija trebalo je da bude izvedena pod nazivom „Nezamislivo“.

U to isto vreme je Vinston Čerčil poslao telegram Staljinu sa negodovanjem zbog sumnji da zapadni saveznici imaju tajne planove neprijateljske prema Moskvi.

Plan operacije bio je završen 22. maja 1945-te. Možda bi bio i realizovan da Čerčilova vlada nije pala već 23. maja.

Planom je početak napada bio predviđe za početak jula 1945. godine.

Na predviđeni dan napada na SSSR – Čerčilova stranka je izgubila izbore. Ubedljivo.

Takvim ishodom je bio osujećen novi veliki rat.

Planom operacije „Nezamislivo“ bilo je predviđeno da Poljska bude iskorišćena za ofanzivu na SSSR.

I ova činjenica pokazuje koliko je Staljin bio u pravu što je činio sve što je mogao da oko SSSR stvori tampon-pojas od država orijentisanih na Moskvu.

Planeri operacije „Nezamislivo“ potcenili su moć Crvene armije jer su sredinom aprila verovali da Nemačka neće biti poražena pre kraja juna 1945-te.

I ova okolnost svedoči da je London svoj napad na SSSR tempirao za prve dane nakon pobede SSSR nad Nemačkom.

Planove je poremetila munjevita ofanziva Crvene armije.

Ovo su bile pozicije u maju 1945.

Staljin je zbog svega želeo da baci Nemačku na kolena pre ulaska angloameričkih trupa u Berlin.

Planeri „Nezamislivog“ su računali da će rat sa SSSR biti žestok, totalan i dugotrajan.

Kao i Hitler 1941. godine, naivno su računali da će u Rusiji izbiti revolucija koja će im olakšati posao.

Britanci u vreme planiranja operacije još nisu znali da Amerikanci već imaju atomsku bombu.

Britanski vojni istoričar Džonatan Voker u svojoj nedavno izdatoj knjizi analizira ovaj ludi plan i prilično ozbiljno tvrdi da bi, da je realizovan, američka atomska bomba – umesto na Japan – bila bačena na SSSR.

On čak sa žaljenjem navodi da bi hirošima-efekat u SSSR bio slabiji zbog manje gustine stanovništva.

I američki general Džordž Paton u isto vreme je sanjao o uništavanju „divljih Rusa“ i smatrao da u ratu protiv SSSR treba koristiti i zarobljene Nemce, uključujući i esesovce.

On je – primivši 14. maja u Beču od maršala Tolbuhina Orden Kutuzova bio pun komplimenata i za SSSR sovjetske vojne zvaničnike nazvao „mongolskim banditima“.

Četiri dana kasnije, izrazio je nadu da će doći do brzog „savezničkog napada na SSSR“.

Međutim, Moskva angloamerikancima nije dala priliku za „Nezamislivo“.

Zahvaljujući čuvenoj Kembridžskoj petorci znala je za pripremanje operacije „Nezamislivo“ i spremala se da Britance i Amerikance dočeka u Poljskoj.

London i Vašington se nisu usudili i zbog simpatija među u SAD i Britaniji prema SSSR zbog doprinosa pobedi nad Hitlerovom „ujedinjenom Evropom“.

U Moskvi su danas potpuno svesni da se i danas – kao i u aprilu i maju 1945-te – mržnja prema Rusiji krila iza osmeha i komplimenata američkih i britanskih političara i generala.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  Ovo je REALNA istorija i ISTINA, oni su planirali i nameravali sigurno da napadnu ruse.Grupa političara i generala u savezničkom korpusu je to apsolutno nameravala da izvrši i tako svoje države stavi pred svršen čin posle napada, ili će se boriti do kraja sa SSSR ili će ruske trupe biti na lamanšu,bar tako bi oni to prikazali.Priča za neposredno izbijanje sukoba bi bila neka lažna konstrukcija ruskog napada(kao laž koju je konsturisao hitler za napad na poljsku ili "incident" u tonkiškom zalivu kada su USA napale vijetnam)Madjutim nisu svi bili za to i kada se načulo šta čerčil montgomeri i paton spremaju nastala je panika naročito u USA koji svakako nisu želeli novi rat a pogotovo ne sa rusima.Do koje mere je to bilo ozbiljno pokazuje kojom brzinom i na kakv način je čerčil skinut sa vlasti a ludog patona su morali da ubiju jer je već izdao naredjenje svojoj oklopnoj armiji za napad(poginuo je u vrlo sumnjivoj saobraćanoj nesreći dok je išao da obidje prednje oklopne trupe armije kojoj je komandovao,po toj epizodi iz istorije je posle kreiran lik DR.strejndžlova:))Takodje rusi su imali dokaze o direktnom dogovoru i saradnji bivšeg vrha nemačke komande i naročito engleske komande i političara u pripremama nastavka rata protiv SSSR , bilo je mnogo kontakta u švajcarskoj i razgovora i dogovora o tome još od iskrcavanja u normandiji 1944 i rusi su imali pomoću svojih špijuna inf. o tome i znali su za to, a "hladni rat" je u stvari direktna posledica tih poteza pre svega od strane čerčila i njegovog ratnog kabineta.Pa posle neke neko kaže da NEMA ZAVERE I ZAVERA.Inače ta struja koju je čerčil predvodio je i DANAS AKTIVNA i postoji upravo kao deep state u mnogim državama na zapadu filovana je potomcima nacista koji zahvaljujući njima NIKADA nisu kažnjeni za zločine koje su počinili a pare koje su opljačkane u toku 2 sv. rata od strane nacista NIKADA nisu pronadjene, 80%, i slovima OSAMDESET PROCENATA napljačkanog zlata i novca nije nikada niti traženo niti locirano.Najveća pljačka u istoriji sveta je prošla poptuno nekažnjeno i sa tim parama i dan danas londonski bankarski krug operiše.OPUŠTENO i nazdravlje vam ISTINA o 2 sv. ratu.Ima toga još što rusi mogu da puste iz arhiva i to su mučne i mračne tajne "saveznika" i njihovih naslednika u današnjem svetskom poredku, njihove namere u vezi kine recimo i svetke podele bogatstva i resursa, uprave, i novog kolonijalnog poretka na čelu sa obnovom britanske imperije o kojoj je čerčil sanjao i na čemu je radio od samog početka rata, šta su mislili indiji i da uvale , ko je inicirao podelu na pakistan indiju i bangladeš sa nevidjenim masakrom koji je iz tog usledio, ko je pocepao irak i niz državnih udara u africi i latino ammerici,(mendosa, bokasa pinoče..itd) sve to vuče poreklo od te grupe koja je htela da započne rat sa SSSR 1945 i sve je to učinjeno sa nacističkim opljačkanim blagom i oni su i DANAS TU medju nama i žele isuo stvar kao i 1945.

  • Kosovac says:

   @ milorad2, …..Svaka čast za komentar o Realnoj istoriji i o Istini. I članak je odličan, moji komplimenti nepoznatom autoru. Na osnovu iznetih činjenica, može se lako objasniti i savezničko bombardovanje Srba u II svetskom ratu, i savezničko okretanje ka Titoistima i komunistima na štetu Jugoslovenske vojske u otadžbini. ……….Kontinuitet delovanja politike te „Savezničke struje“ jasno se ogleda u današnjim događajima i to prateći današnje delovanje sorošoida. Takođe, dosta lako se sve to može sagledati i eventualno potvrditi ispravnim i ozbiljnim korišćenjem metoda Teorije zavere, koju sorošoidi uporno ismejavaju i ometaju.

 2. šiško says:

  Da su '45. ili bilo kad bacili atomsku bombu na SSSR ili Rusiju, danas ne bi postojala ni Amerika ni Britanija. Oni su toga oduvek svesni. Zato samo kevću i pokušavaju da odgrizu neko parče ruske teritorije. Nekad im to podje za rukom, a nekad dobiju po prstima, ali ne odustaju, to je jače od njih. Možda je i bombardovanje Jugoslavije bilo delimično u toj funkciji, u funkciji provežbavanja operacije nezamislivo. Ili možda samo uteha ili tiho jecanje od bola što nezamislivo nikad neće moći da ostvare. Da su energiju koju su utrošili na neprijateljstvo protiv Rusije i Rusa upotrebili u sopstveni razvoj, gde bi im bio kraj. Ovako su bili i ostali samo pohlepna pljačkaška rulja.

 3. KrompirovaZlatica says:

  Ruske jedinice su slavodobitno marširale i Parizom i Berlinom. Od značajnijih je ostao London.U Parizu konjicom,u Berlinu tenkovima,u London,zbog toga što je na ostrvu - AVIONIMA.

  • padre says:

   Ovo samo pokazuje na to, koliko je već tada London bio ne bitan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *