ОТКРИВЕНО! Ево зашто су Американци 1999. ПРИЗНАЛИ ДА ЈЕ KОСОВО ДЕО СРБИЈЕ!

OTKRIVENO! Evo zašto su Amerikanci 1999. PRIZNALI DA JE KOSOVO DEO SRBIJE!

19 aprila 2019

NATO agresija na SR Jugoslaviju, vreme koje je od nje proteklo, kao i sadašnje državne dileme Srbije, pored svega ostalog, nedvosmisleno pokazuju da postoje samo dva moguća puta državnih odluka – borba ili predaja.

U prethodne gotovo tri decenije isprobana su oba puta ne samo u Srbiji, već i u njenom neposrednom okruženju.

Kada je Srbima u bivšoj jugoslovenskoj Republici Hrvatskoj zapretilo ponavljanje pogroma pred povampirenim ustaštvom, bez mnogo dilema i uz pomoć velikog broja dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore otpočeta je bitka, iako je od starta bila višestruko neravnopravna. Jer odnos snaga nije bio između Hrvata i Srba, već između Srba i celog Zapada, koji se tada lažno predstavljao kao „međunarodna zajednica“.Taj rat je bio izgubljen. Ali, one kolone prognanih Srba koji su spas i utočište pronašli u Srbiji i Republici Srpskoj bile su tužna, mada ne i tragična slika. Tragedija su bili Jasenovac, Čemerno, Jadovno i druga stratišta ustaškog režima.

U SR Bosni i Hercegovini je Srbima, putem majorizacije od strane Muslimana/Bošnjaka i Hrvata, pretilo obespravljenje i, kasnije, uništenje. Ratovali su hrabro i muški i izborili Republiku Srpsku kao međunarodno pravno priznati entitet.

Suočena sa pretnjama i samom agresijom NATO-a, najmoćnije vojne sile u istoriji čovečanstva, SR Jugoslavija nije pristala na kapitulaciju i okupaciju. Suprotstavila se svim (omalenim) vojnim snagama i ogromnom većinom svog slobodarskog naroda. Rat je bio završen nakon 78 dana ubilačkog bombardovanja vojnim sporazumom potpisanim u Kumanovu i Rezolucijom SB UN broj 1244.

Ali, zašto je NATO, koji je bahato i bezdušno pretio uništenjem cele jedne države i ubistvom njenog naroda, pristao na rezoluciju ovakvog sadržaja? Zašto je pristao da se u Ujedinjenim nacijama, faktički, potvrdi tapija Srbije na njenu „svetu zemlju“ – Kosovo i Metohiju?

Odgovor glasi – zbog efikasnog vojničkog i hrabrog svenarodnog otpora!

Na suđenju protiv Nikole Šainovića, tadašnjeg potpredsednika Savezne vlade, i grupe vojnih i policijskih generala obelodanjene su depeše koje su komandanti tzv. Oslobodilačke vojske Kosova upućivali NATO komandi u Skoplju. One dokazuju da je krajem maja 1999. godine OVK izgubila sposobnost za izvršenje bilo kojeg zadatka.

Prevedeno, kopnene trupe NATO-a, iako su imale vazdušnu podršku nezabeleženu u istoriji ratovanja, bile su potpuno uništene. Time je agresija NATO-a izašla iz planirane i njen nastavak je bio vojnički besmislen i nemoguć.

Uzgred, čak je taj i takav sud u presudi Nikoli Šainoviću ustanovio da je „lanac komande“ postojao i bio očuvan tokom čitave agresije, što obesmišljava polaznu tvrdnju da je u pitanju bio „udruženi zločinački poduhvat“. SR Jugoslavija se protiv terorizma borila na način kao što bi radila svaka druga uređena država.

Posebno važan dio iste presude je konstatacija da su kolone civilnih albanskih izbeglica nastale kao posledica bombardovanja. NATO je tvrdio da su one bile uzrok intervencije. Konačno, Haški tribunal je presudio da su pojedinačni zločini protiv albanskih civila (kojih je, na našu sramotu, bilo) učinjeni „izvan mesta i vremena“ odgovornosti optuženog Nikole Šainovića. Stoga, njegova i odgovornost ostalih optuženih je presuđena zbog nekažnjavanja zločinaca, što dokazuje da ih oni nisu ni izvršili, niti podsticali.

Uprkos svemu, Nikola Šainović je proveo 12 godina u haškim kazamatima.

Nakon propasti vojne agresije ona je promenila oblik, ali nije prestala. Petooktobarski puč 2000. godine je bio takva prekretnica. Ali, ni ovde nisu bili postignuti pažnje vredni rezultati u odnosu na otimanje Kosova i Metohije. Sudeći po diplomatskim depešama koje je objavio „Vikiliks“, ni sa novom (instaliranom) garniturom na vlasti nije dobijeno priznanje državne samostalnosti tzv. države Kosovo.

Ne zato što su se Goran Svilanović, Boris Tadić, Vuk Jeremić i ini tome protivili, već što su bili svesni da bi takav čin bio njihovo političko samoubistvo. Stoga su od svojih zapadnih mentora tražili da ih ne prisiljavaju da svojom voljom potpišu takvo priznanje, nego da Srbiji Kosovo bude oteto, a da oni „prihvate realnost“ i povinuju se takvoj sili. Očigledno, ni ova predaja nije mogla biti dovedena do kraja.

Dvadeset godina kasnije, sporazum Srbije i Albanaca na Kosovu i Metohiji je „hiljadama milja daleko“.

Tako da suštinski i ne postoje dva puta – put borbe i put predaje. Srbija ima samo jedan jedini put. Put borbe neprestane. Srećom, u ovim vremenima ona ne mora da bude oružana, već diplomatska sa jasnim izgledima da bude uspešna.

(Sputnjik / Momir Bulatović)

KOMENTARI12 komentara

 1. JOS says:

  Gluposti. Da je Milošević potpisao predaju kosova NATO-u, to bi bila očigledna otimačina dela teritorije jedne suverene države. Svima bi bilo jasno o čemu je reč. Ovako, NATO je Miloševićevim potpisom legalizovan kao vojna sila na Kosovu (zvanično još uvek delu Srbije), koja je tu došla da zaštiti jadne i napaćene Šiptare od Srba. Dalji proces teče kada Dosmanlije, posle proglašenja nezavisnosti od strane Šiptara - prebacuju pitanje o Kosovu pred eU, čiji je stav o tome poznat (antiSrpski). Finale će biti Vučićevo "razgraničenje" sa Kosovom, kojim će legalizovati otimačinu dela naše zemlje. To se stručno zove - kuvanje žabe. A žaba je Srpski narod, koji se polako navikava na odlazak Kosova iz sastava Srbije. Biće kao i sa Mladićem i Karadžićem - mic po mic i odjednom se niko više ne buni, jer su nas navikli na ono što će u jednom trenutku da urade.

  • Velika Metla says:

   Ovim srbskim zlotvorima i izdajnicima je najlakše za sve optužizi Miloševića! Pa ako je Milošević predao,ili prodao,srbsku južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju zašto traže da im ga priznamo? Taj koji ne vidi ovu otvorenu igru je stvarno slep i pored očiju!

  • da da says:

   Sve što si napisao u pravu si,ali jednostavno to tako neće moći.Sve političare koji su bili pozicija i opozicija od 1991-2019 treba skloniti sa političke scene i njihov usra.ni DB i videćeš sledećeg dana,da nije ništa izgubljeno..

 2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Put Srbije je da konačno bude PAMETNA, da uđe u vojni savez sa Rusijom, na 1.teror nad Srbima na Severu uđe i protera šiptare i kaubojske okupatore iz Uroševca i kraj problema.

  • samostalan says:

   Nece Rusija sa Srbijom, nema tu masti.

  • RASPUCHIN says:

   Nisam siguran da bi samo to bio "kraj problema"? Mislim da bi kraj bio kada se oslobode sve naše teritorije a od neprijatelja se naplati ratna odšteta. Čak i da namire svakoj porodici stradale pripadnike i svakom prognanom namire štetu koju su imali zbog progona. Ovdje ću stati jer , po mom sudu , nema ništa bez primjene "oko za oko , ..."

  • uf says:

   Tako je, ja sam ti komsija !

  • Ivke says:

   Rusi samo neka cuvaju nebo a ostalo cemo resiti

 3. Baal says:

  Spas Srbije je jedino rat - u kome će ona biti samo - posmatrač.Jer neće ni biti vremena za drugo.

 4. Zoran says:

  Samo da nama nesto daju od Kosova, nesto sitno, i mi cemo da priznamo Kosovo, kaze moj preCednik Vucic.

 5. samostalan says:

  Koja kolekcija cionistickih protuva. I Klinton je isao u sinagogu, onu u koju ide njegova zena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *