ОТКРИВЕНО: Ево како је Мило легализовао ПРВИ МИЛИОН

OTKRIVENO: Evo kako je Milo legalizovao PRVI MILION

28 januara 2019

Biznismen Duško Knežević nije samo plaćao enormne račune po luksuznim hotelima i pokrivao dugove sa kreditnih kartica aktuelnom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, već je odrađivao i bankarske transakcije od najvećeg povjerenja za lidera DPS-a i njegovu porodicu, pišu današnje „Vijesti“.

Knežević je tako položio milion i po evra depozita, kao keš kolateral, za kredit koji je Đukanović dobio u Londonu 2007. godine. Preko tog kredita je aktuelni crnogorski predsjednik legalizovao svoj prvi milion, navodi podgorički „Dnevnik“.Kako se navodi, i Đukanović i predstavnici crnogorskih institucija krili su da je garancija za taj kredit dobijena od Kneževića.

Naime, pošto je na kratko napustio funkcije i odlučio da se bavi biznisom, Đukanović je 11. jula 2007. godine na ime svoje firme „Capital Invest“ dobio kredit od milion i po evra i to od londonske filijale grčke Pireus banke.

Kako pišu „Vijesti“, kredit mu je omogućila firma Duška Kneževića „Comsel Limited“, koja je bila žirant u tom poslu, tako što je kao kolateral položila depozit od milion i po evra.

Tog dana su u Londonu potpisana dva ugovora. Prvi ugovor o garanciji na milion i po za kredit „Capital Investa DOO“ potpisan je između Pireus banke (filijala London) kao davaoca kredita i firme „Comsel Limited“ sa Kipra kao davaoca garancije. Iz ovog ugovora o garanciji, koji su Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore i „Vijesti“ imale na uvid, vidi se da je Milo Đukanović kao korisnik kredita dobio sredstva za „Capital Invest“ zahvaljujući novcu Kneževića.

U ugovoru se jasno precizira i da je banka zahtijevala dodatnu garanciju za kredit i to u vidu keš kolaterala, koju je obezbijedio garantor, Kneževićev „Comsel Limited“.

Istog dana potpisan je i drugi ugovor o kreditu od milion i po evra između Pireus banke kao kreditora i „Capital Investa“ kao korisnika kredita i Mila Đukanovića kao garantora-vlasnika firme.

Nakon što je Đukanović privukao pažnju javnosti ovom milionskom transakcijom, jer od svoje plate koja je godinama bila znatno ispod hiljadu evra, „Vijesti“ pišu da je iz Uprave za sprečavanje pranja novca saopšteno samo da se „Capital Invest“ za kupovinu akcija zadužio kod jedne banke u Londonu, te da je sada jasno da su iz ove Uprave htjeli da sakriju činjenicu da je za ovaj kredit Đukanoviću garantovao Duško Knežević, tj. njegova kompanija sa Kipra.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad says:

  milo je od sitnog švercera postao krupan mafijaški boss.Jure ga i sa zapada i sa istoka da ga skrate za glavu iz različitih pobuda:)On se nada da će ulazak u NATO da ga spase ali se preračunao isti oni sa kojima potpisuje paktove i izdaje mu rade o glavi , a ruse je zavrnuo za krupne pare,mislim da nema mesta gde on može više da se sakrije, i ova prepucavanaj sa dojučerašnjim saveznicima i prijateljima su znak da mu je odzvonilo.

 2. opet ja says:

  Pa meni je ovde sve čisto. Knežević je bio žirant za taj kredit. Milo uzeo pare, a kako se odužio Kneževiću to neka on ispriča. Naravno, ovo je sve napravljeno da bi se nekako opravdalo bogatstvo koje je Milo stekao kriminalom. Ali sećam se kod Denisa Latina u emisiji kada ga je Milo gledao u oči i rekao da od imovine ima samo stan i još par hiljada eura ušteđevine. Denis se jedva uzdržao da ne prsne u smeh.

 3. Budi Bog s nama says:

  E viđel facu poštenjačine, ka da je spreman na tigrov skog, kandže mu se zarile u fotelju. Prvo treba da vrati milione, miliona u dinarima dok je švercovao cigare na veliko u okviru zadnje Jugoslavije, pa je te novce posle pretvorio u evre, pa je napravio svoj crnogorski evro, pa je onda sve legalizovao. Ali kako god hoće, o pravednom Božijem carstvu svi ćemo dobiti pravedno po delima našim.

 4. Kulak says:

  MILO JE LOPOV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *