ОТКРИВЕНО: Ево шта је Путин рекао Вучићу у вези НАТО пакта

OTKRIVENO: Evo šta je Putin rekao Vučiću u vezi NATO pakta

11 maja 2018

LIDER Rusije Vladimir Putin nedvosmisleno će podržati Srbiju i Aleksandra Vučića lično u diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju, ali i oko svih ostalih tema ključnih za bezbednost regiona.

S ovom kapitalnom garancijom šef naše države se vratio iz Moskve gde mu je ukazana velika čast i gostoprimstvo i dat jasan i odlučan signal: za Rusiju je naša zemlja ključna u ovom delu Evrope.O otvorenom odnosu dvojice državnika najbolje svedoči i iskreno priznanje koje je, tokom neformalnog razgovora, predsednik najveće države sveta izneo Vučiću.

Naime, kako nam prenose izvori iz predsednikovog okruženja, Putin je u jednom trenutku primetio kako su mnogi govorili da Vučić tajno uvodi Srbiju u NATO, pa su kasnije ti isti učlanili svoje države u NATO i da je jedino srpski predsednik održao reč i to nije uradio.

Posle susreta u Kremlju jasno je da će Moskva aktivno pratiti rezultate razgovora Beograda i Prištine i uticaj različitih međunarodnih faktora na dijalog, u prvom redu sponzora nezavisnosti lažne države. Dakle, bez saglasnosti Rusije i Srbije nemoguće je doći do pravednog rešenja za našu južnupokrajinu.

Podudarni stavovi Putina i Vučića o kosovskom čvoru kao da su upalili alarm na Zapadu. Tako će dijalog Beograda i Prištine biti tema i u Vašingtonu, u kome se očekuje sastanak predstavnika SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke. Prema nezvaničnim informacijama, oni bi trebalo da održe neformalne konsultacije o tome u kom pravcu i kojom dinamikom treba nadalje da se vode razgovori srpske i albanske strane.

Njihove pozicije su ogoljene i dodatno su razobličene takozvanim američkim paketom, čiji su sadržaj prve otkrile „Novosti“. Podsetimo, od Beograda se, u najkraćem, traži da ne blokira put lažne države u međunarodne organizacije, uključujući i UN, a zauzvrat ćemo „dobiti“ Zajednicu srpskih opština na KiM.

STIŽE KRIHBAUM

PREDSEDNIK Vučić sastaće se danas s poslanikom nemačkog Bundestaga i predsednikom Odbora za odnose sa Evropskom unijom Ginterom Krihbaumom. On je poznat po stavu da Srbija na KiM treba da „prizna realnost“ i jedan je od prvih zagovornika potpisivanja pravnoobavezujućeg sporazuma Srbije sa tzv. Kosovom.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Bleferi decenije, lažu i jedan i drugi, i nas lažu i sami sebe. Kad bi probali da ne lažu, ne bi znali kako.

  2. Vladimir says:

    Vucic podize ulog naspram zapada i koristi Putina. A Putin koristi Vucica u unutrasnje svrhe da pokaze svom narodu da je veliki pansvlavista, dok u isto vreme pravi biznis sa svojim velikim jevrejskim prijateljima koji nece promasiti priliku da ga izdaju kada im to bude bilo najzgodnije.

  3. rajko says:

    Ginter sebi srusio zid a nama pravi - kad voli deljenja sto nije ostavio Berlinski. Dal je otisao na Kosovo da vidi koje su zlo siptari ucinili pod pokroviteljstvom Evrope i Amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *