ОТКРИВЕНИ СВИ ДЕТАЉИ: Овај генерал је руководио нападом на Сирију!

OTKRIVENI SVI DETALJI: Ovaj general je rukovodio napadom na Siriju!

17 aprila 2018

Generalštab Oružanih snaga Francuske je rukovodio ne samo svojim avionima, već i američkim bombarderima i dronovima, kao i britanskim lovcima.

Rukovodilac štaba Ratnog vazduhoplovstva Francuske Andre Lanata je u intervjuu za lokalni list „Opeks 360“ priznao da je planiranje i koordinaciju vazdušnog dela raketnog napada protiv Sirije izveo Generalštab Republike.Prema Lanatovim rečima, šef Generalštaba zemlje Fransoa Lekonter lično je rukovodio planiranjem raketnih napada iz vazduha na sirijske objekte. Francuska komanda je rukovodila ne samo svojim avionima, već i američkim bombarderima i dronovima, kao i britanskim lovcima.

Andre Lanata je naglasio da su francuski avioni radi učešća u operaciji poleteli neposredno sa teritorije Francuske, iako je država imala povoljnije mogućnosti da avioni krenu sa teritorije Bliskog istoka. Prema rečima šefa Ratnog vazduhoplovstva, poletanje borbenih aviona sa francuske teritorije je simbolično pokazalo „nacionalnu volju i odlučnost“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  1. Vest ne iznenadjuje jer Francuska je odavno deo globalističkog (mondijalističkog) sveta. A NATO ratuje po svetu za bogate i moćne porodice tj. za moćne multinacionalne kompanije. One su veoma često iz oblasti energetike - proizvodnja i promet čvrstih, tečnih (nafta) i gasovitih energenata kao i električna i nuklearna energija... 2. Francuska je bila prisutna u Siriji od 1920 pa sve do 1946 kao kolonijalni gospodar tako da ima u ovome francuskih neokolonijalnih apetita prema Siriji. Zamislite kako potomci nekadašnjih gospodara Sirije gledaju sada na širenje uticaja Rusije u Siriji i na to da kompanije iz Rusije, Kine i još nekih država Evroazijskog saveza biće preovladjujuće u Siriji.

  • Miraš says:

   Od 1946. godine Sirija je bila suverena država. Ali od arapskog proleća pa do dan danas moćni Zapad uništava tu državu na najpodmuklije i najsurovije načine sa ciljem da razorenu i uništenu državu svedu opet na nivo neokolonije. Za njih je veoma neprijatno iznenadjenje da njihov i skoro gotov plen Sirija ima velike šanse da im se otme.... Veoma su slični procesi koji se kod nas odvijaju već 3 decenije.

 2. Nebeska Srbija says:

  Pa vidi mu se po licu da ne zna nista.

 3. Kulak says:

  Ovo je zapravo potpuno nebitno.Bitno je da te agresorske avione niko nije rušio.

  • Miraš says:

   Da su oboreni NATO avioni, pa bar jedan američki ratni brod što je bila moja "pametna" želja. Hm, a posle toga eto zaoštravanja NATO-Rusija u Istočnoj Evropi preko polulude Ukrajine i naravno po Crnom moru. Ako bi ovde pored Sirije bio potopljen američki vojni brod zar ne bi zauzvrat nastojali da potope neki ruski brod koji plovi od Crnog mora pored Turske do obala Sirije? Ako bi samo usporili kretanje ruskih brodova koji donose novo naoružanje i drugu pomoć Siriji, puno bi uradili na štetu Sirije.

  • Miraš says:

   Pokretanje rata u Siriji 2011 i tako puno željeni odlazak Asada uperen je prilično protiv Rusije. Evromajdan 2014 godine i rat u Siriji od 2011 godine imaju zajednički cilj. 1. Rat u Siriji osmišljen je iz više razloga, a jedan od važnih razloga je izgradnja katarskog gasovoda. Asad je pre rata odbio izgradnju katarskog gasovoda preko teritorije Sirije. Katarski gas u Evropi potisnuo bi prodaju ruskog gasa u Evropi. 2. Evromajdan se desio krajem 2013 - početkom 2014, a već u aprilu 2014. godine ukrajinska kompanija Burisma zaposlila je Hantera Bajdena, mlađeg sina američkog potredsedniklj Džoa Bajdena i od tada ta kompanija i neke druge zalaže se za energetsku nezavisnost od Rusije kada je u pitanju nafta i gas. Nova ukrajinska vlada pod direktnim uticajem Vašingtona trebala je sasvim drugačije da vodi energetsko pitanje. Sem toga na sve države EU vršen je uticaj da smanje kupovinu ruskog gasa te da kupuju američki gas. Južni tok je propao zato što je na tome insistirala EU kod Bugarske, a EU mora da sluša Vašington. Nismo dobro prošli ni mi ni Rusi, ali Vašingtonu je bilo najvžnije da što lošije prodje Rusija sa prodajom ruskog gasa i to svuda u Evropi. 3. Odlaskom Asada i dolaskom marionete Rusija bi izgubila i Tartus svoju jedinu trgovačku luku u inostranstvu.

 4. rajko says:

  kamarad, nema šta____ odavno ja govorim da onaj spomenik sa Kalemegdana treba premestiti u neki vrbak pored Dunava. pa bre oni su nama i za pertle i za municiju pogrešnog kalibra uzimali zlato iz rudnika.

 5. ! says:

  Taj General je u Sarajevu kao kapetan UMPROFORA naredio napad na most na Vrbanji, gde mu je poginulo nekoliko vojnika kada su vratili most pod njihovu kontrolu. Poručnik koji je vodio napad je bio ranjen i dobio neku siću od odlikovanja a ovaj dobio orden Legije časti jer je bio dupelizac od Generala Gobiljara komandanta fracuskih trupa u Sarajevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *