ОТКРИВЕНО: Ево како је Мило легализовао ПРВИ МИЛИОН

ОТКРИВЕНО: Ево како је Мило легализовао ПРВИ МИЛИОН

28 јануара 2019

Бизнисмен Душко Кнежевић није само плаћао енормне рачуне по луксузним хотелима и покривао дугове са кредитних картица актуелном предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, већ је одрађивао и банкарске трансакције од највећег повјерења за лидера ДПС-а и његову породицу, пишу данашње „Вијести“.

Кнежевић је тако положио милион и по евра депозита, као кеш колатерал, за кредит који је Ђукановић добио у Лондону 2007. године. Преко тог кредита je актуелни црногорски предсједник легализовао свој први милион, наводи подгорички „Дневник“.Како се наводи, и Ђукановић и представници црногорских институција крили су да је гаранција за тај кредит добијена од Кнежевића.

Наиме, пошто је на кратко напустио функције и одлучио да се бави бизнисом, Ђукановић је 11. јула 2007. године на име своје фирме „Capital Invest“ добио кредит од милион и по евра и то од лондонске филијале грчке Пиреус банке.

Како пишу „Вијести“, кредит му је омогућила фирма Душка Кнежевића „Comsel Limited“, која је била жирант у том послу, тако што је као колатерал положила депозит од милион и по евра.

Тог дана су у Лондону потписана два уговора. Први уговор о гаранцији на милион и по за кредит „Capital Investа DOO“ потписан је између Пиреус банке (филијала Лондон) као даваоца кредита и фирме „Comsel Limited“ са Кипра као даваоца гаранције. Из овог уговора о гаранцији, који су Центар за истраживачко новинарство Црне Горе и „Вијести“ имале на увид, види се да је Мило Ђукановић као корисник кредита добио средства за „Capital Invest“ захваљујући новцу Кнежевића.

У уговору се јасно прецизира и да је банка захтијевала додатну гаранцију за кредит и то у виду кеш колатерала, коју је обезбиједио гарантор, Кнежевићев „Comsel Limited“.

Истог дана потписан је и други уговор о кредиту од милион и по евра између Пиреус банке као кредитора и „Capital Investа“ као корисника кредита и Мила Ђукановића као гарантора-власника фирме.

Након што је Ђукановић привукао пажњу јавности овом милионском трансакцијом, јер од своје плате која је годинама била знатно испод хиљаду евра, „Вијести“ пишу да је из Управе за спречавање прања новца саопштено само да се „Capital Invest“ за куповину акција задужио код једне банке у Лондону, те да је сада јасно да су из ове Управе хтјели да сакрију чињеницу да је за овај кредит Ђукановићу гарантовао Душко Кнежевић, тј. његова компанија са Кипра.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

  1. milorad says:

    milo je od sitnog švercera postao krupan mafijaški boss.Jure ga i sa zapada i sa istoka da ga skrate za glavu iz različitih pobuda:)On se nada da će ulazak u NATO da ga spase ali se preračunao isti oni sa kojima potpisuje paktove i izdaje mu rade o glavi , a ruse je zavrnuo za krupne pare,mislim da nema mesta gde on može više da se sakrije, i ova prepucavanaj sa dojučerašnjim saveznicima i prijateljima su znak da mu je odzvonilo.

  2. opet ja says:

    Pa meni je ovde sve čisto. Knežević je bio žirant za taj kredit. Milo uzeo pare, a kako se odužio Kneževiću to neka on ispriča. Naravno, ovo je sve napravljeno da bi se nekako opravdalo bogatstvo koje je Milo stekao kriminalom. Ali sećam se kod Denisa Latina u emisiji kada ga je Milo gledao u oči i rekao da od imovine ima samo stan i još par hiljada eura ušteđevine. Denis se jedva uzdržao da ne prsne u smeh.

  3. Budi Bog s nama says:

    E viđel facu poštenjačine, ka da je spreman na tigrov skog, kandže mu se zarile u fotelju. Prvo treba da vrati milione, miliona u dinarima dok je švercovao cigare na veliko u okviru zadnje Jugoslavije, pa je te novce posle pretvorio u evre, pa je napravio svoj crnogorski evro, pa je onda sve legalizovao. Ali kako god hoće, o pravednom Božijem carstvu svi ćemo dobiti pravedno po delima našim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u