ОТКРИВЕНО ко је Србин на снимку са руским обавештајцем

OTKRIVENO ko je Srbin na snimku sa ruskim obaveštajcem

22 novembra 2019

MUŠKARAC na snimku sa ruskim obaveštajcem Georgijem Klebanom, čije je objavljivanje 17. novembra pokrenulo aferu „Ruski špijun“ je identifikovan kao srpski potpukovnik Z. K. potvrđeno je “Novostima”.

Takođe, ovo nije jedini snimak na kom je on akter, saznaje “Blic“.Snimak je nastao decembra 2018. godine u Zemunu i nije jedini do kog su došle srpske obaveštajne službe.

Po nezvaničnim saznanjima beogradskog lista, na tim snimcima Z. K. nije jedina osoba, nego je snimljeno više njih.

Snimak sa ruskim obaveštajcem objavljen je 17. novembra na „Jutjubu“, a na njemu se vidi kako ruski obaveštajac, identifikovan kao Georgij Kleban, dobija crvenu kesu od „srpskog visokog zvaničnika sa činom oficira“, a zauzvrat mu daje kesu u kojoj se nalazi koverta sa novcem.

Autentičnost snimka potvrdila je i BIA, a predsednik Aleksandar Vučić je naložio Vojno-bezbednosnoj agenciji da ispita ceo slučaj. Tim povodom večeras je sazvana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Da je snimak autentičan, potvrdio je sinoć i načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski, navodeći da je srpskim bezbednosnim službama poznat identitet muškarca snimljenog sa Klebanom, kao i šta je bio predmet trgovine, ali nije želeo da otkriva detalje.

KLEBAN BORAVIO U BEOGRADU OD 2016. DO 2019. GODINE

Georgij Kleban u Beogradu je, kao pomoćnik vojnog atašea ruske ambasade boravio najverovatnije od 2016. godine do juna 2019. godine, kada je iznenada napustio tu poziciju. U periodu dok je bio na dužnosti u srpskoj prestonici, Kleban je prisustovao i na nekoliko javnih događaja.

Željski je naveo i da je Kleban sada van Srbije.

– Ruski obaveštajac se ponaša prirodno na ovom snimku, a trenutno je van teritorije Srbije. Ovakvi odnosi mogu da izgledaju ovako, a obaveštajci mogu da budu veoma maštoviti. Ovo je jedan u nizu načina na koji rade pripadnici obaveštajnih struktura i njihovih agenturnih pozicija, da ih tako nazovemo – kazao je on juče gostujući na RTS-u.

KOMENTARI7 komentara

 1. Asad says:

  odavao Americke spijune iz vlade i vojske Srbije.

 2. Sreto says:

  Znaci nema nikakve prijatlejske razmjene podataka sa Rusijom, pa agenti moraju na ovaj nacin da dolaze do njih, nego samo sa zapadnim neprijateljskim sluzbama koje upravljaju srpskim sluzbama, sto je jasno kao dan cim su pustili ovo u medije.

 3. Beli Orao says:

  Moram da se nasmijem , kako ameri i mediji pripreme vijesti manipulišu javnost pa čak se i Srbija zatrese. Sve je rat pa i ovo, zašto mi nebi sarađivali sa Rusijom i ubacivali njihove agente u državu , pa ljudi koliko amija , engleza , njemaca i drugih vršlja po Srbiji , niste ni svjesni ! Naši su nesposobni u tom ratu protiv stranih obavještajnih zato nam trebaju Rusi oni će da očiste te druge !!! Zato ne pravite prašinu gdje nije potrebno i pustite Ruje da rade.

 4. milorad2 says:

  možda je rus kupio burek za obojicu posle piva u kafani, davati veće sume novca na ulici u plastičnim kesama je glupo a i opasno u bgd,začas nalete neki narkomani da vas opljačakaju i sumnjam da je vaj naš "pukovnik" ili štagod toliko glup da rizukje batine i pljačku na sred ulice.Brate ako bi samo posumanjali da u kesi ima više od 100 eura napala bi ih gomila ludaka koja stalno luta ulicama ovog grada i vreba priliku pogotovo u mračnom parku.Pa američki špijuni moraju u 21h da budu kući znaju oni za to.

 5. Miki says:

  Ja od sutra nekupujem hleb pakovan u crvenu vrećicu, i to ću direktno reći kasirki, već u providnu da nebih i ja bio na Yutbu,bog zna šta mi se može desiti ulicom

 6. Dani says:

  Ruski spijun-reziseri beba popovic-milo djukanovic-zaev-rama-taci-haradinaj-kolinda,a sad evo i premijerno av,av,av...(inace snimak na yt.amaterizam do koske sa ciljem omalovazavanja inteligencije SRBskog naroda)A sad ipak da se vratimo na aferu Krusik,ona je interesantnija od svega pa cak i od "ugrozenog" zdravlja av,av,av...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *