ОТКРИВЕНО: КФОР је помагао Тачију у походу на Газиводе

OTKRIVENO: KFOR je pomagao Tačiju u pohodu na Gazivode

1 oktobra 2018

Pre desanta kosovskih specijalnih jedinica ROSU na Gazivode i tokom njega, na nebu iznad Kosova i Metohije bile su tri bespilotne letelice Kfora, od kojih je jedna direktno pokrivala sever pokrajine, tako da Beograd isključuje mogućnost da ta vojna misija nije znala za suludu operaciju Hašima Tačija, pišu Novosti.Pozivajući se na neimenovane izvore, list navodi da su u pratnji Hašima Tačija bila čak i vozila Ujedinjenih nacija.

To, piše list, dodatno budi sumnju u tvrdnje međunarodnih snaga da nisu bile obaveštene o poseti, a njihova je obaveza da o sličnim kretanjima severno od Ibra odmah informišu naše zvaničnike.

„Dok su Tačijevi specijalci sa dugim cevima demonstrirali silu i sa puškama na gotovs maltretirali Srbe u Centru za razvoj sporta i ekologije, bili su pod budnim okom posade helikoptera Kfora, koji ih je nadletao, tako da pada u vodu priča da se nije znalo za brutalni upad kojim su pogaženi svi važeći sporazumi čiji su garant i NATO i Evropska unija“, navodi se u tekstu.

Kako tvrdi izvor lista iz bezbednosnih struktura, specijalci iz Prištine su detaljno izviđali teren dva i po sata pre nego što je Tači došao na Gazivode.

„U širem rejonu bilo je raspoređeno 12 snajperista, a u područje hidroelektrane banulo je više od 100 do zuba naoružanih policajaca. Tako da su smešne priče iz Kfora da oni nisu znali šta se dešava u Zubinom Potoku“, prenosi list.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. ljubi sav says:

    ocemo li se ikad opametiti...? izgleda da necemo..!!!

  2. TC Srbija says:

    da da Srpska vojska je u najvisem stepenu pripravnosti ,takozvanom plus plus plus rezimu zamlacivanju Srpske javnosti

  3. Trn says:

    KFOR je zločinačka vojska NATO-a. Nisu oni na okupiranom teritoriju Srbije da štite Srbe od Šiptara, već da štite svoju kvazidržavu Kosovo od Rusije i Srbije. Svima nam je to veoma jasno, a nekima je to i jasnije. Ali, kad je bal - nek je bal!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *