ОТКРИВЕНИ СВИ ДЕТАЉИ: ЕВО КАКО СУ И ЗБОГ ЧЕГА РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ испребијали Рамуша Харадинаја

OTKRIVENI SVI DETALJI: EVO KAKO SU I ZBOG ČEGA RUSKI SPECIJALCI isprebijali Ramuša Haradinaja

25 aprila 2018

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika vlade u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca.

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice. Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan. Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan. Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Unmiku.

KRVAVE RUKE

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je „bivši komandos“ iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen. Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim – njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika. Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Šteta što ga nije dotukao.

 2. Aleksandar says:

  Sećam se opširnog članka iz NIN-a o tom događaju. Slika je bila drukčija. Ruski major je imao neko muslimansko prezime, što ne znači da je bio musliman, ali sve i da jeste, ne menja stvar. On je pokazao da nema nikakvih kompleksa prema Šiptarima. Niko, u stvari, osim nas i crnogoraca nema kompleksa prema Šiptarima.

  • djoka says:

   Nije imao i ovaj bivši radikalističar.

 3. R.Srpska says:

  RUS JE TREBO DA MU ISKOPA OBA OKA A NE SAMO ŠLJIVU DA MU INSTALIRA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *